به گزارش ایمنا، علی شمسی پور امروز _دوشنبه یازدهم مهرماه_ در نشستی با خبرنگاران در مورد حوادث اخیر به ویژه در محیطهای دانشگاهی اظهار کرد: حضوری شدن دانشگاهها از فروردین گذشته با مصوبه ستاد ملی کرونا اتفاق افتاد و با شروع سال تحصیلی جاری به شکل حضوری ادامه یافت تا اینکه به دلیل تعطیلات عزاداری پایان ماه صفر و ناآرامیها و نگرانی خانوادهها بابت حوادث، آموزشها در هفته اول مهر مجازی شد.
وی در این نشست که در محل وزارت علوم برگزار شد، افزود: از شنبه جاری و به دلیل آرامتر شدن فضا آموزش حضوری از سر گرفته شد. دو روز اول هفته _شنبه و یکشنبه نهم و دهم مهر_ آموزش حضوری داشتیم، ولی فراخوانهایی برای تحصن و تجمع با هدایت از خارج از کشور داده شد.
شمسی پور تاکید کرد: با این حال کلاسها حضوری بود و تصمیم وزارتخانه بر آموزش حضوری است، مگر اتفاق خاصی افتاده باشد؛ مثل حوادث زاهدان که به دلیل مسائل امنیتی مجازی شد.
وی با توضیح آموزش حضوری در هفته جاری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: حضور دانشجویان در دانشگاهها در دو روز گذشته روند رو به رشدی داشت. آمار را براساس برگزاری کلاسها و تغذیه هر دانشگاهی داریم و به طور کلی حداقل افزایش ۳۰ درصدی دانشجویان را داشتهایم. کلاسها هم در سطح کشور به طور متوسط به میزان بیش از ۷۰ درصد در این هفته برگزار شده است.
سخنگوی وزارت علوم ادامه داد: تجمعهای دو روز گذشته در دانشگاهها بیش از ۲۰۰ یا ۳۰۰ نفر نبوده و تعداد آنها کم و رو به کاهش بوده است.
وی در خصوص حادثه شب گذشته _یکشنبه دهم مهرماه_ در دانشگاه شریف تصریح کرد: تجمعهای روز گذشته نسبت به شنبه، هم از جهت تعداد تجمع و هم شرکت کنندگان کمتر بود.
شمسی پور گفت: در وزارت علوم هر شب با روسای دانشگاههای تهران جلسه داشتیم و به خوبی شرایط را مدیریت کردیم. این جلسات به افزایش کلاسها و کاهش تجمعات منجر شد؛ دشمن خارج از مرز متوجه کاهش اعتراضها شد و فراخوانی برای تجمع در دانشگاه شریف صادر کرد.
وی تاکید کرد: شعارها در این تجمع خیلی عجیب و افراطی بود؛ به نظر میرسد از خارج و از سوی دشمن خط دهی شده بود. دانشجو و استاد هرگز چنین عباراتی به کار نمیبرند. شخصیت دانشجو اینگونه نیست که از این شعارهای تند و افراطی استفاده کند که باید بررسی شود. شعارهای تند باعث تقابل و درهم ریختگی فضا شد.
شمسی پور در مورد حضور وزیر علوم در دانشگاه نیز تصریح کرد: وزیر علوم به محض ورود تلاش برای آرام کردن فضا کرد، اما فراخوانهایی از ضدانقلاب داشتیم که به سمت دانشگاه بیایند به همین دلیل نیروهای امنیتی در فضای پیرامونی دانشگاه مستقر شدند. فضا با حضور وزیر علوم به تدریج آرام شد. وزیر علوم با تکیه بر قواعد علمی اعلام کرد پیگیر آزادی دانشجویان است و تذکر داد قواعد و قوانین کشور باید رعایت شود، حرمتها باید حفظ شود و ساختارهای قانونی را رعایت کنیم و بعد از دو ساعت دانشگاه را ترک کرد.
شمسی پور با تاکید بر حضوری بودن آموزشها گفت: هر چقدر دانشجو بیشتر باشد، امنیت بیشتر است.
سخنگوی وزارت علوم در مورد فیلمهایی که از برخورد با دانشجویان در پارکینگ نزدیک دانشگاه گفت: این پارکینگ متعلق به دانشگاه نیست و پارکینگ عمومی است؛ احتمال دارد افرادی هم که در پارکینگ هستند، دانشجو نباشند.
شمسی پور در مورد ارسال فیلم از تجمعها به خارج از کشور گفت: همکاری با کشور متخاصم حتماً جرم دارد؛ این همکاری به هر شکلی باشد، جرم است و اکنون هم جبههبندی مشخص است. همه بابت اتفاقی که افتاده متأسف هستیم، ولی به بهانه این اتفاق همه جبهه کفر در برابر اسلام قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: در دانشگاه هم چارچوب برای رایزنی داریم و برای برخورد با تخلف دانشگاهی چارچوب مشخصی داریم. اگر اتفاقات دانشگاه جنبه امنیت ملی داشته باشد باید نهادهای امنیتی به آن رسیدگی کنند، ولی اگر تخلفی از این نوع نباشد در دانشگاهها رسیدگی میشود.
شمسی پور در مورد آمار قطعی از دانشجویان بازداشتی گفت: آمار قطعی در این مورد نداریم، بخش عمده دستگیریها اینگونه بوده که دانشجویان در خارج از تجمعهای مرتبط به دانشگاه بازداشت شدهاند. داخل دانشگاه دستگیری نداریم، اما رئیس دانشگاه از جهت قانونی میتواند از دستگاه امنیتی درخواست کند که وارد فضای دانشگاه شوند و اقدام کنند، ولی تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
وی از دانشجویان و استادان خواست مسائل را با گفتوگو حل کنند.
منبع: ایرنا
نظر شما