محمدحسین رامش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه مرحوم «سیروس شفقی» از فارغالتحصیلان کشور آلمان بود که در جوانی به اصفهان آمد و در دانشگاه اصفهان استخدام شد، اظهار کرد: شفقی بنیانگذار گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان بود، ازجمله خدمات ارزنده وی تأسیس مرکز پژوهشگاه جغرافیایی در سال ۴۶ بوده که هنوز فعال است و یکی از قدیمیترین مراکز پژوهشگاهی دانشگاه اصفهان است.
این استاد جغرافیای دانشگاه اصفهان تصریح کرد: مرحوم شفقی یکی از آگاهان و کارشناسان حوزه شهرشناسی بود که بهویژه در مورد شهر اصفهان کتاب ارزندهای به رشته نگارش درآورده که کاملترین کتاب درباره جغرافیای اصفهان است.
رامش خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه مرحوم آذربایجانی بود، علاقه شدیدی به اصفهان داشت به همین دلیل محور مطالعات خود را بر اصفهان قرار داده بود.
وی گفت: مرحوم شفقی مطالعات عمیقی درخصوص شهرهای اسلامی انجام داد و پایههای شهرشناسی تمدن اسلامی را تفهیم کرد و در این زمینه کتب و پژوهشهای متعددی به ثبت رسانده، همچنین نهتنها در ایران بلکه در کشورهایی مانند مصر و الجزایر مطالعات خاصی در راستای شهرهای اسلامی انجام داده است.
این استاد جغرافیای دانشگاه اصفهان ادامه داد: مرحوم شفقی از اساتید دارای کلام مستحکم و فرد علمی بود که شأن استادی برازنده وجود وی بود؛ او یک استاد به تمام معنا بود.
بیشتر بخوانید: سیروس شفقی: هر روز، روز اصفهان باشد
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم مرحوم شفقی این است که در تمام دانشگاههای معتبر ایران و میان استادان جغرافیا فردی وجود ندارد که در مکتب وی تعلیم نیافته باشد. وی نخبگان خاصی را پرورش داد که توانستند در پهنه کشور دانش جغرافیا را توسعه دهند و تدریس کنند؛ البته مقالات و کتب متعددی نوشته و ارتباطات مناسبی با گروههای مختلف داشت.
نظر شما