استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای ایجاد سامانه امدادرسانی یکپارچه

مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان گفت: در پنج‌شنبه‌های فناور، نیاز خود را در خصوص ایجاد یک سامانه هوشمند که بتواند در کسری از زمان به سازمان‌های امدادی و خدماتی اطلاع‌رسانی کند، به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دادیم.

سیدرضا جعفریان‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به ساختار مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان، اظهار کرد: مدیریت بحران از دو بخش، بحران و پدافند غیرعامل تشکیل شده است که آن زیرمجموعه‌ای از سازمان مدیریت بحران کشور در تمام دستگاه‌های اجرایی کشور و زیرمجموعه وزارت کشور است.

وی افزود: مدیریت بحران در تمام دستگاه‌ها از چهار کارگروه تشکیل شده است که کارگروه‌ها وظایف هماهنگی و همکاری دستگاه مدیریت بحران را بر عهده دارند.

مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان با بیان اینکه پدافند غیرعامل اصفهان از ۹ کارگروه تشکیل شده است که مسئولیت دو کارگروه با شهرداری است، تصریح کرد: شهرداری مسئولیت کارگروه‌های خدمات و تأسیسات زیربنایی و کارگروه اطفای حریق را بر عهده دارد.

وی با اشاره به مفهوم پدافند، تصریح کرد: پدافند غیرعامل در واقع دفاع غیرنظامی از زیرساخت‌های شهری و کشور است؛ پدافند به معنای پیشگیری است که قبل از وقوع بحران باید انجام شود و به نوعی به آمادگی تمام تجهیزات برای مقابله با مخاطرات در هر یک از حوزه‌های فعالیتی اشاره دارد و پیشگیری، آمادگی در حوزه پدافند غیرعامل، بازسازی و بازتوانی در حوزه مدیریت بحران است.

جعفریان‌فر با اشاره به اهداف پدافند غیرعامل افزود: کاهش آسیب‌پذیری، تداوم خدمات‌رسانی، اداره امور مردم و افزایش پایداری و تاب‌آوری در سطح استان، شهر و شهرستان از جمله اهداف پدافند غیرعامل است.

وی گفت: هر ساله سازمان پدافند غیرعامل کشور بر اساس شاخص‌هایی همچون پدافند سایبری، تعامل سازمانی و بین‌بخشی، تدوین برنامه‌های سالانه، رزمایش‌ها، آموزش‌ها، پدافند مردم‌نهاد و کالبدی و ردیف‌های اعتباری که هر دستگاهی برای هزینه‌کرد جهت مصون‌سازی زیرساخت‌ها و پاسخ به بحران انجام می‌دهد، شهرها را ارزیابی می‌کند، امتیاز می‌دهد و پس از رتبه‌بندی، شهرهای برتر را انتخاب می‌کند.

مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان ادامه داد: شهرداری اصفهان در سال گذشته و امسال بر اساس این شاخص‌ها به‌عنوان یکی از پنج شهرداری برتر کشور در حوزه پدافند غیرعامل شناخته شد، از این‌رو معاون امور شهری سازمان پدافند غیرعامل کشور به همین جهت لوح تقدیری به شهردار اصفهان اهدا کرد.

وی با بیان اینکه در پنج‌شنبه‌های فناور، نیاز خود را در خصوص ایجاد سامانه‌ای یکپارچه برای اعزام یگان‌های امدادی به محل حادثه به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دادیم، اضافه کرد: یک سامانه هوشمند که بتواند در کسری از زمان به سازمان‌های امدادی و خدماتی اطلاع‌رسانی کند، در راستای ایمنی هرچه بیشتر شهر به‌ویژه بازار بزرگ اصفهان راه‌اندازی می‌شود که در زمان وقوع حادثه، بدون نیاز به تماس با سامانه‌هایی همچون ۱۲۵، ۱۱۰ و ۱۱۵ و تنها با فشردن یک کلید، تمام یگان‌های امدادی طبق لوکیشن به محل حادثه اعزام شوند.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه در حال حاضر سه ایستگاه آتش‌نشانی در محدوده بازار بزرگ اصفهان وجود دارد، مدیریت آنها نیازمند ایجاد این سامانه است، ادامه داد: بعضی از کشورهای پیشرفته اروپایی همچون سوئد از این سامانه استفاده می‌کنند، اما نمی‌خواهیم دستگاه خارجی وارد کنیم و در حال تلاش برای بومی‌سازی آن توسط دانش‌بنیان‌های کشور هستیم.

کد خبر 616225

برچسب‌ها