رئیسی: «سیکا» ساز وکار مهمی برای همگرایی، همکاری و امنیت قاره آسیا است

رئیس‌جمهور دخالت کشورهای خارجی را راه حل مسائل منطقه ندانست و گفت: سیکا با ۲۸ عضو دائم از شرق تا غرب آسیا، سازوکار مهمی برای همگرایی، همکاری و امنیت در این قاره است.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور، سید ابراهیم رئیسی غروب امروز _پنجشنبه بیست‌ویکم مهرماه_ در بازگشت از سفر دو روزه به قزاقستان در تشریح دستاوردهای این سفر، به اهمیت این اجلاس پرداخت و اظهار کرد: اجلاس سیکا با ۲۸ عضو دائم از شرق تا غرب آسیا گسترده شده است و به عنوان سازوکاری مهم در همگرایی، همکاری و امنیت آسیا نقش ایفا می‌کند.

وی اولویت توسعه روابط با همسایگان و تقویت همکاری با سازمان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را پیام حضور هیئت ایرانی در اجلاس قزاقستان دانست و افزود: در این اجلاس، تاکید داشتیم که امنیت منطقه باید حتماً درون‌زا باشد و دخالت قدرت‌های بیرونی نه تنها راه‌حل مشکل نیست، بلکه بر مشکلات دیگر می‌افزاید.

رئیس جمهور با اشاره به فصل جدید روابط میان جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان در دولت سیزدهم تصریح کرد: آنچه در دیدار با مسئولان قزاقستان بر آن تاکید شد، توسعه روابط اقتصادی و تجاری بود و در این راستا و در گام اول قرار شد رقم تجارت دو کشور به سه میلیارد دلار برسد که این هدف اقتضا می‌کند مسئولان و فعالان اقتصادی کشور برای تحقق این مهم تلاش خود را مضاعف کنند.

رئیسی در ادامه موضوع از سر گیری سوآپ نفتی را از دیگر توافقات صورت گرفته میان ایران و قزاقستان در این سفر اعلام کرد و گفت: گر چه از حدود ۱۰ سال قبل این روند آغاز شده بود، اما در ادامه به دلیل مشکلاتی متوقف شده بود که در این سفر برای از سر گیری سوآپ نفتی توافق شد.

وی تبادلات پولی و ارزی را از دیگر محورهای مطرح شده مطرح کرد و افزود: لغو روادید ۱۴ روزه از طرف ایران و قزاقستان هم زمینه خوبی برای توسعه روابط اقتصادی و تسهیل شرایط برای بخش خصوصی فراهم کرده است.

رئیس جمهور به بحث و گفت‌وگو پیرامون همکاری‌ها در حوزه انرژی، حمل و نقل و ترانزیت با کشورهای شرکت کننده در این اجلاس اشاره کرد و گفت: در این رابطه با مقامات قطری هم دیدار و گفت‌وگویی صورت گرفت که با توجه به روابط همسایگی و تاکید مسئولان دو کشور برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی، استفاده از ظرفیت این کشور برای صادرات به خود قطر و نیز کشورهای ثالث توافق شد. از سوی دیگر مسئولان قطری از همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری جام جهانی در این کشور قدردانی کردند.

رئیسی با بیان اینکه ارتباط جمهوری اسلامی با کشورهای منطقه و آسیا شتاب قابل توجهی گرفته، خطاب به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان گفت: با توجه به زمینه بسیار خوبی که فراهم شده است هم مسئولان مرتبط و هم فعالان اقتصادی و تولیدی، برای استفاده هر چه بهتر از این فرصت برنامه‌ریزی کنند.

وی با گله از کندی در برخی سیستم‌های اداری و بوروکراسی، بر سرعت و دقت هر چه بیشتر انجام کارها برای گره گشایی از مشکلات و جبران عقب ماندگی‌ها تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه سهم جمهوری اسلامی ایران در ترانزیت منطقه متناسب با ظرفیت‌های عظیم موجود در کشور نیست بر جبران عقب ماندگی‌ها در این زمینه تاکید کرد.

رئیسی زمینه توسعه همکاری‌ها با کشورهای همسایه را برای شرکت‌های دانش بنیان بسیار مناسب دانست و اظهار امیدواری کرد با همت جوان‌ها و فعالان اقتصادی همکاری‌ها با کشورهای همسایه در این زمینه هم افزایش یابد.

کد خبر 611843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.