علیرضا غفاری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: دفنگاه زباله لیسار در محدوده شهری و خیابان سردار جنگل در کنار رودخانه شهر قرار دارد و وضعیت آن به لحاظ زیستمحیطی بسیار بحرانی و فاجعهآمیز است.
وی افزود: در بالادست دفنگاه زباله لیسار چاه آب شرب و پاییندست آن نیز چاه آب کشاورزی قرار دارد و شیرابه زبالههای دفنگاه از طریق رودخانه وارد دریای خزر میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر لیسار با بیان اینکه بوی بد محل دفن زباله باعث ناراحتی و رنجش خاطر شهروندان شده است، تصریح کرد: شهرداری و شورای اسلامی شهر لیسار وارث تصمیمی اشتباه یا درست گذشته توسط مدیران وقت است که به نظر میرسد اگر زباله همچون گذشته به صورت سنتی و پراکنده در نقاط مختلف شهر دفن میشد، وضعیت آن بسیار بهتر از دفنگاه بحرانی امروز بود.
وی خاطرنشان کرد: محل دفن زباله لیسار با استفاده از نیوجرسی دیوارگذاری و اقداماتی از جمله درختکاری، تأمین روشنایی، نصب اتاقک نگهبانی و استخدام نگهبان برای محوطه آن انجام شده است، اما این اقدامات تنها برای زیباسازی ظاهر دفنگاه بود و وضعیت باطن آن بسیار خطرناک است.
غفاری با بیان اینکه روزانه ۱۰ تا ۱۲ تن زباله در شهر لیسار تولید میشود که این مقدار با حضور مسافران در شهر به ۱۵ تن افزایش مییابد، تصریح کرد: علاوه بر شهر، روستاییان بخش لیسار نیز روزانه زبالههای تولیدی خود را با هر وسیلهای به صورت نامتعارف به محل دفن زباله حمل میکنند که این مسئله موجب پخش زباله، آلودگی محیط شهری و کار مضاعف نیروهای خدمات شهری برای رفتوروب معابر میشود.
وی با بیان اینکه لیسار در منطقه چهارگانه حفاظت محیط زیست قرار دارد و جنگلهای هیرکانی آن به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت جهانی شده است، بنابراین در این شهر امکان اختصاص محلی جدید برای دفن زباله وجود ندارد، گفت: در گذشته لیسار دارای منابع طبیعی، زیستگاه حیوانات و پرندگان بسیاری بود، اما تمام مواهب طبیعی و حیات وحش این منطقه از بین رفته، منقرض شده و در حال حاضر این نعمتها برای مردم لیسار تبدیل به نقمت شده است.
به گزارش ایمنا، تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است و لیسار یکی از چهار بخش این شهرستان است.
نظر شما