عماد مطالبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در صورتی که به بهانه توسعه، اشتغال و سایر موارد بخواهیم پهنههای سرزمین خود را دستخوش تغییرات کاربری کنیم یا درخواستهای متعدد تغییر کاربری را پاسخ دهیم و بهطور متوالی بهدنبال رفع مغایرتها و پاسخگویی به نیازهای حوزه ساختوساز ساکنان و مهاجران مختلف در طرحهای هادی، جامع، تفضیلی و توسعه شهری باشیم، دیگر پهنهای برای مدیریت خردمندانه زمین باقی نمیماند.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه داریم برای نسلهای آینده در پهنههای سرزمینی زمین ذخیره و بانک زمین ایجاد کنیم، اضافه کرد: نمیتوان در پهنههای شهری، همگن بودن کاربریها را بیاعتنا رها کرد.
این کارشناس برنامهریزی شهری خاطرنشان کرد: شهرهای کشور به مرور زمان لجامگسیخته و بیمحتوا گسترش پیدا میکند، روستاها از پهنههای تولیدی خارج میشود و متقاضیان طرحهای هادی بهصورت دائم بهدنبال تغییر کاربری هستند که این موضوع به معنای خارج شدن توان تولیدی روستا و تبدیل شهرها به حاشیهنشینیها، رشد افقی و پراکندگی است.
وی با بیان اینکه باید به دنبال پهنهبندی بر اساس نیازسنجیهای اصول مترقی برنامهریزی و آمایش شهری باشیم، تاکید کرد: شهرهای کشور نیازمند اجرای سند آمایش شهری است و این مهم به دست برنامهریزان، طراحان شهری و کارشناسان آمایش شهری انجام میشود.
نظر شما