حمیدرضا یوسفی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به کاربردهای گاز کلر اظهار کرد: یکی از کاربردهای مطرح گاز کلر، استفاده در مواد شویندهای است که در منازل استفاده میشود و عوارض جبرانناپذیری دارد.
وی افزود: این گاز معمولاً در شویندههایی مانند سفیدکنندهها استفاده میشود و افرادی که از این ماده شوینده استفاده میکنند، دچار عوارض ناشی از سمی بودن گاز کلر میشوند؛ درواقع قشر خانهدار بیشتر در معرض عوارض این گاز قرار میگیرند.
این دکترای شیمی آلی ادامه داد: گاز کلر میتواند به سیستم تنفسی انسان آسیب برساند و تنها راه درمان این عوارض نیز استفاده از داروهای گیاهی است؛ درواقع طب سنتی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
یوسفی در رابطه با واکنشپذیری گاز کلر گفت: این گاز واکنشپذیری بسیار خوبی دارد و با عنصر هیدروژن نیز بهخوبی واکنش میدهد، زیرا کلر در گروه هالوژنها قرار گرفته است و برای رسیدن به آرامش گازهای نجیب یک الکترون نیاز دارد.
وی افزود: بهترین پیوند برای عناصر گروه هالوژنها، فلزات قلیایی است؛ زیرا عناصر این گروه یک الکترون اضافه دارند و به همین دلیل هالوژنها به سرعت با گروه یک جدول تناوبی واکنش میدهند.
این دکترای شیمی آلی اشاره کرد: یکی از نمونههای مهم واکنش بین هالوژنها و عناصر گروه یک جدول تناوبی HCl است؛ البته هیدروژن فلز قلیایی محسوب نمیشود، اما در این ترکیب کاربردهای بسیاری از خود نشان میدهد.
وی در همین رابطه ادامه داد: یکی دیگر از نمونههای این واکنش نمک طعام یا NaCl است که طی پیوند یونی بین سدیم و کلر تشکیل میشود؛ درواقع اگر بخواهیم در محیط آزمایشگاه به نمک طعام دست یابیم، باید گاز کلر و فلز سدیم را با یکدیگر ترکیب کرده تا طی واکنشی بلورهایی تحت عنوان نمک تشکیل شود.
نظر شما