به گزارش خبرنگار ایمنا، روند بازنگری برنامه اصفهان ۱۴۰۵ در جلسه علنی امروز _یکشنبه بیستوچهارم مهرماه_ شورای اسلامی شهر با حضور شهردار اصفهان بررسی شد.
مبانی و کلیات برنامه ۱۴۰۵ و اسناد بالادستی مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان با اشاره به ارائه بازنگری برنامه اصفهان ۱۴۰۵، اظهار کرد: امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر بیشتر مبانی و کلیات برنامه ۱۴۰۵ و اسناد بالادستی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت، در واقع در این نشست ادبیات کار معرفی شد.
وی در خصوص تعامل تنگاتنگ بین شورای اسلامی شهر و شهرداری، افزود: منویات و ارزشهای مد نظر شورای ششم شهر در تدوین برنامه اصفهان ۱۴۰۵ لحاظ خواهد شد.
محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: باید فرایند بازنگری برنامه اصفهان ۱۴۰۵ طبق برنامه زمانبندی انجام شود تا زمان پایان آن مشخص باشد.
عباس حاج رسولیها، رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان در این نشست اظهار کرد: تدوین برنامه برای شهر اصفهان و تشکیل معاونت در این حوزه از سال ۸۷ شکل گرفت، در این راستا در شورای اول ۴۰ شاخص برای سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ تعریف کردیم که بدانیم میخواهیم در شهر اصفهان به کجا برسیم.
وی ادامه داد: در یک دهه گذشته تصمیماتی گرفته شد که در بعضی از آن شاخصها به عقب بازگشتیم، از اینرو پیشنهاد میکنیم شاخصها مشخص شود که تا سال ۱۴۰۵ قرار است به کجا برسیم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه جایگاه شوراها مغفول مانده است و در دوره جدید باید به کمک کلانشهرها جایگاه شوراها را مشخص کنیم، گفت: شوراها رکن شهر هستند و جایگاهی مانند دولت و دیگر قوای کشور دارد.
سبک معماری مشخصی مطابق با شأن و هویت ایرانی اسلامی نداریم
رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار کرد: قانون و برنامه خوب زیاد داریم، اما باید برای اجرا، نظارت و پیشرفت آنها نیز برنامهریزی شود.
وی ادامه داد: در ادوار گذشته سبک معماری خاصی در شهرها شکل گرفته است، اما سبک معماری مشخصی مطابق با شأن و هویت ایرانی اسلامی نداریم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در برنامه ۱۴۰۵ برنامههای فرهنگی ایرانی اسلامی دیده نشده است، اضافه کرد: لازم است برنامههای شاخص بازآفرینی بافت تاریخی ویژهتر رصد شود تا با سرعت بیشتر کار پیش برود.
مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار کرد: مردم توقع دارند که بدانند چه مسیری را برای پنج سال آینده ترسیم کردهایم تا فردا بگوییم به آن رسیدهایم، البته نقشه راه باید واقعی و به دور از شعار تهیه شود.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت، توان و اختیار شورای اسلامی شهر بالا است، گفت: با توجه به نیروی انسانی توانمند، امکانات مالی و مردم همراه باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه به مردم بدهکار هستیم، تصریح کرد: مدیریت شهری باید واضح و آشکار اعلام کند که طی یکسال گذشته در مناطق شهری چه اقداماتی انجام شده است.
مصطفی نباتینژاد، رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار کرد: از تکتک معاونان و مدیران سازمانها انتظار داریم که درباره این برنامه بررسیهای لازم را داشته باشند و ریشهدارتر نسبت به آن برخورد کنند.
وی با اشاره به شعار "اصفهان من شهر زندگی"، گفت: لازم است برای تحقق این شعار مکث بیشتری داشته باشیم، در این راستا باید کمیته ارزشها درباره آن کار کند و این موضوع خروجی کمیته ارزشها باشد.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: هر برنامه و ایدهای برای چهار سال داریم، باید تا قبل از تصویب برنامه ۱۴۰۵ مطرح شود، زیرا بعد از فرایند بازنگری و تصویب، کار برای اجرا، پیگیری و نظارت بر حسن اجرا آغاز میشود.
وی تاکید کرد: لازم است در بازنگری برنامه ۱۴۰۵ شاهد تحول ساختاری باشیم و نگاه ما تنها بودجهای نباشد.
نباتینژاد گفت: از تمام شهروندان و شهراندیشان درخواست داریم در این مسیر، شورای ششم شهر را یاری کنند؛ تصمیمات خوبی در جلسه مشترک با شهردار در خصوص باشگاه شهراندیشان گرفته شده است.
احمد شریعتی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار کرد: در برنامه اصفهان ۱۴۰۵ در زیرمجموعه خدمات شهری بحث سلامت مغفول مانده است که باید به این مهم پرداخته شود.
وی تاکید کرد: شهر یک موجود زنده است و بیشتر مسائل، طرحها و برنامههای عمرانی، اقتصادی و خدماتی باید پیوست سلامت داشته باشد.
تحقق اهداف با برنامهریزی میسر میشود
محمدرضا فلاح، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با بیان اینکه تحقق اهداف با برنامهریزی میسر میشود، گفت: بر اساس گزارش ارائه شده شهرداری اصفهان در ۲۵ سال گذشته با برنامه حرکت کرده است، از اینرو در خواست میکنیم گزارشی از برنامههای قبلی ارائه شود تا بدانیم چه میزان به اهداف مد نظر رسیدهایم.
وی با تاکید بر اینکه گاهی برنامه بسیار خوب تدوین شده است، اما در اجرا ضعیف هستیم، ادامه داد: اگر به برنامه درست عمل نکنیم و زمان بودجهنویسی به صورت دیگر عمل کنیم به اهداف دست نخواهیم یافت.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه در دوره چهارم ۱۲۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط مختلف در شهر فعالیت میکرد که در دوره گذشته این تعداد اتوبوس به نصف کاهش یافت، افزود: لازم است بررسی شود که چرا مدیریت شهری گذشته طبق برنامه حرکت نکرده است؟، البته در این دوره نیز مدیریت شهری باید بر اساس برنامه حرکت کند.
وی با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی اقدامات طبق برنامه گذشته پیش نرفته است، گفت: در برنامههای پیشین بر تحقق شهر ایرانی اسلامی به ویژه در بخش شهرسازی و زیباسازی تاکید شده است که باید دید تا چه حد به آن رسیدیم و آیا در حوزه فرهنگ به اهداف نزدیک شدهایم.
امیر سامع، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه در تدوین برنامه اصفهان ۱۴۰۵ به ارزشهای مد نظر مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر توجه نشده و در بعضی حوزهها به اهداف و راهبردها به صورت مشخص نیز اشاره نشده بود، بازنگری برنامه ۱۴۰۵ در دستور کار قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه محدودیت زمانی برای بازنگری برنامه ۱۴۰۵ وجود دارد، افزود: به دنبال بازنگری این برنامه اکنون اطلاعاتی از وضعیت موجود، برنامههای قبلی، واکاوی، نظرسنجی و مصاحبههای جدید تهیه شده است و مناطق و سازمانها ورودیهای لازم را در اختیار دارند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: با شکلگیری نظام مسئله و راهکارها، ضرورتها رصد و احصا، اقدامات اولویتبندی و شدت هر اقدام به لحاظ میزان ظرفیت از نظر بودجه و نیروی انسانی مشخص میشود تا الگوی دقیقی به دست آید.
حجتالاسلام منوچهر مهرویپور، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار کرد: در تدوین برنامهها باید چشمانداز عمیقتری ترسیم کنیم، در واقع باید مشخص شود در چشمانداز ۲۰ ساله به کجا میخواهیم برسیم.
وی ادامه داد: در این راستا نیازمند بررسی کمی وضع موجود هستیم که به آن کمتر پرداخته شده است.
نظر شما