یکی از مهمترین دسته بندی لولهها، تقسیم بندی آنها بر اساس جنس لوله است. لوله فولادی آلیاژی یکی از انواع این لولهها است که با توجه به ویژگیهای خاصی که دارد، در صنایع خاص استفاده میشود.
لوله فولادی آلیاژی چه نوع لولههایی هستند؟ چه خصوصیات و ویژگیهایی دارند؟ در چه صنایعی استفاده میشوند؟ برای پاسخ به این سوالات در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
قیمت لوله فولادی آلیاژی
قیمت لوله فولادی آلیاژی متاثر از پارامترهای مختلفی است. نوع لوله آلیاژی از مهم ترین پارامترهای موثر در قیمت لوله آلیاژی است.
برند لوله فولادی آلیاژی که شما خریداری میکنید هم در قیمت آن تاثیر دارد. هرچقدر برند معتبرتر باشد و لوله با کیفیتتری را عرضه کند، قیمت بالاتری هم خواهد داشت. از دیگر پارامترهای موثر در قیمت این لولهها، سایز آنها است.
منظور از سایز، قطر لوله، ضخامت آن و همچنین طول لوله است. برای استعلام قیمت لولههای فولادی آلیاژی مورد نظر خود از نظر نوع لوله و سایز آن، با کارشناسان پردیس فولاد تماس بگیرید. زیرا با توجه به نوسانات قیمت در بازار، قادر به درج قیمت محصولات در سایت نیستیم.
لوله فولادی آلیاژی چیست؟
لوله فولادی آلیاژی، آلیاژی از فولاد و دیگر عناصر است. فولاد خود نیز آلیاژی از آهن و کربن است. در این آلیاژ فلز زمینه آهن است که دارای مقادری (حداکثر 2.1%) کربن است. وجود کربن در ساختار آهن، به طور چشمگیری خواص مکانیکی آهن را افزایش میدهد. فولادها خواص مطلوبی دارند و در کاربردهایی که خواص مکانیکی لوله یا هر فراورده فولادی دیگر مد نظر است، میتوانند گزینه اصلی استفاده باشند.
لوله فولادی آلیاژی گروهی از لولهها هستند که در ترکیب شیمیایی خود، علاوهبر فولاد یا همان آهن و کربن دارای عناصر دیگری همچون مولیبدن (Mo)، کروم (Cr)، نیکل (Ni)، منگنز (Mn)، سیلیسیم (Si) و... هستند. افزودن هریک از این عناصر به ترکیب فولاد، با هدف خاصی و برای بهبود خواص مشخصی از فولاد انجام میشود.
بر اساس اینکه چه عناصر آلیاژی در ترکیب فولاد وجود دارد، انواع مختلفی از لولههای فولادی آلیاژی، تولید و به بازار مصرف عرضه میشوند.
قابل ذکر است که هر دو نوع لوله مانیسمان (بدون درز) و لوله درزدار را از نوع فولادی آلیاژی، میتوانید در بازار تهیه کنید. منظور این است که لولههای فولادی آلیاژی هر دو نوع لوله بدون درز و درزدار را شامل میشوند.
ویژگیهای لوله فولادی آلیاژی
همانطور که گفتیم برای تولید لوله فولادی آلیاژی در ساختار فولاد علاوهبر آهن و کربن، عناصر دیگر هم به صورت عنصر آلیاژی، حضور دارند. درواقع با توجه به اینکه قصد داریم چه ویژگی و خصوصیاتی را در فولادها تقویت کنند، عنصری خاص به ترکیب آن اضافه میشود.
به عنوان مثال با افزودن مولیبدن به ترکیب فولاد چقرمگی آن بهبود مییابد. سیلیسیم استحکام را افزایش میدهد و کروم باعث افزایش مقاومت به خوردگی فولاد میشود. بطورکلی لوله فولادی آلیاژی دارای خواص و ویژگیهای زیر هستند. درواقع ویژگیهای زیر در این نوع از فولادها نسبت به لولههای فولادی ساده، تقویت شدهاند.
لوله فولادی آلیاژی
- مقاومت حرارتی بالا.
- استحکام بالا.
- قابلیت تحمل فشار بالا.
- مقاومت پیچشی و خمشی قابل قبول.
- وزن پایین به ازای استحکامی معادل با فولادهای ساده.
- قابلیت بازیافت لوله.
- مقاومت به خوردگی مطلوب.
- دوام و ماندگاری بالا.
کاربرد لوله آلیاژی فولادی
لوله آلیاژی با توجه به خواص بهبود یافته دارای کاربردهای زیادی در صنعت است. در واقع در صنایع مختلف که نیاز به انتقال سیالات است و شرایط کاربرد در آن صنعت به گونهای است که لولههای فولادی برای آن مناسب نیست، به سراغ استفاده از لولههای آلیاژی میرویم. در زیر به برخی از کاربردهای لوله آلیاژی فولادی، اشاره کردهایم:
- نیروگاههایی مانند نیروگاههای هستهای.
- خطوط انتقال سیالات دما بالا.
- خطوط انتقال سیالات خورنده.
- صنایع نفت، گاز و پتروشیمی.
- دیگهای فشار قوی.
- سوپر هیترها با دماهای بالا.
- مبدلهای حرارتی.
انواع لوله فولادی آلیاژی
لولههای فولادی آلیاژی بر اساس نوع و میزان درصد عناصر آلیاژی در ترکیب آنها، خود به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند. ترکیب شیمیایی این لولهها را مانند سایر مواد و قطعات صنعتی، استانداردهای بین المللی مانند ASTM تعیین میکنند.
رایجترین نوع لولههای آلیاژی، گروه A335 هستند. این گروه از لولهها شامل فولاد کم آلیاژ هستند، یعنی درصد عناصر آلیاژی آنها به طور معمول زیر 5% است. این لولهها دارای عناصر آلیاژی کربن، منگنز، فسفر، سیلیسیم، مولیبدن، گوگرد و کروم هستند.
مهمترین و پرکاربردترین انواع این لوله ها عبارتند از:
- لوله فولادی آلیاژی A335 گرید P11
لوله فولادی آلیاژی از سری لولهای A335 در گرید P11 نوعی از لولههای آلیاژی است که به واسطه داشتن مقاومت حرارتی بالا و همچنین مقاومت خوردگی قابل قبول، بطور عمده در لوله کشی دیگهای بخار استفاده میشوند.
همچنین مقاومت در برابر سایش، استحکام، استحکام خمشی و خستکی و چقرمگی مطلوبی را ارائه میکنند.این لولهها در سایزهای مختلفی تولید و عرضه میشوند.
- لوله فولادی آلیاژی A335 گرید P22
لوله فولادی آلیاژی A335 در گرید P22 دارای خواصی مطلوب و منحصربفرد است که این خواص مطلوب سبب کاربرد و استفاده از این لولهها در صنایع مختلفی شده است.
استحکام بالا، مقاومت بالا در دماهای بالا، و... سبب استفاده گسترده از این گرید از لولههای آلیاژی در صنایعی همچون پتروشیمی و پالایشگاهها، صنایع داروسازی و پزشکی، نیروگاههای اتمی، تصفیه خانهها و... شده است.
- لوله فولادی آلیاژی A335 گرید P91
در لوله فولادی آلیاژی A335 در گرید P91 میزان قابل توجهی عنصر کروم وجود دارد. عنصر کروم باعث افزایش مقاومت به خوردگی لوله آلیاژی میشود.
همچنین این لوله به دلیل داشتن عناصر آلیاژی دیگر در ترکیب شیمیایی خود دارای خواص مکانیکی همچون خزش، خستگی و سختی قابل قبولی است. عمده کاربرد لوله فولادی آلیاژی A335 گرید P91 در نیروگاهها است.
جدول ترکیب شیمیایی گریدهای مختلف لولههای فولادی آلیاژی A335
خرید لوله فولادی آلیاژی
مهمترین فاکتوری که هنگام خرید لوله فولادی آلیاژی باید در نظر بگیرید، خرید این لوله از مراکز تولید و عرضه معتبر است. همچنین باید شرایط و نیازهای کاربرد خود را بشناسید، تا بتوانید لوله مناسب با آن کاربرد را خریداری کنید. زیرا همانطور که در بالا توضیح دادیم، لولههای فولادی آلیاژی بر اساس استانداردها دارای انواع مختلفی هستند.
توجه به سایز لوله از نظر ضخامت و قطر هم از مهمترین نکات هنگام انتخاب و خرید این نوع لوله است.
لوله فولادی آلیاژی را از پردیس فولاد بخرید
شرکت پردیس فولاد از معتبرترین مراکز عرضه انواع لوله فولادی است که شما میتوانید با خیالی آسوده از کیفیت و قیمت لوله فولادی آلیاژی، این محصول را در تعداد مورد نظر خود، از مجموعه پردیس فولاد سفارش دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این لولهها، نحوه سفارش و خرید لوله فولادی از شرکت پردیس فولاد و همچنین موجودی مجموعه، با بخش پشتیبانی مجموعه پردیس فولاد، تماس بگیرید.
کلام آخر
لوله فولادی آلیاژی با خواص اصلاح شده یا بهبود یافته، از جمله لوله هایی است که برای کاربردهای خاص و با اهداف خاص، مورد استفاده قرار میگیرد. این لولهها با توجه به نوع عناصر آلیاژی و درصد آن، دارای خواصی متفاوت هستند. بنابراین برای خرید لوله آلیاژی مناسب، نیاز است انواع آن و ویژگیها و خواص هریک را بشناسید.
نظر شما