به گزارش خبرنگار ایمنا، سعید یوسفپور امروز _سهشنبه بیستودوم آذرماه_ در حاشیه همایش روز جهانی خاک، اظهار کرد: این همایش امسال با شعار «خاک سر آغاز غذا» برگزار شد که از رئیس و کارشناس اداره حفاظت و مدیریت زیستمحیطی آب، خاک و پسماند و رئیس اداره روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیطزیست استان تقدیر شد.
وی هدف از برگزاری روز جهانی خاک را فرهنگسازی و توجه به مدیریت و حفاظت از منابع خاک دانست و ادامه داد: در این همایش به بهرهبرداری پایدار از خاک و حفاظت از این امانت برای نسلهای آینده تأکید شد، در حاشیه این همایش نیز کارگاههای آموزشی محیطزیستی به همت کارشناسان حفاظت محیطزیست و جهاد کشاورزی استان برگزار شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحالوبختیاری تصریح کرد: در دنیای امروز پیشرفت علم و تکنولوژی بیشترین آسیب و تخریب را به محیط زیست وارد کرده است و نیازمند تغییر شیوه و بازنگری در نحوه برخورد با آن هستیم.
وی با بیان اینکه گذشتگان ما هزاران سال خود را با محیط تطبیق دادند و رویکرد آنها به صورتی بوده که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کنند، افزود: فرسایش خاک در استان چهارمحال و بختیاری بیشتر از آن که بر اثر عوامل طبیعی رخ دهد، ناشی از عوامل انسانی است.
یوسفپور خاطرنشان کرد: مدیریت نکردن شیرابه در جایگاههای دفع پسماند شهری و روستایی باعث شده است که بار آلی زیادی به خاکها تحمیل شود و عصاره خاک زمانی که آزمایش میشود، بار بالایی از نیتروژن و فسفر را نشان میدهد، لذا اداره کل محیط زیست به منظور صیانت از خاک استان، راهکارهای مناسبی مانند کنترل شیرابه زبالههای جایگاههای زباله شهری و روستایی را در دستور کار دارد.
وی گفت: شخم زدن خلاف جهت شیب زمین توسط کشاورزان، آتش نزدن کاه و کلش و باقیمانده محصولات فرعی در زمینهای کشاورزی، جلوگیری از تخریب مراتع، قطع نکردن درختان و بوتههای گیاهان، از جمله مواردی است که به حفظ خاک و حاصلخیزی کمک میکند.
نظر شما