به گزارش خبرنگار ایمنا، امروزه ایران اسلامی بهواسطه بهرهمندی از توانمندیهای جوانان نخبه، در بسیاری از علوم به خودکفایی رسیده است. خبرگزاری ایمنا همسو با دیگر نهادها، نگاه حمایتی ویژهای از استعدادهای درخشان این دیار دارد؛ از طرفی باید از ظرفیت نخبگان به نحو شایسته در راستای توسعه و رفع مشکلات بهرهمند شویم.
از این رو این رسانه در راستای یکی از رسالتهای خود که معرفی نخبگان ایران اسلامی است؛ سهشنبه هر هفته به معرفی یکی از نخبگان کشور خواهد پرداخت. این هفته ایمنا، به سراغ «توفیق موسیوند» رفته و آنچه میخوانید گوشهای از سوابق و دستاوردهای این نخبه ایرانی است.
بیوگرافی توفیق موسیوند
توفیق موسیوند در سال ۱۳۱۵ در روستای ورکانه استان همدان به دنیا آمد. وی تا سن ۱۴ سالگی برای کمک به خانوادهاش چوپانی کرده و هر روز مسیر طولانی ورکانه تا همدان را برای تحصیل طی میکرد، اما تلاش و پشتکار موجب شد تا این کودک روستایی به عنوان دانشمند برتر جهان شناخته شود. وی پروفسور جراحی و مهندسی از دانشگاه اتاوا و کارلتون اتاوا کانادا است؛ این نخبه ایرانی مخترع بایپس قلبیریوی است.
توفیق موسیوند فارغالتحصیل رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک از کانادا و دکترای پزشکی و فوق تخصص جراحی قلب از کانادا است.
وی صاحب اختراعاتی چون بایپس قلبی ریوی، امکان تشخیص پزشکی از راه دور و تنظیم و معالجه قلب، تعیین DNA انسان توسط اثر انگشت و ۱۴ اختراع پزشکی دیگر، عالیترین مقام علمی جهان از انجمن سلطنتی کانادا و بریتانیا و نیز عضو انجمن دانشمندان نیویورک، بنیانگذار درمان پزشکی از راه دور، رئیس بخش قلب و عروق انستیتو تحقیقات قلب دانشگاه اتاوا است.
وی بعد از ۳۷ سال، طی سال ۱۳۸۱ و در همایش بینالمللی بوعلیسینا به ایران بازگشت. موسیوند در دانشگاه اکران کالج پزشکی شمال شرقی دانشگاه به تحصیل پزشکی پرداخت و ویلبرت کلون از انستیتوی قلب پس از سه سال کار موسیوند در کلینیک کلیولند اوتاوا از وی درخواست کرد تا سرپرستی تیم قلب مصنوعی این انستیتو را برعهده گیرد.
در این زمان بود که تلفیق علوم مهندسی و پزشکی به او کمک کرد تا به دانش نوینی در زمینه اعضای مصنوعی دست یابد و بتواند بعد از مدتی قلب مصنوعی انسان را اختراع کند. وی مدیریت بخش دستگاههای قلبیوعروقی انستیتوی قلب دانشگاه اوتاوا و بخشهای تجهیزات پزشکی این دانشگاه را برعهده دارد. موسیوند عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز است.
سوابق اجرایی توفیق موسیوند
از سوابق اجرایی این دانشمند و نابغه ایرانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مؤسس و رئیس مؤسسه ابداع ابزارهای نوین پزشکی دانشگاه اوتاوا
- رئیس بخش ابزارهای قلب و عروق مؤسسه قلب دانشگاه اوتاوا
- عضو کمیته مشاوره علمی بهداشت کانادا در ابزارهای پزشکی مورد استفاده در قلب و عروق
- مشاور دفتر ابزارهای پزشکی سلامت کانادا
- مسئول کمکهزینههای تحصیلی مؤسسات ملی بهداشت (NIH)
- عضو کالج قلب آمریکا و هیئت امنای انجمن اعضای مصنوعی اندامهای داخلی آمریکا
افتخارات و جوایز توفیق موسیوند
این دانشمند ایرانی در طول زندگی خود جوایز و لوحهای بسیاری از سازمانها، مسابقات، دانشگاه، فستیوال و پژوهشگاههای مختلف کشورهای جهان دریافت کرده که بخشی از این جوایز و افتخارات عبارت است از:
- در سال ۱۹۹۷ برای جایزه شورای دستاوردهای سالانه علوم زیستی اوتاوا توسط دانشمندان کاندیدا شد و موفق به کسب آن جایزه ارزشمند در سالهای ابتدایی فعالیت علمی خود در خارج از ایران شد.
- پس از دریافت جایزه از رئیسجمهور کانادا به صورت افتخاری به انجمن سلطنتی کانادا پیوست.
- در مؤسسه تحقیقات بهداشتی کانادا در سال ۲۰۱۰ جایزه «ترجمه علم» و جایزه «تحقیق حوزه سلامت» را دریافت کرد.
- در حوزه تحقیق درباره «رسیدگی به محدودیتهای قانون» نیز در سال ۲۰۱۱ به عنوان محقق برتر معرفی شد.
- در جشنواره افتخارات ۲۵ ساله دانشکده جایزه ارتقای حرفهای پزشکی را در سال ۲۰۱۵ دریافت کرد.
- فلوشیپ برگزیده مؤسسه مهندسی پزشکی و مهندسی بیولوژیک آمریکا در سال ۲۰۰۳
- دریافت جایزه آکادمی بینالمللی قلب و عروق در سال ۲۰۰۲
- فلوشیپ آکادمی علوم اروپا در سال ۲۰۰۲
- دریافت جایزه شورای تحقیقات ملی کانادا، انجمن نوآوری منطقهای در سال ۲۰۰۱
- برنده جایزه همکاری دانشگاه و صنعت شورای تحقیقات مهندسی و علوم طبیعی کانادا در سال ۲۰۰۱
- آکادمی علوم انجمن سلطنتی کانادا در سال ۲۰۰۰
- جایزه کارآفرینی شورای علوم زیستی اتاوا در سال ۱۹۹۹
- برنده جایزه رؤسای مرکز پژوهش و نوآوری اتاوا در سال ۱۹۹۹
نظر شما