به گزارش خبرنگار ایمنا، فرزندی که حاصل ازدواج مادر ایرانی با پدر غیرایرانی باشد، درصورتیکه زیر ۱۸ سال باشد، مادر فرزند باید برای گرفتن شناسنامه اقدام کند. اما اگر بالای ۱۸ سال بود، خودش میتواند برای گرفتن شناسنامه اقدام کند.
هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور در تشریح تعداد صدور شناسنامه برای کودکان اتباع مادران ایرانی، اظهار میکند: تاکنون ۱۴ هزار شناسنامه برای این کودکان صادر شده است؛ سازمان ثبت احوال کشور تنها مسئول صدور این شناسنامههاست و مسئول رسیدگی به پرونده این کودکان و درخواستها در این زمینه ثبت احوال نیست.
وی درباره صدور شناسنامههای جدید میافزاید: سالانه حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تا چهار میلیون شناسنامه جدید صادر میشود، اما امکان دارد این شناسنامهها درخواستهای تکراری هم باشند یعنی مثلاً مواردی که فرد قصد عکسدار کردن شناسنامه را دارد و یا شناسنامه مخدوش یا مفقود شده است.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره الزام تعویض شناسنامهها و تعیین بازه زمانی برای این کار، میگوید: قطعاً الزام برای جدید کردن شناسنامهها وجود دارد، در حالی که بازه زمانی برای آن تعریف نشده است، ولی افراد برای دریافت خدمات دچار مشکل میشوند؛ لذا توصیه این است که افراد هرچه سریعتر مراجعه کنند و شناسنامههای جدید را دریافت کنند چرا که باعث میشود در کشور راحتتر خدمات دریافت کنند و مشکلی برای آنها ایجاد نشود و از سوی دیگر پایگاه اطلاعاتی سازمان ثبت احوال نیز کاملتر میشود و برای ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان نیز کار تسهیل شود.
به گزارش ایمنا، دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۷، لایحهای به مجلس شورای اسلامی فرستاد که طبق این لایحه، فرزندی که حاصل ازدواج مادر ایرانی با مرد خارجی است، بتواند شناسنامه ایرانی دریافت کند، در صورتی که قبل از آن این امر میسر نبود. سرانجام این لایحه توسط شورای نگهبان در مهرماه سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید و در خردادماه سال ۱۳۹۹، با تصویب معاون حقوقی رئیس جمهور، آئیننامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی لازمالاجرا شد.
نظر شما