فاطمه سلیمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف اعضای شورای اسلامی شهر، نظارت بر عملکرد شهرداری در حوزه برنامهریزی و بودجه است، اظهار کرد: وظایف اعضای شورای اسلامی شهر بررسی و شناسایی مشکلات و معضلات شهروندان در زندگی شهری است، همچنین ایجاد ارتباط مؤثر با مردم جامعه و ارتباط با نخبگان برای تدبیر اندیشی جهت رفع مشکلات نیز از دیگر وظایف اعضای شورای اسلامی شهر است.
وی ادامه داد: کمیتههای نظارتی نیز در مناطق مختلف شهرداری تشکیل میشود که در هر کمیته سه عضو از اعضای شورای اسلامی شهر حضور دارند و شهروندان مشکلات خود را در زمینههای مختلف از جمله شهرسازی، خدماتشهری و سایر مشکلاتی که با شهرداری دارند، مطرح میکنند و راهکارهای رفع این مشکلات در کمیتههای نظارتی مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: در شورای اسلامی شهر متناظر با معاونتهای شهرداری، کمیسیونهای تخصصی تشکیل میشود و مسائل مربوط به معاونتها به صورت تخصصی در این کمیسیونها بررسی میشود.
وی اضافه کرد: برنامه «پای حرف مردم» برای نخستین بار در شورای اسلامی شهر در دوره ششم کلید خورد، از اینرو اعضای شورای اسلامی شهر با حضور در مساجد مناطق مختلف با همکاری شورای اجتماعی محلات و با حضور شهرداران مناطق، مسائل مردم را میشنوند و در همان جلسات راهکارهای اجرایی را مورد بررسی و در دستور کار قرار میدهند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: نگاه مردم برای حکمرانی شایسته در یک طرح ویژه در شورای اسلامی شهر تبلور پیدا کرد که طرح «پروژههای زودبازده» در محلههای هدف بازآفرینی و حاشیه شهر تعریف شده است.
وی با بیان اینکه این طرح حدود ۷۴ محله را شامل میشود و ۸۰۰ میلیارد تومان به آن اختصاص یافته است، گفت: با نظر مردم و همکاری شورای اجتماعی محلات، مشکلات مردم جمعآوری و تبدیل به پروژههای اجرایی شد؛ این پروژههای اجرایی در مناطق سیزدهگانه شهرداری در حال اجرا است و برای سال جاری این رقم به ۱,۱۳۰ میلیارد تومان میرسد که در محلههای هدف برای آن برنامهریزی خواهد شد.
سلیمی ادامه داد: با توجه به دغدغهها و مسائل پیشرو در دورههای مختلف شورای اسلامی شهر، کمیسیونهای ویژهای تشکیل میشود، از اینرو در دوره ششم با ابتکار عمل و برای نخستینبار در کشور، کمیسیون ویژه بانوان و خانواده و کمیسیون ویژه ورزش و جوانان تشکیل شد که این مسئله اهمیت موضوعات مربوط به بانوان و ورزش را در این دوره از شورای اسلامی شهر نشان میدهد.
ساختار مربوط به حوزه بانوان در مدیریت شهری ضعیف است
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد افزود: ساختارهای مربوط به حوزه بانوان در مدیریت شهری ضعیف است و باید به سرعت تقویت شود که در این راستا ضرورت دارد در مجموعه شهرداری، اداره کل بانوان شکل گیرد.
وی با بیان اینکه در حوزه بودجه برای اولین بار در کشور، برش بودجه بانوان را در شهرداری مشهد تعریف کردیم و بودجهای به فعالیتهای حوزه بانوان اختصاص یافت، ادامه داد: مسائل در حوزه بانوان در دو بخش سختافزاری و نرمافزاری پیگیری میشود. در بخش سختافزاری به توسعه زیرساختهای حوزه بانوان پرداخته میشود که در این بخش میتوان به ایجاد پارکهای بانوان، مراکز رویش، بازارچههای اشتغال و کارآفرینی و ایجاد فضاهای ورزشی تخصصی ویژه بانوان در شهر اشاره کرد.
سلیمی خاطرنشان کرد: در حوزه نرمافزاری و پروژههای نرم، اقدامات ارزشمندی انجام گرفته است که در این حوزه، میتوان به طرح «با هم» ویژه زوجهای جوان، طرح «برکت» ویژه مادران باردار، طرح «مشهد مهربان» برای کودکان بازمانده از تحصیل و آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و طرح «ترنم زندگی» برای مشاوره رایگان خانوادهها اشاره کرد.
وی گفت: در حوزه بانوان برنامههای زیادی عملیاتی شده است، به عنوان مثال در موضوع دوچرخهسواری بانوان قبل از این دوره فقط دو پارک مجهز به دوچرخه برای بانوان بود، اما در حال حاضر در هفت پارک امکان استفاده رایگان بانوان از دوچرخههای اشتراکی وجود دارد.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد افزود: اشتغال و کارآفرینی از دیگر اقدامات مؤثر انجام شده در حوزه بانوان است که در این زمینه مراکز رویش در محلات بازآفرینی ایجاد شده است و در این مراکز بانوان به صورت رایگان آموزش میبینند و میتوانند در همین مراکز ضمن آموزش، درآمدزایی نیز داشته باشند.
دستاوردهای بانوان مشهد را در عرصه بینالمللی انعکاس میدهیم
وی ادامه داد: در زمینه ورزشهای تخصصی بانوان نیز برنامه ویژهای به نام مسابقات شهری پیشبینی شده است که در رشتههای مختلف ورزشی همچون والیبال، فوتسال، هندبال، دارت و آمادگی جسمانی از اوایل دیماه آغاز میشود، همچنین ورزش صبحگاهی در ۲۵۰ نقطه از شهر در ۲۵ گروه به صورت رایگان انجام میشود.
سلیمی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر در حوزه بانوان، عرصه بینالمللی است، زیرا بانوان مشهد جریانساز هستند، از اینرو در تلاش هستیم «دبیرخانه دائمی زنان تأثیرگذار جهان» را در مشهد ایجاد کنیم تا بتوانیم دستاوردهای بانوان مشهد را در عرصه بینالمللی انعکاس دهیم.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد گفت: هر فرد در هر جای شهر مشهد، اقدام مؤثری برای مردم انجام دهد، بهطور قطع خادم امام رضا (ع) است.
نظر شما