به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شهرهای هوشمند طی یک دهه اخیر نقش مهمی در پیشبرد دیجیتالسازی فرآیندها، خدمات و تجربیات شهری ایفا کردهاند و توانستهاند وضعیت زندگی را در مناطق سراسر قلمرو به طور قابلتوجهی بهبود ببخشد. در واقع، خاورمیانه در ۱۰ سال گذشته میزبان پروژههای شهری هوشمند بسیاری بوده است که در آنها از نوآوری برای تسهیل هر چه بهتر زندگی شهرنشینان بهره گرفته شده است. به عنوان مثال، شاهکار Neom در عربستان سعودی یک پروژه شهر هوشمند بینظیر بوده است که قابلیت توسعه هوشمند شهرها را به بهترین شکل ممکن به تصویر کشیده است.
لوسیل در قطر، نیز از دیگر نمونههای شهرهای هوشمند در خاورمیانه بهشمار میرود که با طراحی منحصربهفرد خود، نبوغ طراحان این قلمرو را در طراحی شهرهای هوشمند نمایان میکند. لوسیل مارینا، مناطق مسکونی، استراحتگاههای جزیرهای، مناطق تجاری، فروشگاههای لوکس و امکانات تفریحی و یک زمین گلف، جزایر مصنوعی ساخته بشر و چندین منطقه تفریحی را در بر گرفته است و در رشد اقتصادی منطقه نقش بسیار مهمی ایفا کرده است.
طی یک دهه اخیر، استراتژیهای متعددی به پیادهسازی پروژههای خلاق بینظیری در سراسر شهرهای خاورمیانه منجر شده است و نام این منطقه را در لیست هوشمندترین نقاط کره زمین قرار داده است. مدیران مدینه در عربستان سعودی از یک استراتژی بینظیر برای هوشمندسازی منطقه بهره گرفتهاند که در آن، استفاده از تکنولوژی جهت مدرنسازی شهر و نظارت بر عملکردهای آن نقش مهمی ایفا میکند، ضمن اینکه تقویت تجربههای فرهنگی شهروندان و مسافران از اهمیت بسیاری برخوردار است. به عنوان مثال، تجمع شهروندان و مسافران در اطراف مساجد شهر از مهمترین چالشهای مدیران بهشمار میرود که آنها بهتازگی کوشیدهاند از طریق فناوری دوقلوی دیجیتال جریان عبور و مرور را در اطراف و داخل این مکانهای مقدس بهبود ببخشند و از ایجاد ترافیکها و سایر موارد مربوطه خودداری کنند.
شهرهای هوشمندی که تاکنون ذکر شد، نمونههای بسیار موفقی از توسعههای شهری جدید به حساب میآید که قابلیت گسترش زیرساختهای هوشمند و پایدار را آشکار میکند.
نوآوری در خاورمیانه
نوآوری خدمات عمومی در خاورمیانه بسیار فراتر از ایجاد مراکز هوشمند پیش میرود زیرا متخصصان همواره در تلاش هستند نوآوریهایی برای افزایش قابلیت اتصال شهرها و هوشمندسازی هرچه بیشتر آنها ارائه دهند تا به واسطه آن، کیفیت زندگی را برای شهروندان بهبود ببخشند.
بهرهگیری از خدمات دیجیتالی برای بهبود زیرساختهای مهم شهری همراه با ذخیره دادههای بسیار ارزشمند از مهمترین اقداماتی است که در زمینه نوآوری انجام میشود و بهبود کیفیت زندگی را برای شهروندان خاورمیانه در پی دارد. در این فرآیندها، شهروندان نیز میتوانند نقشی اساسی ایفا کنند و به عنوان مثال، در ارائه خدمات عمومی به شکل دیجیتالی، به عنوان یک نیروی کار ظاهر شوند.
منطقه خور دبی، محلهای هوشمند و بینالمللی بهشمار میرود که فضایی به مساحت تنها شش کیلومتر مربع را در بر گرفته است، با این حال در میان بسیاری از طراحان شهری سراسر دنیا به عنوان "جهان آینده" شناخته شده است.
منطقه خور دبی
رویکرد ۱۰GPON (یک استاندارد شبکه رایانهای که میتواند نرخ دسترسی مشترک به اینترنت را تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه روی فیبر تاریک موجود ارائه دهد.) مهمترین نقش را در ایجاد بندر خور دبی ایفا کرده است و خدماتی نظیر ارائه رسانههای دیجیتالی، پخش موسیقی و دسترسی به اینترنت پرسرعت رایگان را در اختیار ساکنان آن قرار داده است. این استراتژی برای خدماتی با پهنای باند بالا مناسب است و تا ۴۰ کیلومتر مسافت را تحت پوشش قرار میدهد که همین قابلیت، دسترسی بسیاری از مردم اطراف را به این خدمات امکانپذیر میکند.
بسیاری از متخصصان ادعا کردهاند که بندر خور دبی یکی دیگر از پروژههای هوشمند خاورمیانه است که در آینده نزدیک در لیست پروژههای موفق بینالمللی قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که مقامات عربستان نیز همواره میکوشند از نواوریهای دیجیتالی به طور گسترده در شهرهای خود بهره گیرند و در نهایت، در سال ۲۰۳۰ به موفقیت بالایی در زمینه هوشمندسازی شهرها دست بیابند.
ایجاد یک اکوسیستم حمایتی برای افزایش هوشمندی در خاورمیانه
نمونههایی که تاکنون در مورد شهرهای هوشمند خاورمیانه ارائه شد، بهبود قابلتوجه زیرساختهای دیجیتالی را در این قلمرو به تصویر میکشد که امکان ارائه خدمات شهری را به بهترین شکل فراهم آورده است، ضمن اینکه نقش بهرهمندی از دیجیتال را برای تسهیل زندگی شهرنشینان به تصویر میکشد.
بدیهی است که خدمات دیجیتال به تنهایی نمیتواند در بهبود کیفیت زندگی سهیم باشد، بلکه وجود افراد متخصص و استعدادهای مختلف برای ارائه هرچه بهتر این خدمات نقش مهمی ایفا میکند و در نهایت میتواند رضایتمندی شهروندان را افزایش دهد. در واقع، ایجاد اکوسیستمی از مردمی با استعدادهای مختلف و خدمات میتواند در کنار یکدیگر به بهبود کیفیت زندگی شهرنشینان منجر شود و مناطقی با بیشترین هوشمندی و قابلیت دسترسی به وجود بیاورد.
نظر شما