فریده شمس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: «عزیزخان» عموی من بوده است که تلاش کردهام خاطرات زندگی و خانزادگی وی را به شکل یک رمان جذاب و متفاوت به رشته تحریر درآورم.
وی افزود: تمام خاطرات و روایتهای داستانگونه این مجموعه از نظر بومی بودن در استان مرکزی رخ داده و علاوه بر معرفی شخصیت عزیزخان شرایط زندگی آن دوره را نیز روایت و بازخوانی کرده است.
نویسنده «عزیزخان» که کتاب او در سال ۹۸ بهعنوان کتاب سال استان مرکزی انتخاب شد، افزود: عموی من خانزادهای بوده که از خانزادگی آسیب دیده است و مصداق این جمله است که «آواز دهل شنیدن از دور خوش است.»
وی اظهار کرد: عزیزخان قربانی رفتارها و افکار ۸۰ سال قبل و خانزادگی خود بوده است؛ چراکه زورگویی، دست بالا گرفتن، حرف زدن و امر کردن خان فقط برای رعیت و مردمان آبادی نبوده است و حتی خانواده و نزدیکان خان نیز درگیر این نوع رفتار از سوی خان بودهاند.
شمس تصریح کرد: آن زمان یک دختر ۱۵ ساله را به عقد پسری ۱۰ ساله به نام عزیزخان درمیآورند؛ علت این اقدام هم برخی مسائل مالی، پولی و منافع شخصی بوده که خان مدنظر داشته و باید انجام میشده است.
وی خاطرنشان کرد: از آن زمان تا امروز نسل به نسل تعبیر خان را به کار میرفته و این پسوند همیشه در کنار نامها بیان شده است. این روند همچنان در بسیاری از نقاط کشور و مناطقِ طایفهای تداوم دارد و اگر نام خان را نیاورند نوعی بیاحترامی انگاشته میشود.
این نویسنده ادامه داد: کتاب عزیزخان خاطرات و تخیلات را درهمآمیخته و از یک نوشتار بیروح و خشک فاصله گرفته است تا بتواند ارتباط بهتری با مخاطبان خود برقرار کند. همین عوامل باعث شد که بهزودی شاهد چاپ دوم این اثر مکتوب و جذاب باشیم.
وی در ادامه با اشاره به نگارش کتابی دیگر با موضوع دفاع مقدس ابراز امیدواری کرد: با اتمام نگارش کتاب تا پایان سال جاری شاهد انتشار آن تا فروردینماه سال آینده باشیم.
شمس با اشاره به سوژه عاشقانه و دفاع مقدسی کتاب جدید خود افزود: نویسندهها در دوران حاضر باید روی جذابیت و خلاقیت آثار خود تمرکز کنند تا مخاطبان بهویژه جوانان بهجای مشغول شدن در فضای مجازی، کتاب را برای مطالعه انتخاب کنند و بیشتر با این عنصر مهم فرهنگی انس بگیرند.
وی تأکید کرد: کتابها و روایتهای جنگی موجود در بازار تکراری شده است و از جذابیت خوانشی چندانی برخوردار نیست، بنابراین تغییر رویکرد و نگاه به مخاطب در این بخش ضروری است.
به گزارش ایمنا، کتاب عزیزخان در ۲۳۲ صفحه، توسط انتشارات کارآفرین منتشر شده است.
نظر شما