به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، حامد حاجی ملامیرزایی امروز سهشنبه _بیستونهم شهریورماه_ در نشست اعضای کمیته علمی چهارمین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی، با تاکید بر لزوم ارتقا سواد رسانهای مسئولان، مدیران میانی و فعالان رسانهای اظهار کرد: آموزش سواد رسانهای ذوق و قریحه خدادادی نیست و نیاز به آموزش رسمی عمومی و عالی دارد.
وی ادامه داد: سوادرسانهای رشته علمی دارای یک ادبیات عمیق، استوار و وسیع دانشگاهی در ساحت دانشگاهی دارای اکوسیستم، زیست بوم و نظام است.
تاکید بر دقت مباحث علمی همایش سواد رسانهای به جزئیات
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه در مباحث علمی چهارمین همایش سواد رسانهای باید به جزئیات بیشتر دقت شود، خاطرنشان کرد: اینکه آیا سواد رسانهای یک دانش یا یک مهارت و اینکه به دنبال مهارت افزایی در مسئولان، مردم، اصحاب رسانه و خبرنگاران هستیم و یا به دنبال تولید و انتقال دانش با ابزارهای موجود، موضوعی است که باید در این کمیته علمی به آن پرداخته شود، توصیه کرد تا این جلسات الگوی راهبردی و مدل مفهومی و جزئیات متفاوتی را مد نظر قرار دهد.
حاجی ملامیرزایی با تشریح زمینهها، حوزهها و موضوعات پر تعداد حوزه سواد رسانهای، اعم از مسئولان، خبرنگاران و اقشار دیگر، «موضوع علم» و ذینفعان سوادرسانهای است، ضرورت تعمیم تئوریهای سواد رسانهای و اخبار جعلی درباره ساحت «مسائل این علم» را مورد تاکید قرار داد.
صحبت همایش سواد رسانهای درباره مسائل این علم و موضوع آن
به گفته وی، کمیته علمی چهارمین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی باید این مهم را در نظر داشته باشد که قرار است درباره مسائل این علم یا موضوع آن صحبت کند.
رئیس چهارمین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی با اشاره به اینکه اگر در رابطه با سیاستگذاری مسائل عمومی از ساحت حکمرانی و مدیریت دولتی به آن پرداخته نشود دچار تضییع منافع عامه شده و درواقع حقوق عامه را زیر سوال میبریم، گفت: اساساً فلسفه تشکیل دولتها، حفظ و صیانت از منافع عامه، در گرو اولویتبندی و رویکرد و بینش صحیح به مسئلهیابی آن هم مسائل عمومی است.
نتایج همایش سواد رسانهای باید برای جامعه قابل استفاده باشد
حاجی ملامیرزایی تاکید کرد: تلاش میکنیم چهارمین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی به توفیق منجر شود تا بدین وسیله نتایج به دست آمده از آن برای جامعه قابل استفاده باشد، گفت: باید مختصات اکوسیستم و زیست بومی که با هم تعریف کرده و درباره آن با هم، همرای شدهایم مسئله عمومی دارای اولویت برای کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه شاید در سالهای گذشته برخی اتفاقات که منجر به بحرانها و آشوب اجتماعی شده به این دلیل بوده که یک مسئول نه تنها مهارت صحبت کردن نداشته که مهارت نوع برخورد، ادبیات و حالت صحبت کردن را هم نداشته، تصریح کرد: اگر موضوعی را که برای مردم دارای اهمیت است با لبخند مطرح کنیم مردم احساس میکنند مدیر مربوطه قصد کوچک کردن موضوع و یا به استهزا گرفتن آن را دارد در نتیجه نه فقط شیوه صحبت کردن، بلکه حالت گفتوگو و خبررسانی و پاسخگویی نیز در انتقال مطالب مؤثر است. توجه به سواد رسانهای در همه مولفهها مقابل حجمه رسانههای خارجی ضروری است
نظر شما