به گزارش خبرنگار ایمنا، علی صالحی در جلسه بررسی وضعیت خودورهای توقیفی، اظهار کرد: پس از سفر رئیس قوه قضائیه به استان بوشهر و دستورات وی مبنی بر روشن شدن وضعیت خودروهای توقیفی، حجت بر تمام دستگاهها تمام شده است.
وی افزود: درخصوص فرآیند تحویل خودروها از سوی گمرکات و انبارهای عمومی و بنادر به اموال تملیکی مقرر شد تا سه روز آینده، با اقدامات لازم حتی در تعطیلات پیش رو، خودروها تحویل نمایندگان سازمان اموال تملیکی شود.
دادستان تهران با بیان اینکه بیش از یک هزار دستگاه خودروهای توقیفی در گمرکات کشور به مزایده گذاشته میشود، تصریح کرد: نمایندگان سازمان اموال تملیکی با مراجعه به گمرکات محل توقیف، جهت اجرای این دستور نسبت به تحویل خودروهای در محل نگهداری، اقدام کنند.
وی افزود: در این جلسه مصوب شد تا از روز تشکیل جلسه، فرآیند اجرای مزایده آغاز و حداکثر تا مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۱۵ توسط سازمان اموال تملیکی به پایان برسد.
خودروهای توقیفی به مزایده گذاشته میشود
سیدروحالله لطیفی، سخنگوی گمرک درباره خودروهای توقیفی موجود در گمرک اظهار کرد: گمرک ایران با ابلاغ تصمیم دادستانی برای ۱۰۶۲ خودروی موسوم به پرونده ثبت سفارش از گمرکات اجرایی خواست تا فرآیند تحویل خودروهای مذکور را به نماینده سازمان اموال تملیکی برای انجام مزایده انجام دهند. خودروهای فوق اتومبیلهایی هستند که فاقد ثبت سفارش بودند که باید تعیین تکلیف آنها به زودی مشخص میشد.
به گفته وی، براساس رأی دادگاه و بخشنامه ششم شهریورماه گمرک، دادستانی تهران دعوتنامهای برای مزایده ۱۰۶۲ دستگاه خودرو پرونده موسوم به ثبت سفارش انجام داده است و قرار شد در گمرکات انزلی، قم، بندر لنگه، گمرک غرب تهران، گمرک تهران (شهریار)، استان فارس، بوشهر، گناوه، شهید باهنر هرمزگان، مازندران و خرمشهر که این خودروها در این اماکن بندری و گمرکات هستند، فرآیند تحویل خودروها تا بیستوهفتم شهریورماه از این اماکن به نمایندگان سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی حداکثر تکمیل شود.
سخنگوی گمرک ادامه داد: براساس مکاتبه مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک ایران به گمرکات اجرایی از روز دوشنبه _بیستودوم شهریورماه_ هم به مدت ۱۰ روز ادارات استاندارد و محیطزیست باید نماینده خود را به محل نگهداری خودروهای فوق اعزام کنند تا گواهی تأیید را برای راهور صادر کنند.
لطیفی تاکید کرد: براساس مصوبات دولت ترخیص خودروهایی که حجم موتور آنها بالای ۲۵۰۰ سیسی بوده یا خودروهای آمریکایی یا خودروهایی که به سفارش آمریکا ساخته شدند، ممنوع است و ظاهراً سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی نیز برای خودروهای قاچاق یا فاقد مدارک مثبته ورود برای این نوع خودروها، انهدام فنی را دنبال میکند و موتورهای این خودروها نیز جهت استفاده از فناوریهای موجود در اختیار دانشکدههای مهندسی و فنی کشور قرار خواهد گرفت تا دانشجویان در حوزههایی همچون مهندسی معکوس از آنها استفاده کنند.
خودروهای لوکس حاضر در مزایده اموال تملیکی معرفی شدند
عبدالمجید اجتهادی، معاون وزیر اقتصاد در خصوص جزئیات تعیین تکلیف خودروهای رسوبی وارداتی، با اشاره به پرونده موسوم به ثبت سفارش در سال ۱۳۹۶، اظهار کرد: این پرونده در سال ۱۳۹۷ در دادگاه انقلاب تشکیل شد. ۱۰۶۲ خودروی خارجی صفر کیلومتر به دلیل مشکلات ثبت سفارش از گمرک ترخیص نشدند و برای جلوگیری از تضییع این خودروها که در شرایط خوبی نگهداری نمیشدند، اجازه برگزاری مزایده به سازمان اموال تملیکی داده شد.
وی در مورد جزئیات خودروها تصریح کرد: ۶۲ دستگاه لکسوس، ۴۵۹ دستگاه از خانواده هیوندا، ۱۵۴ دستگاه تویوتا، ۴۳ دستگاه پورشه، ۱۸۲ دستگاه کیا، ۱۵۲ دستگاه بی ام و، هشت دستگاه بنز، یک دستگاه ولوو و یک دستگاه بینام به مزایده گذاشته خواهد شد.
۷ تا ۱۲ مهر بازدید از خودروهای رسوبی وارداتی
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به دستور وزیر اقتصاد مبنی بر تعیین تکلیف خودروهای مذکور تا پایان مهرماه اظهار کرد: با توجه به اینکه مزایده به صورت الکترونیکی است، افرادی که قصد مشارکت در مزایده را دارند باید در سامانه «ستادیران» ثبتنام و برای گواهی امضای الکترونیک اقدام کنند. سپس میتوانند نوع خودرو را انتخاب کنند. مشخصات فنی خودروها، اینکه در کدام شهر و بندر قرار دارند از چهارشنبه _ششم مهرماه_ روی سایت اموال تملیکی قرار خواهد گرفت.
اجتهادی افزود: تاریخ بازدید از خودروها هفتم تا دوازدهم مهرماه بوده و افراد بعد از بازدید باید پیشنهاد خود را ارائه و همزمان با آن ۱۵ درصد قیمت خودرو را به عنوان ضمانت سپردهگذاری کنند. متقاضیان باید حتماً توجه داشته باشند که سپرده مخصوص مزایده فوقالعاده ۵۶۵ ثبت سفارش است.
وی با بیان اینکه اسامی برندگان مزایده در شانزدهم مهرماه اعلام میشود، گفت: افرادی که ضمانتنامه را سپرده کردند اما پشیمان شدند تا ساعت ۱۴ سیزدهم مهرماه فرصت دارند با مراجعه به سایت ستادیران انصراف خود را اعلام کنند.
شرکت اشخاص حقیقی و حقوقی در مزایده
اجتهادی با بیان اینکه خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی در لیست این خودروها قرار ندارند، اظهار کرد: هیچ سرقتی از این خودروها صورت نگرفته است. این خودروها برای فروش داخل بوده است و شمارهگذاری ملی میشود. اشخاص حقیقی با کد ملی و اشخاص حقوقی با کد اقتصادی میتوانند در این مزایده شرکت کنند.
وی با بیان اینکه منابع حاصل از فروش این خودروها به خزانه دولت واریز میشود، مطرح کرد: اگر برای این خودروها رأی برائت صادر شود، منابع از خزانه به حسابهایی که قوه قضائیه تعیین میکند واریز خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد در مورد تحویل خودروها نیز گفت: برندگان تا سه روز بعد از مزایده فرصت دارند برای تسویه مراجعه کنند و خودرو را تحویل بگیرند.
به گفته اجتهادی برای افراد محدودیتی وجود ندارد و یک فرد میتواند در مزایده چند خودرو شرکت کند. قیمتگذاری خودروها توسط هیئت سهنفره از کارشناسان رسمی دادگستری انجام میگیرد و قیمت پایه در سایت ذکر خواهد شد.
مزایده خودروهای وارداتی امروز آغاز میشود
از میان بیش از ۲,۲۴۹ خودروی وارداتی که سالها است بلاتکلیف در انبارهای گمرک در شهرهای مختلف خاک میخورند، قرار است ۱,۰۶۲ خودرو به مزایده گذاشته شود.
سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در نظر دارد خودروهای تحت اختیار خود را با بهرهگیری از سامانه مزایده الکترونیک دولت بهصورت اینترنتی بفروشد؛ بنابراین متقاضیان میتوانند از ساعت هشت صبح پنجشنبه _هفتم مهرماه_ لغایت ساعت ۲۴ روز سهشنبه _دوازدهم مهرماه_ جهت دریافت اطلاعات فهرست خودروها و شرایط و همچنین رؤیت خودروهای مطرح در مزایده و ارائه پیشنهاد به وبگاه مزایده الکترونیک به نشانی eauc.setadiran.ir مراجعه کنند.
شرکتکنندگان در مزایده باید جهت ثبتنام و دریافت گواهی امضای الکترونیک (توکن) به دفاتر ثبت اسناد رسمی در سراسر کشور مراجعه کنند.
برگزاری مزایده تنها از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت به آدرس فوق است و ارائه پیشنهاد قیمت نیز از این طریق انجام میشود؛ لذا تمام شرکتکنندگان در مزایده میتوانند از تاریخ فوقالذکر به نشانی eauc.setadiran.ir مراجعه و با استفاده از امضای الکترونیک، نسبت به ثبت پیشنهاد اقدام کنند.
البته ثبت پیشنهاد قیمت در سامانه مذکور حداکثر تا ساعت ۲۴ روز سهشنبه _دوازدهم مهرماه_ امکانپذیر است.
نظر شما