شهرام معینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: بودجه تاریخچهای به قدمت چند دهه در ایران و سایر کشورها مشابه ایران داشته و براساس آن بخشی از بودجه برای هزینههای جاری و بخش قابل توجهی از آن صرف هزینههای عمرانی و سرمایهگذاری شده است.
وی با بیان اینکه اهمیت ویژه موضوع بودجه منجر به تشکیل سازمان برنامه و بودجه شد، افزود: هدف از تشکیل سازمان برنامه و بودجه این بود که با توجه به وجود درآمدهای قابل توجه نفتی، برای سرمایهگذاری این درآمدها به خوبی برنامهریزی شده و صرف فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری شده تا به رشد اقتصادی کشور منجر شود.
کاهش قابل توجه درآمدهای نفتی در یک دهه اخیر
این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: اکنون بسیاری از مسئولان و کارشناسان همان دیدگاه را نسبت به بودجه دارند، این در حالی است که در بیش از یک دهه اخیر به جز سالهای معدودی از درآمدهای نفتی محروم شدهایم و این درآمدها بسیار کم است.
وی اضافه کرد: اکنون بودجه بیشتر به هزینههای جاری میپردازد، زیرا چندان درآمدی وجود نداشته که صرف هزینههایی همچون سرمایه گذاری و پروژههای عمرانی شود.
بودجه به معنای متعارف نداریم
معینی افزود: اکنون بودجه در ایران به معنای متعارف آن نداریم و درآمدی که صرف هزینههای عمرانی شود وجود ندارد، جدی گرفتن بودجه در شرایط کنونی شوخی با اقتصاد است چراکه مسائل اصلی اقتصاد را نادیده گرفته و به بودجه که یک مسئله فرعی است پرداخته میشود؛ دولت اکنون یک درآمد اجتنابناپذیر شامل مالیات و کمی درآمد نفتی دارد که باید با آن حقوق و دستمزد پرسنل و کارمندان را پرداخت کرده و بخشی از آن را نیز برای کسری صندوقهای بازنشستگی هزینه کند.
وی خاطرنشان کرد: ایران در یک دهه اخیر به یک کشور زیر متوسط تبدیل شده که هنوز بروکراسی زیادی دارد و درآمدهای محدودش فقط صرف حقوق و دستمزد کارکنان میشود.
نظر شما