به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی کاشان، رضوان طلایی با اشاره به آغاز هفته ملی پیشگیری از سوختگی اظهار کرد: میزان سوختگی در ایران هشت برابر متوسط جهانی است و سالانه حدود ۳۰ هزار نفر در کشور دچار سوختگیهای شدید میشوند که ۲ تا ۳ هزار مورد از آنها، منجر به مرگ میشود.
وی با بیان اینکه سوختگیها چهارمین علت مرگومیر در حوادث، بعد از تصادفات موتوری و پرت شدن از ارتفاع و خشونت است، افزود: سوختگی سیزدهمین عامل بار بیماریها و شانزدهمین علت معلولیت مادامالعمر افراد است، در حدود ۹۰ درصد از سوختگیها در کشورهایی اتفاق میافتد که سطح اجتماعی اقتصادی پایینتری دارند و احتمال وقوع این قبیل حوادث در طبقات ضعیفتر این جوامع، نیز بالاتر است و این افراد، توانایی پرداخت هزینههای درمانی و بازتوانی را ندارند.
متخصص پوست و مو دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: سوختگی میتواند ناشی از گرما، مواد شیمیایی، اصطکاک و پرتوها باشد و پیشآگهی سوختگی به عمق و وسعت درگیری بستگی دارد؛ همیشه پیشگیری بهتر و آسانتر از درمان خواهد بود و در بیش از نیمی از موارد، میتوانیم از این حوادث پیشگیری کنیم و این نیاز به افزایش سطح آگاهی مردم و تغییر رفتار آنان دارد.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش روشهای ایمنی و پیشگیری از سوختگی در مدارس اظهار داشت: آشنایی کودکان با این روشها میتواند به کاهش حوادث و آسیبهای ناشی از سوختگی کمک کند.
طلایی با تاکید بر لزوم استفاده از رسانهها، فضاهای آموزشی و فضای مجازی برای آموزش به مردم گفت: تهیه کلیپها، جزوات، برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی میتواند به میزان زیادی از این حوادث جلوگیری کند.
نظر شما