تمرین عبور از ارس

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _سه‌شنبه، بیست‌وششم مهرماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تمرین عبور از ارس» نوشت: پس از جنگ سال ۲۰۲۰ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان که سلسله ناامنی‌هایی را در منطقه قفقاز به دنبال داشت، روز گذشته سومین رزمایش جمهوری اسلامی ایران در منطقه ارس از سوی نیروی زمینی سپاه پاسداران برگزار شد.

برخلاف رزمایش‌های گذشته که در گستره سرزمینی محدودی برگزار می‌شد، این رزمایش همه مرز شمال غربی ما را در بر می‌گیرد.

علت این رزمایش‌ها، بویژه رزمایش اخیر را می‌توان دنباله‌دارشدن درگیری‌ها و ناامنی‌ها در منطقه قفقاز دانست.

به ویژه اینکه در شش ماه گذشته، دست‌کم دو بار نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان با هم درگیر شدند، از این رو به نظر می‌رسد رزمایش اخیر ایران، پاسخی به بی‌ثباتی‌های سیاسی و نظامی شمال مرزهای خود، به‌ویژه شمال رود ارس باشد.

رزمایشی که روز گذشته نیروی زمینی سپاه پاسداران در منطقه ارس آغاز کرد، «ایران مقتدر» نام دارد و سه روزه خواهد بود.

مرحله اصلی این رزمایش با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده‌کل سپاه و جمعی از فرماندهان ارشد سپاه آغاز شد و در آن یگان‌ها و رسته‌های تخصصی نیروی زمینی سپاه سناریوهای امنیتی و دفاعی را به‌صورت ترکیبی تمرین خواهند کرد.

وسعت جغرافیایی این رزمایش تمام نوار مرزی استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی را در بر می‌گیرد، در حالی که رزمایش‌های قبلی در وسعت جغرافیایی کمتر بود، در عین حال، حجم نیرو و تجهیزات گسترده‌تر از رزمایش قبلی است.

از جمله نکات بارز در این رزمایش، نصب پل شناور روی رودخانه ارس برای انتقال تجهیزات و نیرو است که برای نخستین بار صورت می‌گیرد و قرار است تمرین انتقال تجهیزات انجام شود. از دیگر ویژگی‌های این رزمایش، می‌توان به اجرای سناریوهای دفاعی و امنیتی ترکیبی اشاره کرد.

عملیاتی از قبیل هِلی‌بُرن، چتربازی، تاخت شبانه، رزمی بالگردها، پهپادهای رزمی و انتحاری، کنترل جاده‌های مواصلاتی، تصرف ارتفاعات و تخریب هجومی جزو برنامه‌های رسته‌های تخصصی نیروی زمینی سپاه در رزمایش اقتدار نیروی زمینی سپاه پاسداران است.

روز گذشته، سرلشکر حسین سلامی، فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع نیروهای شرکت‌کننده در این رزمایش، پیام این تمرین نظامی را این طور بیان کرد: ما به همسایگان‌مان پیام می‌دهیم که مشی ما با همه، دوستی و برادری است، اما این سیاست مادامی ادامه دارد که دشمنان نخواهند علیه ما توطئه کنند.

وی با بیان اینکه هر کشوری و قدرتی که با ما در تعامل صحیح قرار دارد، ما با او برادریم، تصریح کرد: از همسایگانمان می‌خواهیم مشکلات‌شان را از طریق تعامل و روش‌های غیرنظامی حل کنند، در این منطقه صاحب منفعتیم و اگر در گوشه‌ای از منطقه اتفاقی بیفتد، منافع ما نیز به خطر می‌افتد، آن‌وقت ما بی‌طرف نیستیم و از منافع خودمان دفاع می‌کنیم.

تمرین عبور از ارس

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «اروپا در اعتراضات معیشتی غوطه‌ور شد» نوشت: انتظار می‌رفت که اروپا به دنبال تحریم‌های روسیه در بخش انرژی، زمستان سختی پیش رو داشته باشد، اما سیاست‌های اقتصادی مقامات فرانسه، انگلیس و آلمان کار را در این کشورها به جایی رسانده است که مردم در روزهای آغازین پاییز دست به اعتراض و اعتصاب زده‌اند.

اروپا که طی آتش‌افروزی واشنگتن در جریان جنگ اوکراین، تا جایی شانه به شانه مقامات کاخ سفید پیش رفت که حتی در رویارویی با هشدارها درباره پیامدهای چنین تنش‌آفرینی‌هایی سینه سپر کرد، بسیار زودتر از موعد پیش‌بینی شده، به عرصه ناآرامی تبدیل شده است، به طوری که سه پایتخت مطرح اروپایی یعنی پاریس، لندن و برلین که پیش از این فقط دغدغه مواجهه با چالش تأمین انرژی در زمستان را پیش رو داشتند، این روزها باید موج اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها را سر و سامان بدهند.

پلیس فرانسه در جریان اعتراضات روز یک شنبه مردم این کشور به گرانی و تورم، ضمن استفاده از گاز اشک‌آور، شمار زیادی از معترضان را بازداشت کرد.

این تظاهرات در حالی برگزار شد که کاخ الیزه هم‌اکنون شاهد اعتصابات کارمندان برخی از راکتورهای هسته‌ای شرکت «ای. دی. اف» فرانسه است و شاخه‌های اتحادیه‌های مختلف از جمله در بخش راه‌آهن و بخش خودروسازی فرانسه اعلام کرده‌اند روز سه شنبه آینده در یک اعتصاب فراگیر شرکت خواهند کرد.

اعتصابات هفته‌های اخیر کارگران پالایشگاه‌های فرانسه منجر به کمبود سوخت در بسیاری از پمپ بنزین‌های این کشور و تشکیل صف‌های طولانی خودروها مقابل پمپ بنزین‌های فعال شد. شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی اعلام کرد: ۱۴۰ هزار نفر در تظاهراتی که به دعوت احزاب چپ‌گرا و مدافعان محیط زیست در پاریس برگزار شد، شرکت کردند و در مخالفت با سیاست‌های امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه شعار دادند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات پاریس ضمن استناد به حجم مشارکت گسترده در آن، قصد دارند این تظاهرات را به گام نخست برای گسترش اعتراضات و چه بسا اعتصاب عمومی تبدیل کنند. سیاست حکومت فرانسه در جنگ روسیه و اوکراین مورد انتقاد گسترده محافل این کشور قرار گرفته است.

شرکت‌کنندگان در تظاهرات پاریس شعار مخالفت با جنگ سر دادند و هزینه شدن میلیاردها دلار برای مردم فرانسه را به جای جنگ اوکراین خواستار شدند. تراس در لبه پرتگاه برکناری در انگلیس دولت تازه کار لیز تراس، نخست‌وزیر از ترکش‌های دولت بوریس جانسون زخمی است و دست‌کم سه عضو حزب محافظه‌کار علناً از او خواستند از سمتش استعفا دهد.

تمرین عبور از ارس

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ایران؛ یک درصد جمعیت، ۳ درصد دانشگاه‌های برتر جهان»  نوشت: این‌که با وجود نسبت یک درصدی جمعیت ایران در جهان، سه درصد دانشگاه‌های برتر کشورهای مختلف، نام و نشان ایرانی دارند، افتخاری است که نباید آن را کوچک دانست؛ به ویژه این‌که مسیرمان طی سال‌های گذشته همواره رو به رشد و صعودی بوده است.

نتایج رتبه‌بندی ۲۰۲۳ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی «تایمز» که به تازگی منتشر شده است، جایگاه علمی و استنادی ۱۷۹۹ دانشگاه در ۱۰۴ کشور جهان را ارزیابی کرده است. طبق این نتایج، تعداد دانشگاه‌های ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی از ۵۸ (طبق ارزیابی ۲۰۲۲) به ۶۵ رسیده است و روند صعودی سهم ما از این رتبه‌بندی، امسال نیز تداوم داشته است. آن‌طور که در پایگاه اطلاع‌رسانی تایمز آمده است، این مؤسسه دانشگاه‌های جهان را در سه حوزه اصلی فعالیت یعنی «تحقیق»، «تاثیر» و «تدریس» ارزیابی می‌کند.

در همین زمینه این ارزیابی به شاخص‌ها و معیارهای مهمی توجه دارد، از جمله: آموزش (محیط یادگیری)، تحقیق (حجم، درآمد و شهرت)، استنادات (تأثیر تحقیق)، درآمد صنعت (انتقال دانش) و چشم‌انداز بین‌المللی (کارکنان، دانشجویان و تحقیقات).

نگاهی به فهرست ۶۵ دانشگاه ایرانی حاضر در این رتبه بندی نشان می‌دهد که دانشگاه‌های علوم پزشکی، بیشترین امتیاز را بین سایر دانشگاه‌های کشور کسب کرده‌اند و دانشگاه‌های علوم پزشکی گلستان، کردستان و مازندران، هر سه به طور مشترک رتبه یک دانشگاه‌های ایرانی را دارند اما لذت‌بخش‌تر اینکه، بسیاری از دانشگاه‌ها در نقاط مختلف کشور، امتیاز مناسب برای حضور در رده بندی جهانی تایمز را کسب کرده‌اند.

این هم نام و رتبه برخی دیگر از دانشگاه‌های ما در رده بندی تایمز: صنعتی شریف (۴)، علم و صنعت (۱۱)، علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز (۱۶)، صنعتی امیرکبیر (۱۶)، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان (۱۶)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۶)، دانشگاه تهران (۱۶)، دانشگاه شهید بهشتی (۲۹)، دانشگاه فردوسی مشهد (۳۳)، دانشگاه حکیم سبزواری (۳۳)، دانشگاه اصفهان (۴۹)، دانشگاه سیستان و بلوچستان (۶۳).

بررسی این رده‌بندی با نگاه منطقه‌ای هم جالب توجه است و نشان می‌دهد که ما بعد از ژاپن، چین و هند، بیشترین دانشگاه‌های برتر منطقه از نگاه تایمز را داریم. همان‌طور که در جدول این گزارش مشخص است، سایر کشورهای منطقه هم فاصله زیادی با ما دارند و برتری علمی ما نسبت به آن‌ها کاملاً مشهود است، اما ما برای تبدیل شدن به قطب علم و فناوری منطقه که هدف‌گذاری و سیاست کلان کشور است، باید نگاهمان به بالای جدول و افزایش تعداد و امتیاز دانشگاه‌هایمان در رده‌بندی تایمز باشد.

نگاهی به صدر جدول این رده‌بندی هم نشان می‌دهد که دانشگاه‌های آمریکا و انگلیس ۱۰ رتبه اول را از آن خود کرده‌اند: آکسفورد، هاروارد، کمبریج، استنفورد، مؤسسه فناوری ماساچوست، مؤسسه فناوری کالیفرنیا، پرینستون، برکلی، ییل، امپریال کالج لندن.

تمرین عبور از ارس

کد خبر 612848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.