به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی چمران امروز _پنجشنبه سوم آذرماه_ در نشست رؤسای شوراهای اسلامی مرکز استانها با اشاره به مدیریت واحد یا هماهنگ شهری، اظهار کرد: در برنامه سوم و چهارم توسعه موضوع مدیریت هماهنگ شهری وجود داشته است، اما در برنامه ششم توسعه به دلیل عملیاتی نشدن حذف شد که امیدواریم در برنامه هفتم این مهم عملیاتی شود.
وی ادامه داد: شوراها در بسیاری از موضوعات شهری علاقهمند به ورود هستند، اما به دلیل تحقق نیافتن مدیریت هماهنگ شهری امکان ورود به آن وجود ندارد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: یکی از این موضوعات آسیبهای اجتماعی در شهر است که اگر چه جزو وظایف شهرداری نیست، اما پیشتاز و پیشقدم ورود به آن شدهایم.
چمران حاشیهنشینی را یکی از مشکلات مراکز استانهای کشور دانست و افزود: شوراهای اسلامی شهر و شهرداریها در این زمینه دست بسته هستند زیرا حاشیهنشینی در حریم شهر قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه اصل ۱۰۰ و ۱۰۱ قانون اساسی پیرامون نظارت شورای اسلامی شهر بر مسائل شهری است، گفت: شوراها نباید فقط شورای شهرداری باشند، در واقع باید شورای کل شهر باشند، زیرا مردم از ما همین توقع را دارند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: حملونقل عمومی یکی از دیگر مباحث مشترک در کلانشهرها است که باید توسعه یابد.
چمران با بیان اینکه قانون شوراها در سال ۱۳۵۸ از نخستین فرامین امام خمینی (ره) بود که هنوز بهطور کامل اجرایی نشده است، تصریح کرد: باید مسئله تقسیم کار درست انجام شود و شوراها مسائل محلی را دنبال کنند و مباحث کلان در مجلس و دولت عملیاتی شود.
وی با اشاره به طرح مالیات بر خانههای خالی، گفت: این کار وزارت مسکن نیست، بلکه کار شهرداریها است، اما فقط با یک شکایت این وظیفه از سوی دیوان محاسبات از شهرداریها گرفته شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تعهد دولت برای ساخت چهار میلیون مسکن، افزود: از ظرفیت بافت فرسوده که تمام زیرساختهای آن در آن آماده است، میتوان برای این مهم استفاده کرد.
چمران مالیات بر ارزش افزوده را رگحیاتی شهرداریها دانست و ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده ابتدا در اختیار شهرداریها و دولت ۵۰ به ۵۰ بود، اما بعدها این سهم کاهش پیدا کرد و اکنون این مهم نیاز به اصلاح دارد تا سهم شهرداریها افزایش پیدا کند
وی با بیان اینکه یکی از دیگر مشکلات کلانشهرها بلیت اتوبوس و مترو است که بر اساس قرار نانوشته قرار بود شهرداری، مردم و دولت هر کدام یک سوم هزینه آن را بپردازند، گفت: دولت به همه تعهد خود عمل نکرد و برای مثال فقط ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در این بخش به شهرداری تهران اختصاص داد.
نظر شما