اصناف هیچ نقشی در گرانی‌ها ندارند

رئیس اتحادیه قصابان و فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان لنجان گفت: اصناف به عنوان حلقه آخر عرضه کالا در بازار نقشی در گران شدن اقلام مختلف به ویژه کالاهای اساسی ندارند، زیرا حاشیه سود فروش کالا توسط بازاریان کاملاً مشخص است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علیرضا طغیانی صبح امروز _دوشنبه هجدهم مهرماه_ در نشست با مسئولان شهرستان لنجان با بیان اینکه اقتصاد ایران به دلایل مختلف ازجمله تورم و تحریم‌های ظالمانه نیازمند برخی اصلاحات بود، اظهار کرد: به دلایل مختلف ازجمله رکود اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی، متأسفانه طی سال‌های اخیر شاهد چندنرخی‌شدن ارز و تعیین ارزهای دولتی برای واردات برخی محصولات در کشور بودیم و براساس نظر کارشناسان، این تصمیم تأثیرات مخربی بر روند تولید محصولات داخلی و بالا بردن هزینه تولید داشت.

وی با بیان اینکه روند تأمین کالای اساسی مورد نیاز مردم بحث ساده‌ای نیست، افزود: در روند تنظیم بازار همواره مباحثی چون فراوانی کالا، کنترل قیمت به واسطه تولید، حمایت از مصرف‌کننده و حمایت از تولیدکننده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و براساس نظر کارشناسان، چنان‌چه ارز ترجیحی حذف و دولت در مسیر جراحی اقتصادی حرکت نمی‌کرد تورم درحال‌حاضر بیشتر بود.

رئیس اتحادیه قصابان و فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان لنجان تصریح کرد: درخصوص بازار مرغ نظرات مختلفی وجود داشت به‌گونه‌ای که تولید کنندگان مرغ گوشتی معتقد بودند قیمت‌ها متناسب با هزینه‌های تولید نیست و مصرف‌کنندگان نیز هر روز با روند افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ در بازار سروکار داشتند.

طغیانی، طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها را لازم بهبود وضعیت اقتصاد کشور دانست و ادامه داد: جراحی اقتصادی در کوتاه‌مدت قطعاً سختی‌هایی را به همراه خواهد داشت اما در میان‌مدت و بلندمدت به نفع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان خواهد بود و چنان‌چه این جراحی اقتصادی در دولت‌های گذشته آغاز شده بود، شرایط کلی کشور امروز در شرایط بهتری قرار داشت.

وی با بیان اینکه اصناف هیچ نقشی در گرانی‌ها ندارند، گفت: اصناف به عنوان حلقه آخر عرضه کالا در بازار نقشی در گران شدن اقلام مختلف به ویژه کالاهای اساسی ندارند، چراکه حاشیه سود فروش کالا توسط بازاریان کاملاً مشخص بوده و احتساب قیمتی بالاتر از سود مشخص شده گران‌فروشی است و درج نشدن قیمت هم تخلف دیگری محسوب می‌شود.

رئیس اتحادیه قصابان و فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان لنجان مطرح کرد: نکته حائز اهمیت در حاشیه سود فروشندگان مرغ و تخم‌مرغ آن بوده که حاشیه سود در نظر گرفته شده برای این صنف شش درصد بوده، در صورتی که اداره امور مالیاتی در محاسبات خود حاشیه سود را ۱۰ درصد در نظر گرفته است اما اداره تعزیرات حکومتی در بازرسی‌های خود دریافت سود بیشتر از شش درصد را تخلف می‌داند.

رئیس اتحادیه قصابان و فروشندگان مرغ و ماهی شهرستان لنجان اظهار کرد: این چندگانی محاسبه حاشیه سود سبب بروز گلایه‌مندی اصناف شده و باید برای این مسئله چاره‌اندیشی کرد، چراکه با ادامه این روند شاهد تعطیلی روز افزون واحدهای صنفی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به هر واحد صنفی روزانه تنها ۱۰۰ کیلوگرم مرغ در سامانه رهتاب اختصاص پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: توزیع و کنترل بازار مرغ به تنهایی با استفاده از رهتاب حل نخواهد شد بلکه باید در کنار نظارت‌های لازم با افزایش همکاری‌ها و تأمین نیاز بازار به سمت کنترل قیمت حرکت کرد.

کد خبر 610935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.