به گزارش ایمنا، نوشین محمدحسینی درخصوص آمار مسمومیتهای سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: طی سال گذشته طبق گزارشها میزان مسمومیتهای دارویی ۴۷ درصد، مسمومیت با مواد شیمیایی ۲۵ درصد، مسمومیت با مواد اعتیادآور ۲۴ درصد، مسمومیت با مواد غذایی یک درصد، مسمومیت با گزش جانداران سمی سه درصد، مسمومیت با موادغذایی یک درصد، مسمومیت با قارچهای سمی ۰.۲ درصد، مسمومیت با گیاهان سمی ۰.۱ درصد گزارش شده است.
وی افزود: براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، طی سالهای اخیر سالانه هفت تا ۹ هزار نفر از هموطنان بر اثر بروز انواع مسمومیتها جان باختهاند. بیشترین مسمومیتی که سالهای اخیر منجر به فوت شده، مسمومیت ناشی از موادمخدر و محرک و الکل بوده است. بین ۶۰ تا ۷۰ درصد از مرگومیرها در هر سال به دلیل استعمال مواد و عوارض ناشی از سوءمصرف و اعتیاد به موادمخدر یا مواد محرک اتفاق افتاده است.
مدیرکل نظارت و پایش فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذاودارو ادامه داد: اصلیترین مسمومیت با مواد مخدر و محرک که به بیمارستانهای مرجع مسمومیت در کشور در سال ۱۴۰۰ و نیمه نخست ۱۴۰۱ مراجعه کردهاند با اختلاف زیاد در داروی متادون ۳۵ درصد و در مورفین ۲۰ درصد مشاهده شده است. بعد از آن مسمومیت با شیشه ۱۹ درصد، مسمومیت با تریاک ۹ درصد، مسمومیت با ترامادول هفت درصد، مسمومیت با حشیش پنج درصد و مسمومیت با هروئین ۲.۵ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با شیوع بیماری کرونا و استفاده وسیع مردم از الکل به عنوان ماده ضدعفونیکننده، مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی الکل و مسمومیت ناشی از مصرف خوراکی مشروبات الکلی دستساز بسیار شایع شد.
منبع: ایسنا
نظر شما