به گزارش ایمنا و به نقل از فوربز، با توجه به محل اقامت محدود و فقدان گزینههای جایگزین برای پرواز به دوحه (محل برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲)، تعداد زیادی از هواداران به سبب هزینهها از حضور در جام جهانی قطر محروم خواهند شد، فضای اقتصادی کنونی نیز بر این مشکلات میافزاید.
اگرچه ریالِ قطر ارزش کمتری نسبت به دلار آمریکا دارد که این خبری خوبی برای آمریکاییها است، اما این مقایسه برای مسافران همه کشورها زیاد عالی نیست.
شرکت خدمات مالی لهستانی «Conotoxia» میگوید که نه تنها قیمت بلیتهای جام جهانی فوتبال، گرانترین قیمت در تاریخ این رقابتها است، بلکه هزینه سفر و اقامت نیز بسیار بالا است.
هزینه بلیت روز مسابقه کمترین نگرانی هواداران است. خود قطریها میتوانند بلیتهای تخفیفدار دریافت کنند، اما برای بقیه، بلیتهای مرحله گروهی بین ۷۰ تا ۲۲۰ دلار (به نرخ روز حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار تا هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) و مسابقات حذفی بین ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار (حدود ۱۹ میلیون و ۶۸۰ هزار تا ۵۲ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان) قیمت دارند. بلیتها در حال حاضر برای بیشتر مسابقات به غیر از چند بازی گروهی فروخته شده است.
بلیتهای بسیار کمتری برای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نسبت به جامجهانی برنامهریزی شده سال ۲۰۲۶ یونایتد (آمریکای شمالی، مکزیک و کانادا) موجود است. دلیل آن این است که ورزشگاههای قطر به کوچکترین ورزشگاههای مجاز طبق معیارهای فیفا نزدیک هستند و همه ورزشگاهها به جز دو ورزشگاه، گنجایش ۴۵ هزار نفر یا کمتر را دارند اما استادیومهای آمریکا استادیومهای بزرگ فوتبال آمریکایی با ظرفیت عموماً حدود ۷۰ هزار نفر هستند، اگرچه برخی از استادیومهای کوچکتر در کانادا و مکزیک مورد استفاده قرار میگیرند.
استادیوم ۴۰ هزار نفری الوکره قطر
حتی با وجود این استادیومهای کوچکتر، امکانات اقامتی قطر پاسخگوی نیازها نیست و کشتیهای تفریحی برای میزبانی از بخشی از بازدیدکنندگان به کمک آمدهاند.
شرکت «Conotoxia» تخمین میزند که ارزانترین سفر ۱۰ روزه و دونفره برای مرحله گروهی حدود شش هزار دلار (به نرخ روز ارز حدود ۱۹۷ میلیون تومان) هزینه خواهد داشت. این رقم بر اساس پروازهای نیویورک با هزینه ۱۶۰۰ دلار، ۶۰۰ دلار برای بلیت بازی، حدود ۱۰۰۰ دلار برای اقامت، ۶۰۰ دلار برای اجاره ماشین و ۶۰۰ دلار برای غذا و نوشیدنی محاسبه شده است.
در حالی که حملونقل عمومی رایگان و ماهیت به نسبت فشرده جام جهانی قطر به این معنی است که اجاره ماشین احتمالاً ضروری نباشد، اما برخی هزینههای دیگر خرج این سفر را بیشتر میکند.
کشتی تفریحی اقامتی Poesia
اقامت در دوحه در خارج از دوره جام جهانی میتواند شبی ۵۰ دلار (حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان) تمام شود، اما با رزرو کامل هتلها در دوران جام جهانی، اقامت در یک کشتی تفریحی که در شهر لنگر انداخته، ممکن است تنها گزینه باشد. قیمتهای سایت Booking.com برای هفت شب اقامت در دوحه در طول جام جهانی حدود پنج هزار دلار (۱۶۴ میلیون تومان) است و ظرفیت آنها در حال تکمیل است.
در وبسایت رسمی جام جهانی قطر، قیمت اتاقهایی در کشتی کروز «MSC Poesia» از ۱۷۹ دلار (حدود پنج میلیون و ۸۷۰ هزار تومان) در هر شب آغاز میشود، اما برای بیشتر تاریخها، قیمت یک اتاق با تخت دونفره نزدیک به ۵۰۰ دلار (حدود ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان) برای هر شب است.
گردشگران فوتبالی که میانه خوبی با آب و دریا ندارند میتوانند در دهکده هواداران بمانند. سوئیت کانکسهای موقت در آنجا با قیمت حدود ۲۰۰ دلار (حدود شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) در شب در دسترس هستند و حداکثر ظرفیت دو نفر دارد. چادرهای اقامتی لوکس نیز با قیمتی مشابه موجود است.
چادرهای لوکس اقامتی
وقتی صحبت از فعالیتهای غیرفوتبالی به میان میآید، سایر جاذبههای گردشگری در قطر در مقطع کنونی کمتر در دسترس است و قیمتهای بالاتری دارند، با یک سافاری در صحرا و شترسواری برای هر نفر باید حدود ۴۰۰ دلار (حدود ۱۳ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان) بپردازد و و یک تور با راهنما در شمال قطر به ازای هر نفر ۷۰۰ دلار (حدود ۲۳ میلیون تومان) آب میخورد.
با توجه به قیمت بسیار بالای اقامت در دوحه، پیشنهاد شده که رفتوآمد به جام جهانی از دبی میتواند گزینه بهتری باشد. شرکت «Conotoxia» میگوید که پروازهای نیویورک به دبی و سپس دبی به دوحه کمی ارزانتر از پروازهای مستقیم به دوحه است و اقامت از طریق کانالهای معمولی در دبی بسیار ارزانتر است، اما با توجه به زمان اضافی سفر و ناراحتی، ممکن است ارزش آن را نداشته باشد.
رفتن به جام جهانی ممکن است سفری باشد که تنها یک بار در زندگی تجربه کنید، اما برای هر کسی که به قطر میرود، تعطیلات ارزانی در پیش نخواهد بود.
نظر شما