به گزارش خبرنگار ایمنا، امیرحسین کمیلی صبح امروز _دوشنبه دوم آبانماه_ در نشستی با حضور خبرنگاران با اشاره برگزاری مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان، اظهار کرد: این مراسم با حضور محمدمهدی برادران، معاون وزیر صمت برگزار خواهد شد و در مدت حضور ایشان در اصفهان شاهد برنامههایی همچون افتتاح نمایشگاه صنعت برق، کلنگزنی کارخانه سرم سازی گلپایگان و بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی خواهیم بود.
وی افزود: روز پنجشنبه پنجم مهرماه، اصفهان میزبان سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی است و شورای گفتوگو بخش خصوصی و دولت با حضور ایشان برگزار خواهد شد.
کسب ۶ رتبه برتر صادرکنندگان نمونه کشور توسط شرکتهای اصفهانی
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به کسب ۶ رتبه برتر صادرکنندگان نمونه کشور توسط تجار و شرکتهای اصفهانی، گفت: این موضوع نشاندهنده ظرفیت استان در امر تولید و صادرات است. در همین راستا سه جلسه میز صادراتی ملی و ۱۰ جلسه میز صادراتی استانی در سال جاری برگزار شده و به دنبال راهاندازی دهکده لجستیک در مبارکه هستیم.
کمیلی اضافه کرد: همچنین برای اجرای پایانه صادراتی در شرق استان پیگیریهای لازم در حال انجام است. استان اصفهان قرار است با سنپترزبورگ روسیه تعاملات بازرگانی داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان اصفهان، اضافه کرد: این ستاد هر هفته دو جلسه ستادی دارد که موضوعات بانکی، محیط زیست و امور مالیاتی در آن مطرح میشود. ۱۸۱ جلسه تخصصی کارشناسی در ۶ ماهه امسال در ستاد تسهیل استان برگزار شده که فعالسازی ۶۴ واحد راکد صنعتی در استان دستاورد این جلسات بوده است.
شاخص بهبود فضای کسبوکار استان اصفهان به عدد پنج رسید
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با تاکید بر اینکه مصوبات ستاد تسهیل استان لازمالاجراست و اگر هر نهادی از انجام آن سرباز زدند با او برخورد خواهد شد، گفت: با اقدامات انجام شده، شاخص بهبود فضای کسبوکار در استان به عدد پنج رسیده و با وجود مشکلات اقتصادی و افزایش حقوق و دستمزد، آمار فعالان بخش تولید و کارگری استان کاهش نیافته است.
کمیلی در ادامه اظهار کرد: در یکسال اخیر رویدادهای مهمی در حوزههای مختلف بازار، تولید و اقتصاد توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده است. مردمیسازی یارانهها یکی از کلانپروژههایی بود که بار زیادی را بر حوزه صمت کشور تحمیل کرد. بخشی از کارشناسان معتقد بودند این طرح امسال نیز نباید اجرایی شود اما با اقدام شجاعانه رئیسجمهور در دولت سیزدهم این طرح اجرایی شد.
مردمیسازی یارانهها اقدامی شجاعانه بود
وی ادامه داد: اگر همچنان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی ادامه مییافت هزینههای بسیاری ایجاد میشد و نتیجه قابل توجهی هم نداشت. وجود این ارز بار افزایش نقدینگی و هزینه سنگینی داشت که نتیجه آن در سفره مردم دیده نمیشد؛ لازم بود این شفافیت ایجاد شود تا از هدر رفتن منابع مردم جلوگیری شود.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: این اقدام شجاعانه بود و برنامهریزیهای تخصصی و فنی لازم برای آن از پیش انجام شده بود. البته تبعات این طرح باید کنترل شود؛ آمار و اطلاعات موجود نشان میدهد بخشی زیادی از تبعات این طرح کنترل شده و با همراهی مردم توانستیم از این گردنه سخت اقتصادی عبور کنیم.
رشد بیش از ۶ درصدی شاخص تولید شرکتهای بورسی در ۶ ماهه سال جاری
کمیلی اضافه کرد: از خرداد تا شهریورماه سال جاری، شاخص تولید شرکتهای بورسی که بیش از نیمی از تولید کشور را در اختیار دارند، نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته به ترتیب ۲.۵، ۵.۸، ۶.۷ و ۶.۵ درصد رشد داشته است. همچنین بیشتر تولیدات صنعتی در پنج ماهه ۱۴۰۱ رشد داشته که از جمله آن میتوان به رشد ۵۳ درصدی تولید تراکتور و رشد ۲۸۸ درصدی تولید خودروی کامل اشاره کرد.
وی ادامه داد: تولید روغن خوراکی در سال جاری کاهش یافته که نشان میدهد با مردمی سازی یارانهها، مصرف کاذب روغن خوراکی کاهش یافته است. در سایر بخشهای تولیدی نیز در سال جاری آمار نشاندهنده افزایش تولید است.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: عملیات اجرایی ۴۲ پروژه بزرگ سرمایهگذاری در نیمه دوم امسال در کشور آغاز میشود که از جمله آن میتوان به تأمین ۱۴ هزار مگاوات برق مورد نیاز بخش تولید و شیرینسازی آب دریا اشاره کرد. با اجرای چنین پروژههایی بخش زیادی از تنشهای اقتصادی برطرف خواهد شد.
صدور ۳۱ پروانه بهره برداری جدید از معادن در یک ساله دولت سیزدهم
کمیلی افزود: در سال گذشته حجم صادرات به کشور روسیه ۶۰۰ میلیون دلار بوده است. با اقدامات انجام شده امسال حجم صادرات به روسیه افزایش قابل توجهی داشته است. شفافسازی فعالیت فعالان اقتصادی یکی از موضوعاتی است که با جدیت در وزارت صمت دنبال میشود. همه فعالیتهای فعالان اقتصادی در سامانه جامع تجارت باید ثبت شود؛ همچنین نصب شناسه کالا اجباری شده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان خسارت فعالان اقتصادی از اختلال اینترنت جهانی، گفت: با توجه به اینکه فقط ۴۰ روز از این اختلال میگذرد، ارائه آمار و اطلاعات دقیق از خسارات آن در استان اصفهان نیازمند گذر زمان است. اما آنچه مسلم است بخشی از فعالیتهای خرد اقتصادی با اختلال در اینترنت به هم خورده است اما در بخش کلان اقتصاد، تولید و بازرگانی مشکل جدی وجود نداشته است.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان خاطرنشان کرد: در یکساله دولت سیزدهم حدود ۱۵۰۰ جواز تأسیس و توسعه در استان صادر شد که ۳۹ هزار اشتغال ایجاد خواهد کرد؛ ۳۱ پروانه بهره برداری جدید از معادن نیز صادر شده است، همچنین ۱۲ پروانه بهرهبرداری برای شرکتهای دانشبنیان صادر شده است.
نظر شما