تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی در پارلمان فرانسه

قانون‌گذاران فرانسوی با تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران، خواستار اعمال فشار روی ایران برای تحقیق درباره مرگ مهسا امینی شدند.

به گزارش ایمنا، قانون‌گذاران مجمع ملی فرانسه یک قطعنامه غیرالزام‌آور را با ۱۴۹ رأی موافق و بدون هیچ مخالفتی به تصویب رساندند که از دولت‌های اروپایی می‌خواهد فشارها علیه ایران را افزایش دهند تا این کشور وعده‌های بین‌المللی خود را حفظ کند و تحقیقاتی را درباره مرگ مهسا امینی انجام دهد.

قانون‌گذاران فرانسوی با تصویب این قطعنامه، «سرکوب معترضان توسط نیروهای امنیتی» را قویاً محکوم، و عنوان کردند که این اقدامات «نقض غیرقابل قبول آزادی بیان» محسوب می‌شود.

پیش از این، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در یکی از نشست‌های خبری اخیرش درباره اظهارات مقامات خارجی درباره امور داخلی ایران گفته بود: متأسفانه در طول تحولات داخلی ایران، شاهد اظهارات مداخله‌جویانه و اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه بعضی از کشورها بودیم که عملاً درخواست‌های مسالمت‌جویانه بعضی از اقشار جامعه ایران را با اقدامات نسنجیده و تحریک‌آمیز خود به اغتشاش و آشوب کشاندند و شرایط نامناسبی را ایجاد کردند که حتی زمینه را برای شنیدن صدای افرادی که دیدگاه‌های انتقادی مسالمت‌آمیز داشتند تغییر دادند و زمینه را برای نقش‌آفرینی خشونت‌طلبان فراهم کردند. آن‌ها مبنای این مداخلات را حمایت از حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها قرار دادند، در حالی که در ایران اقلیت‌ها موضوعیت ندارند، بلکه اقوام ایرانی حضور دارند که همه بخشی از جامعه بزرگ ایران تاریخی و تمدنی هستند و اجزای اصلی جامعه بزرگ ایرانی به‌شمار می‌روند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه ادامه داد: آنهایی که از حقوق زنان در ایران صحبت می‌کنند، چرا در ارتباط با تحریم‌های یک‌جانبه دولت آمریکا و همراهی اطاعت‌پذیر اروپا از این تحریم‌ها صحبت نکردند و به این موضوع توجه نداشتند که زنان و کودکان ایرانی نیز در معرض همین تحریم‌ها و آثار آن هستند.

کنعانی افزود: ادعاهای امروز آنها توأم با نفاق است و اظهارات آنها درباره زنان و اقوام ایرانی غیرواقع‌بینانه و متناسب با واقعیت‌ها در ایران نیست. جایگاه و حقوق زنان در ایران نه فقط برخاسته از قوانین، بلکه منبعث از تاریخ و فرهنگی ایرانی است. در فرهنگ ایرانی و اسلامی، زنان جایگاه متمایز و برجسته‌ای دارند و همان‌طور که گفتم، این جایگاه لزوماً برخاسته از قوانین نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری گفت: متأسفانه آنهایی که خودشان را مدعی باغ‌نشینی و دیگران را جنگل‌نشین توصیف می‌کنند، در این روزها زبان به کام گرفته و سخن نمی‌گویند و حمایت از حقوق زنان، حقوق بشر و کودکان را که همواره مدعی آن هستند، به فراموشی سپرده‌اند و با واژه‌های دوگانه و مزورانه، مطالبی را اظهار و از این حادثه تروریستی به‌سادگی عبور می‌کنند. آنها نقش خودشان را در دامن زدن به خشونت، اغتشاش، تحریم و ایجاد زمینه برای این‌گونه اقدامات تروریستی به‌فراموشی می‌سپارند و مسئولیت خود را در این زمینه نادیده می‌گیرند.

منبع: ایسنا

کد خبر 623070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.