حسن مرادی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص ارسال سوخت توسط ایران به لبنان اظهار کرد: تبادلات انرژی به صورت ارسال نفت و یا گاز، با مقاصد حاکمیتی انجام میشود. یک حاکمیت تصمیم میگیرد که به دولتی کمک کند این از اختصاصات آن دولت است و هر کسی نمیتواند آن را زیر سوال ببرد.
وی افزود: مصلحت کشور ایجاب میکند که کالایی را با قیمت ارزانتری به فروش برساند و یا آن به صورت رایگان به کشور دیگری ارسال کرده و در عوض امتیازاتی از آن کشور دریافت کند.
استاد حقوق انرژی دانشگاه تهران گفت: این اقدام از اختیارات دولت است و اگر حتی قرار باشد ارسال سوخت به لبنان مجانی انجام شود نیز نمیتوان از دولت خرده گرفت. بزرگی کردن خرج دارد و هر دولتی میخواهد اقتدار و نفوذ داشته باشد باید هزینه کند.
وی خاطرنشان کرد: به این مسائل باید از دید حاکمیتی نگاه کرد و پنجره باریک نگاه خودمان نمیتواند آن را توجیه کند.
به گزارش ایمنا، در روزهای اخیر یک شبکه لبنانی به نقل از یک مسئول در سفارت ایران در بیروت اعلام کرد که نفتکشهای ایرانی حامل سوخت آماده هستند که طی یک یا دو هفته آینده به سمت لبنان حرکت کنند.
شبکه المنار اعلام کرد که از روز شنبه گذشته یک هیأت رسمی لبنانی به تهران آمده است تا در خصوص پرونده سوخت و برق و کمکهای ایران به لبنان با مسئولان ایرانی رایزنی کند.
این شبکه لبنانی به نقل از یک مسئول در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت اعلام کرد که این هیأت لبنانی با مسئولان مربوطه در وزارت نیرو و نفت ایران رایزنی میکند.
این مسئول گفته است که مسئولان ایرانی و لبنانی در خصوص سه موضوع رایزنی میکنند؛ کمک به لبنان در زمینه سوخت بر اساس توافق انجام شده با نجیب میقاتی، نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان و ولید فیاض، وزیر انرژی این کشور، اصلاح شبکههای برق و ساخت نیروگاههای تولید برق.
این مسئول همچنین اعلام کرد که نفتکشهای ایرانی حامل سوخت آماده هستند که طی یک الی دو هفته آینده به سوی لبنان حرکت کنند و در بندری که طرف لبنانی مشخص میکند پهلو بگیرند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزرات خارجه ایران نیز در نشست خبری اخیر خود در پاسخ به سوالی در خصوص اخبار منتشر شده در مورد سفر تیمی از وزارت انرژی لبنان به ایران و دیدار اخیر سفیر ایران در بیروت با وزیر انرژی لبنان گفته است: روابط ایران با دولت و ملت لبنان روابط دوستانهای است و ایران همواره تلاش کرده در جهت کمک به رفع مشکلات لبنان اعم از مشکلات سیاسی و به ویژه در دو سال اخیر کمک به رفع مشکلات اقتصادی لبنان و خاصه در حوزه انرژی نقش سازندهای را ایفا کند. ایران در چارچوب مناسبات سازنده و دوستانه با لبنان و در راستای توسعه همکاریهای دوجانبه با این کشور در سطوح مختلف با این کشور ارتباط دارد و گفتوگوهایی هم با وزارتخانههای مربوط به حوزه انرژی لبنان انجام داده است.
کنعانی با بیان اینکه حمایت از دولتهای دوست و کمک به رفع مشکلات اقتصادی آنها از سیاستهای اصولی ما است و این موضوع در مورد لبنان نیز صدق میکند، گفت: گفتوگوهایی بین دو کشور در سطوح مختلف انجام شده است از جمله در دیدار سفیر ایران با مقامات لبنان از جمله وزیر انرژی این کشور. ما بر مبنای خواست دولت لبنان اعلام آمادگی کردیم که در چارچوب ظرفیتهای فنی و اقتصادی دو کشور راهکارهای کمک اقتصادی به لبنان را بررسی کنیم، در این چارچوب گفتوگوها ادامه دارد و ایران متناسب با ظرفیتهای خود و متناسب با ظرفیت لبنان حتماً آمادگی دارد به رفع مشکلات لبنان در چارچوب منافع و مصالح دوجانبه کمک کند. این سیاست کلی و اصولی ایران است و انشاءالله با مذاکرات بین دو کشور زمینه برای کمک اقتصادی به لبنان بیشتر از گذشته فراهم شود.
کنعانی در پاسخ به سوال خبرنگار پرسش کننده مبنی بر اینکه آیا این کمک رایگان خواهد بود؟ گفت: بحث رایگان مطرح نیست. گفتوگوهای ما در حوزه مناسبات اقتصادی و تأمین انرژی در قالب یک بسته در حال انجام است و موضوع رایگان موضوعیت ندارد، بلکه کمک به رفع مشکلات انرژی هم در حوزه سوخت و هم در حوزه برق مطرح است و امیدواریم مذاکرات پیش رو بین دو کشور به رفع بخشی از نیازهای ملت لبنان کمک کند.
همچنین سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در یک سخنرانی در مراسمی به مناسبت اربعین امام حسین (ع) در شهر بعلبک تاکید کرد: برادرانمان در جمهوری اسلامی ایران به ما وعده دادند که در زمینه سوخت به لبنان کمک کنند.
دبیرکل حزب الله لبنان در این سخنرانی گفت که به زودی هیأتی از وزارت انرژی لبنان عازم تهران خواهد شد و در خصوص مساله سوخت با مسئولان ایرانی رایزنی خواهد کرد.
نظر شما