آرمان خالقی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: طی چند سال اخیر به دلیل وجود رکود در بازار، عملیات سود دهی صنایع مطلوب نبوده تا بتوانند با ایجاد منابع مالی تجهیزات و ماشین آلات خود را نوسازی کنند؛ درواقع این از دلایلی است که باعث شده بعضی از واحدها دچار فرسودگی خطوط تولید باشند.
وی اضافه کرد: بخش دیگری از واحدهای تولیدی در کشور علاوه بر اینکه امکان تولید ماشین آلات آنها در داخل کشور وجود ندارد، امکان انتقال پول و معاملات تجاری نیز به دلیل شرایط تحریم نیز وجود ندارد. این در حالی است که برخی از شرکتهای خارجی اجازه معاملات تجاری با شرکتهای ایرانی را ندارند.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ادامه داد: علاوه بر این موارد، در تولید برخی از محصولات، فضای رقابتی میان کالای ایرانی و خارجی وجود نداشته و هر آنچه که در بازار موجود است فقط نمونه داخلی آن است.
خالقی تصریح کرد: در شرایط انحصار، مصرف کننده چارهای به جز خرید کالاهای تولید داخلی با هر قیمت و کیفیت را ندارد.
وی اضافه کرد: این باعث شده نوآوری و ارتقای ماشینآلات و خطوط تولید و فناوری تولید در شرکتهای ایرانی قابل اهمیت و توجه نباشد، درواقع اینکه مقایسه و امکان رقابت کیفی را ندارد. بنابراین واحدهای تولیدی ضرورتی در نوسازی نبینند زیرا بازار در اختیار آنهاست.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه منابع ارزی کشور، دارای محدودیت شده است، گفت: دغدغه دولت عمدتاً این است که کالاهای اساسی مصرفی خانوار را تأمین کند. این منجر میشود ارز مازادی برای واردات ماشین آلات و یا قطعات در اختیار تولیدکننده قرار نگیرد.
عرضه کالا در بازارهای جهانی، نیازمند کیفیت رقابتی است
خالقی خاطرنشان کرد: تولید محصول رقابتی نیازمند مواد اولیه با کیفیت، فناوری بهروز و همچنین ماشینآلات کارآمد است تا بتوان محصولی در تراز بازارهای جهانی عرضه کرد که حتی در شرطهای اولیه نیز مشکلاتی وجود دارد و این باعث میشود تولید محصول صادراتی رقابت پذیری نداشته باشند.
وی افزود: حال حاضر مصوبهای مبنی بر اینکه اگر دستگاهی نوسازی و یا بهروزرسانی شامل معافیت مالیاتی شده و یا مالیات بر ارزش افزودهای برای خرید ماشین آلات دریافت نمیشود، وجود ندارد. در صورتی که این موارد از جمله اقداماتی بود که برای عبور از بحران فعلی در کوتاه مدت میتواند وجود داشته باشد.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ادامه داد: نه تنها در این اقدامات نرم افزاری برنامهای وجود ندارد بلکه تسهیلات ویژهای برای تأمین نقدینگی نیز دیده نشده تا منابعی ارزان قیمت و بدون نوبت برای نوسازی دستگاه و ماشین آلات به بخش تولید اختصاص یابد.
نظر شما