بروکراسی‌های شهرسازی شهرداری کاهش یابد

رئیس کمیسیون برنامه‌ و بودجه شورای اسلامی شهر قم تأکید کرد: با توجه به مراجعات ۸۰ درصدی شهروندان به حوزه شهرسازی شهرداری، کاهش بروکراسی اداری بیش از گذشته احساس شدهاست اما اید در جهت پویاتر شدن اداره نوسازی و تحول سازمانی شهرداری قم گام برداریم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حسین صابری در شصت‌وپنجمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم در نطق پیش از دستور با اشاره به‌روز دانشجو اظهار کرد: ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲، یادآور حرکت تاریخی، عزت‌آفرین و نماد حریت جوانان ایران سربلند است و این روز را تنها یک روز نشسته در تقویم، نباید قلمداد کرد.

وی دانشجو را یک روشنفکر تمام‌عیار دانست و افزود: دانشجو کسی است که همیشه برمدار حق‌گویی و حق‌جویی بوده و تبیین و روشنگری‌های مترقیانه در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی، دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی را نزد عموم جامعه تبدیل به گروه مرجع کرده است.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم، تعابیر مقام معظم رهبری در مورد دانشجو را یادآور شد و گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب از دانشگاه همیشه و در همه‌جا این انتظار می‌رود که محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی در کشور باشد، نخست به‌عنوان جریان علم و تحقیق، دوم جریان آرمان‌گرایی‌ها و آرمان‌خواهی‌ها و هدف‌گذاری‌های سیاسی و اجتماعی است.

صابری دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در ذیل پیشرفت علمی کشور را نیز مطرح کرد و گفت: همیشه با محوریت جوانان و دانشجویان و با تکیه و اعتماد بر آنان توسعه و اثربخشی پژوهش شکل‌گرفته است و باید بدانیم نقش‌آفرینان این عرصه دانشجویان هستند.

وی ادامه داد: امروزه، تولید دانش و فن‌آوری مهم‌ترین شاخص توسعه‌یافتگی هر جامعه شمرده می‌شود و نقش پژوهش در توسعه همه‌جانبه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که می‌توان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه حوزه‌ها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم پژوهش و فن‌آوری را مبتنی بر نیاز دانست و مفهوم نیاز را مورد توجه قرارداد و تصریح کرد: نیاز شاخص ارزشمندی است که منجر به دانایی و توانایی جامعه، اشتغال‌زایی، تولید و ثروت، دستیابی به پیشرفت، رفاه و امنیت اجتماعی و درنهایت استقلال، خودکفایی و اقتدار جامعه می‌شود.

صابری تأکید کرد: بی‌تردید تولید مبتنی بر دانش‌های جدید و پیشرفت‌های علمی و اشتغال آفرین، کلید، شاهراه و راه اصلی ورود به این پیشرفت ملی است و هفته پژوهش، فرصت مغتنمی است تا با تأمّل و تعمّق بیشتری به کارنامه عملکردی خود نگاه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کارنامه پژوهشی هر مرکز، گویای فعالیت‌های خُرد یا عمده پژوهشی آن مرکز است، مدیریت شهری قم نیز در این مسیر فرازوفرودهای را داشته است، مواردی هرچند اندک اما به‌اندازه توان شکل‌گرفته است البته باید توجه به پژوهش در همه دستگاه اتفاق بیفتند.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم به نقش و سهم اندیشه و پژوهش درروند تحولات جامعه اشاره کرد و افزود: پژوهش در توسعه همه‌جانبه در موضوعات فرهنگی، اقتصادی و سیاست سهم بسزایی داشته و با ریل‌گذاری دقیق و اصلاح فرآیندها و رویه‌ها، مردم به‌عنوان مخاطبان اصلی این مسیر در همه صحنه‌ها به کمک و یاری خواهند شتافت و نیل به اهداف کلان، تسریع خواهد شد.

صابری سپس اصلاح و تغییر فرآیندها را مطرح کرد و گفت: مدیریت فرآیندها، یک رویکرد مدون و یکپارچه برای شناسایی، طراحی، اجرا، مستندسازی، پایش، کنترل و اندازه‌گیری فرآیندها به‌منظور هم‎راستاسازی فرایندها و فعالیت‌ها با راهبردها و سیاست‌های ابلاغی و دستیابی به اهداف تعیین‌شده است.

وی تأکید کرد: با توجه به مراجعات ۸۰ درصدی مردم به حوزه شهرسازی در شهرداری، کاهش بروکراسی اداری در این حوزه و سایر حوزه‌ها و تسریع در انجام فرآیندهای موجود بیش‌ازپیش احساس شده و باید در جهت پویاتر شدن اداره نوسازی و تحول سازمانی شهرداری قم گام برداریم.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم توجه به ظرفیت سرمایه انسانی و استفاده بهینه‌تر و افزایش بهره‌وری را لازم دانست و ابراز کرد: باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در ذیل برنامه‌ها، خاصه در حوزه‌های خدمات شهری، عمرانی و حمل‌ونقل در «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» استفاده کنیم

صابری با تأکید بر ضرورت تعامل و هم‌افزایی با نهادهای علمی و دانشگاهی؛ گفت: برای تحقق این مهم باید به دغدغه‌های دانشجویان در حوزه‌های تخصصی توجه کرده و جلسات هم‌اندیشی با این قشر از جامعه برگزار کنیم تا بتوانیم در جهت توسعه با پارامترهای درست حرکت کنیم.

وی بهره‌گیری از سامانه‌های رصد و تحلیل در جهت احصاء دقیق مشکلات را لازم دانست و خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها با ارائه نزدیک به ۴۰۰ خدمت متنوع، با کمترین قیمت بیشترین نارضایتی‌ها را در انواع مدل‌های جمع‌آوری داده‌ها دارند که باید این مسئله با پژوهش بررسی دقیق شود.

رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر قم یادآور شد: با امید به تحقق نگاه اندیشمندانه مقام معظم رهبری که “ گفتمان علمی، باید گفتمان مسلط و غالب جامعه باشد و اقتدار حقیقی یک ملت درگرو علم است” تلاش کنیم با تجارب، تخصص و توانمندی‌های موجود، مسیر توسعه و تعالی را طی کرده تا به‌سوی اهداف ترسیم‌شده حرکتی درخور شایسته شهر آل محمد (ص) داشته باشیم.

تعامل دانشگاه و مدیریت شهری سبب افزایش امیدآفرینی می‌شود

مصطفی ملایی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به درخواست نهادهای فرهنگی و علمی از مدیریت شهری؛ اظهار کرد: نهادهای فرهنگی و علمی مانند حوزه علمیه و دانشگاه‌ها تمایل دارند با مدیریت شهری تعاملات علمی داشته باشند.

وی بر حاکم بودن نگاه علمی و تخصصی در دیدارهای بین مدیریت شهری و دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: باید دانشگاه‌ها در جریان عملکرد مدیریت شهری قرارگرفته و با تعامل درست می‌توانیم امیدآفرینی را در دانشگاه‌ها و جوانان ایجاد کنیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: امروز مدیریت بر مبنای علم و ارتباط مستقیم با جوامع علمی باید پیش برود و این رویکرد و دیدگاه در شورای اسلامی شهر قم وجود دارد.

طراحی سیستم حمل‌ونقل جامع در پردیسان قم / دولت به تمهیدات حمل‌ونقل عمومی در ۵۶۰ هکتاری توجه کند

سید محمدحسین دهناد، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم با اشاره به مشکلات منطقه پردیسان اظهار کرد: منطقه پردیسان علاوه بر سیستم حمل‌ونقل عمومی، نیاز به سیستم حمل‌ونقل داخلی نیز دارد که باید به آن توجه کنیم.

وی میزان استفاده شهروندان از اتوبوس در منطقه پردیسان را ارزیابی کرد و گفت: باید سیستم حمل‌ونقل به‌گونه‌ای باشد که هر شخص با ۴۰۰ متر پیاده‌روی به ایستگاه اتوبوس دسترسی داشته باشد و حداکثر ۱۰ دقیقه منتظر بماند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: سیستم حمل‌ونقل جامعی برای منطقه پردیسان طراحی‌شده است و ظرف یک سال آینده اجرایی می‌شود و با اضافه شدن ۱۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوس‌رانی شهرداری و راه‌اندازی خط سریع و سیر بلوار آیت‌الله بروجردی بسیاری مشکلات برطرف خواهد شد.

دهناد اختصاص تعدادی از ون‌های در حال خرید در شهرداری قم را به پردیسان موردتوجه قرارداد و خاطرنشان کرد: با اختصاص این ون‌ها به منطقه پردیسان می‌توانیم از ظرفیت اتوبوس‌ها بهینه‌تر استفاده کرده و مسیرهای کوتاه را با کمک این ون‌ها پوشش دهیم.

وی با اشاره به محدود ۵۶۰ هکتاری؛ گفت: در توسعه شهرها یکی از مسائلی که به آن نگاه می‌شود، موضوع حمل‌ونقل عمومی است که با نام توسعه بر مبنای حمل‌ونقل گفته می‌شود و در توسعه یک پهنه همان‌طور که نیاز به آب و برق‌داریم، باید حمل‌ونقل عمومی آن نیز تأمین شود و دولت باید این موضوع را دیده و از امروز برای ۵۶۰ هکتاری پیگیری‌های لازم انجام شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر قم در ادامه لایحه خرید ۵۰ دستگاه ون را مطرح کرد و گفت: با توجه به نامه وزارت کشور برای خرید ۵۰ دستگاه ون، مدیریت شهری در یک بازه زمانی مشخص باید هزینه آن را واریز کند و این در حالی است که دولت تصمیم گرفته سهم خود را در توسعه حمل‌ونقل عمومی بر عهده بگیرد و ما از این فرصت باید استفاده کنیم.

دهناد ادامه داد: ۷۰ درصد هزینه خرید ون‌ها را دولت پرداخت کرده و ۳۰ درصد آن از منابع داخلی پرداخت می‌شود، هر دستگاه ون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد که شهرداری ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌کند.

وی از برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از خودروهای ون با بخش خصوصی خبر داد و یادآور شد: با توجه به مشکل ناوگان تاکسیرانی و فرسودگی ۶۰ درصدی آن باید در خرید این ون‌ها سرعت عمل لازم را داشته باشیم تا فرایند اداری آن در کمترین زمان طی شود.

کد خبر 625131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.