به گزارش خبرنگار ایمنا، سیداحمد قاسمآبادی شامگاه چهارشنبه _چهارم آبانماه_ در گفتوگویی رادیویی اظهار کرد: «ارزش» یکی از مسائل مهم در حوزه پایاننامه است و سوالی که امروزه وجود دارد، این است که آیا ما توانستهایم پایاننامه را ارزشمند نشان دهیم؟
وی افزود: مسئله قابل توجه این است که متأسفانه در ایران پایاننامهها و مقالات به سمت تولید ارزش نرفتهاند؛ حدود ۳۵ درصد اقتصاد بازار جهانی را «ایده» تشکیل میدهد که مربوط به مقالات و کتابها است.
این دکترای بازاریابی و تجارت هوشمند ادامه داد: در بازار جهانی از مقالات و کتابها محصول تولید شده و سپس عرضه میشود؛ بنابراین مسئله حائز اهمیت در شرایط کنونی این است که چطور رسالهها را بهسمت ارزشآفرینی هدایت کنیم.
وی در همین رابطه گفت: نخستین موضوع در این راستا استفاده از بازار و نتایج پایاننامهها است. یکی از عناصری که متأسفانه در وزارت بهداشت، علوم و دانشگاهها وجود ندارد ابزار تحقیق بازار است که این اتفاق در کشورهای اروپایی به طور گسترده در جریان است.
قاسمآبادی تصریح کرد: در کشورهای اروپایی بهواسطه هوشمصنوعی تحقیقی جهانی انجام میشود و نیازهای بازار پس از شناسایی وارد دانشگاه میشود؛ درواقع پایاننامهها پیش از ارائه و عرضه تجاریسازی میشود.
وی افزود: این نیازها میتواند توسط فرد، شرکت یا دولت ارائه شود و در حوزههای مختلف موضوعی برای پایاننامه به دانشجو ارائه میکند؛ بنابراین تجاریسازی پایاننامه در ایران از اهمیت بسیاری برخوردار است.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ادامه داد: با توجه به این موضوعات عملاً نباید برای مسائلی مانند پایاننامهنویسی یا کپیبرداری از رساله نگرانی داشتهباشیم، اما در شرایط کنونی این نگرانی در ایران وجود دارد.
وی تاکید کرد: مسئلهای که امروزه در حوزه کپیبرداری از پایاننامه باعث نگرانی شده است، ناشی از نبود مدیریت صحیح در حوزه وزارت علوم یا دانشگاهها است.
قاسمآبادی تصریح کرد: درواقع کارشناسان تلاش نداشتهاند که دانشگاه، مقالات و پایاننامهها را براساس ارزش و نیاز بازار هدایت کنند در صورتی که امروزه ارزش نیاز اصلی بازارها محسوب میشود.
نظر شما