شهرداران کلان‌شهرها در نشست مجمع شهرداران چه گفتند؟

امروز شهرداران کلان‌شهرهای مختلف در نشست مجمع شهرداران که در مشهد برگزار شد، از مشکلات شهر خود گفتند.

به گزارش ایمنا و به نقل از اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، «علی قاسم‌زاده» شهردار اصفهان در یکصدوچهاردهمین نشست مجمع شهرداران کلان‌شهرهای کشور، با اشاره به اینکه یکی از مشکلات شهرها، حمل‌ونقل عمومی است، اظهار کرد: یکی از درخواست‌های کلان‌شهرها، افزایش سهم اوراق مشارکت حمل‌ونقل است، زیرا شش هزار میلیارد تومان برای تمام کلان‌شهرها رقم ناچیزی است.

وی افزود: مابه‌التفاوت سوخت و قیمت سوخت در بودجه ۱۴۰۱ حذف شده است که امیدوارم در سال آینده اضافه شود، همچنین ۶۰ درصد سهم شهرداری‌ها در پایان هر ماه باید از خزانه بازگردد، اما این اتفاق رخ نداده و در بودجه ۱۴۰۱، پنج درصد به تخلف رانندگی اضافه شده اما سهم شهرداری حذف شده است.

همچنین «رضا امینی» شهردار اهواز نیز در این جلسه، ادامه داد: سطح تماس شهرداری‌ها با شهروندان بیشترین میزان است و بیشترین نارضایتی‌ها نیز از سمت شهرداری‌ها ایجاد می‌شود، زیرا اختیارات مدیریت شهری زیاد نیست.

وی افزود: قانون تبدیل وضعیت ایثارگران در شهرهای مختلف متفاوت است و در اهواز از هر هشت هزار نفر، ١٠٠٠ نفر ایثارگر هستند که این امر مسائل خاصی را ایجاد کرده است.

«مهدی نوبانی» شهردار بندرعباس در خصوص مشکلات این شهر، افزود: در بندرعباس شهرک‌های صنعتی زیادی وجود دارد که مشکلاتی را در زمینه آلایندگی به‌وجود آورده است.

«یعقوب هوشیار» شهردار تبریز گفت: اصلاح قانون محدوده و حریم شهر از الزاماتی است که باید انجام شود.

«امیرحسین علوی» شهردار رشت تصریح کرد: شاید اگر توان داشتیم بهتر از این عمل کنیم، می‌توانستیم از اتفاقات امروز جلوگیری کنیم. اگر واردات خودرو انجام شود، رضایت‌مندی ایجاد شده و چهره شهرها را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: ردیف اعتباری پسماند استان‌های شمالی، یکی از بزرگترین مشکلات زیست‌محیطی شهرداری‌ها است.

«محمدامیر براهویی» شهردار زاهدان اضافه کرد: مطالبات دستگاه‌های دولتی را پیش‌بینی کنید، برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است و در مالیات بر ارزش افزوده نارضایتی‌هایی وجود دارد.

«علیرضا فیروزفر» شهردار زنجان ادامه داد: کمیسیون ماده پنج و الحاق به محدوده، حتی اگر شهرداری مخالف باشد، اتفاق می‌افتد که درست نیست؛ همچنین هنوز تغییر کاربری اراضی دولتی اجرا نمی‌شود و این امر مشکل ایجاد کرده است، قانون پایدار درآمدهای شهری می‌توانست کمک خوبی برای شهرها باشد اما این اتفاق رخ نداد.

در ادامه این اجلاس «محمدحسن اسدی» شهردار شیراز نیز گفت: ثبات اقتصادی و ورود بخش خصوصی می‌تواند شهرداری‌ها را نجات دهد و ورود آنها به این بخش سود خالص است.

همچنین «نادر نوروزی» شهردار کرمانشاه اظهار کرد: نگاه به شهرداری‌ها باید تغییر پیدا کند و با توجه به اینکه ۱۵ سال پیش لایحه مدیریت یکپارچه تصویب شد، اما پس از ۱۵ سال، هنوز اعمال نشده است و تا زمانی که به شهرداری به‌عنوان یک دستگاه خدمت‌رسان نگاه نشود، مشکلات آن حل نخواهد شد.

«سید مسعود حسینی» شهردار همدان اضافه کرد: مدیریت بحران و نوع رویکرد دولت و شهرداری‌ها بسیار مهم است. در همدان با مشکل آب مواجه بودیم و قبل از آن سیل باعث از بین رفتن مقداری از زیرساخت‌ها شده بود، رقمی که برای تبصره سه زیرساخت‌ها تخصیص داده می‌شود، بسیار کم است، همچنین در بحث قانون ۱۳ مدیریت بحران باید تحقیق بیشتری انجام شود و نگاه ویژه‌ای به مدیریت بحران داشته باشیم.

در ادامه «جواد حمیدی» شهردار بجنورد گفت: شهرداری یکی از نهادهای موفق در خدمت‌رسانی است و یکی از اقدامات آن آسفالت معابر است، در تبصره یک سهمیه قیر را برای دستگاه‌های مختلف مشخص کرده است که امیدوارم سهمیه شهرداری‌ها افزایش پیدا کند. همچنین املاک قولنامه‌ای نیز شهرداری‌ها را با چالش مواجه کرده است.

کد خبر 613453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.