فیلترینگ دائمی اینستاگرام در راه است؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره تصمیم شورای عالی فضای مجازی مبنی بر فیلترینگ دائمی پلتفرم اینستاگرام گفت: شورای عالی فضای مجازی در این مدت هیچ جلسه‌ای نداشته است. وزارت ارتباطات تنها یک رای از ۱۳ رای کمیته تعیین مصادیق محرمانه که تصمیم‌گیری درباره فیلترینگ را برعهده دارد.

به گزارش ایمنا، عیسی زارع‌پور امروز _چهارشنبه ششم مهرماه_ در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اعمال محدودیت‌ها در فضای مجازی اظهار کرد: برخی از پلتفرم‌های عمدتاً آمریکایی در این اغتشاشات نقش سازماندهی داشتند و موجب وارد آمدن خسارت زیادی به مردم شدند.

وزیر ارتباطات فناوری اطلاعات اضافه کرد: ما تلاش خود را خواهیم کرد که کسب و کارها آسیب نبینند از این رو ظرفیت‌های لازم را در پلتفرم‌ها و سکوهای داخلی فراهم می‌کنیم تا مردم برای برقراری ارتباطات خود به مشکل برخورد نکنند.

وی گفت: همچنان که کسب و کارهای فیزیکی در این مدت آسیب دیدند خساراتی برای کسب‌وکارهای مجازی وجود داشت. هزینه این خسارت‌ها بر عهده کسانی است که این اغتشاشات و آشوب‌ها را به وجود آوردند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: تشخیص اینکه این فیلترینگ دائمی است یا موقت، به عهده همان مراجعی است که به ما ابلاغ کردند.

زارع پور در پاسخ به سوالی در مورد زمزمه‌هایی برای امکان دسترسی کاربران به اینترنت ماهواره‌ای از سوی آمریکا اظهار کرد: اهداف آن‌ها در فراهم کردن ماهواره‌ای برای ایران، روشن است؛ آمریکایی‌ها در ۴۰ سال گذشته هیچ‌گاه به دنبال منافع جمهوری اسلامی ایران و مردم نبوده‌اند. آنها از هیچ اقدامی برای ضربه‌زدن به مردم فروگذار نکرده‌اند و این اقدام هم در همین راستا است.

وی خاطرنشان کرد: اگر هر اپراتور اینترنت ماهواره‌ای براساس قواعد بین‌المللی ماهواره‌ای بخواهد قوانین سرزمینی یک کشور را به رسمیت بشناسد، ما دستش را به گرمی می‌فشاریم. زیرا هم‌وطنانی که در مناطق کوهستانی ساکن هستند، به اینترنت دسترسی ندارند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره تصمیم شورای عالی فضای مجازی مبنی بر فیلترینگ دائمی پلتفرم اینستاگرام گفت: شورای عالی فضای مجازی در این مدت هیچ جلسه‌ای نداشته است. وزارت ارتباطات تنها یک رای از ۱۳ رای کمیته تعیین مصادیق محرمانه که تصمیم‌گیری درباره فیلترینگ را برعهده دارد، در اختیار دارد که این کمیته هم در این مدت جلسه‌ای تشکیل نداده است.

وی درباره آغاز طرح صیانت از فضای مجازی گفت: محدودیت بنا به شرایط کشور ایجاد شده است و ارتباطی با طرح صیانت از کاربران فضای مجازی ندارد.

زارع‌پور در پاسخ به سوالی در مورد کسب و کارهای اینترنتی آسیب‌دیده در روزهای اخیر گفت: پیشنهاد من به عنوان یک کارشناس این است که کسب و کارها بر فضاهایی که پایبند به قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران نیست، سرمایه‌گذاری نکنند. هرچند که اگر مجدد باز شود، باز هم ممکن است با محدودیت‌هایی مواجه شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات ادامه داد: ما شبانه‌روز در حال تلاش هستیم که در فضاهای مجازی داخلی ظرفیت فنی لازم برای فعالیت را فراهم کنیم و امروز محیط خوبی در این فضاها وجود دارد که با پیام‌رسان‌های خارجی رقابت می‌کنند.

وی درباره کُندی پلتفرم‌های داخلی گفت: پلتفرم‌های داخلی با حجم زیادی از درخواست‌ها مواجه شده است و از امروز افزایش کیفیت و سرعت پیام‌رسان‌های داخلی به مرور افزایش پیدا خواهد کرد و قابلیت‌های جدید به آنها افزوده خواهد شد و مردم می‌توانند به راحتی از آن‌ها استفاده کنند.

وی در پاسخ به سوالی درباره پیوستن برخی از دستگاه‌ها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، گفت: من به‌عنوان یک شهروند فکر می‌کنم این سامانه سرویس‌دهی خیلی خوبی دارد. تمامی حساب‌ها در تمامی بانک‌ها قابل مشاهده است. بیمه مرکزی تمام بیمه‌ها را نمایش می‌دهد و تمامی خدمات مورد نیاز مردم در این سامانه در دسترس است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: رئیس جمهور دستور داده است که تمامی دستگاه‌هایی که به این سامانه وارد نشده‌اند باید دلایل خود را روشن و شفاف توضیح دهند. کمیته‌ای مرکب از وزارت ارتباطات، سازمان اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات این موضوع را بررسی و پیگیری می‌کنند که گزارش این کمیته به مردم ارائه خواهد شد.

زارع پور افزود: اکنون حدود ۷۵ درصد دستگاه‌ها با کیفیت‌های مختلف در این سامانه حضور دارند و بقیه دستگاه‌ها نهایتاً تا دی‌ماه امسال باید به پنجره ملی هوشمند بپیوندند.

منبع: ایرنا

کد خبر 608289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.