امشب عطارد در فاز نیمه روشن قرار می‌گیرد

یک کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: دوشنبه –هفتم شهریور- ماه و سیاره عطارد در موقعیت مقارنه قرار خواهند داشت و ماه دو روزه از شش درجه و ۳۸ دقیقه قوسی شمال عطارد می‌گذرد.

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه دوشنبه _هفتم شهریور_ ماه و سیاره عطارد در موقعیت مقارنه قرار خواهند داشت و ماه دو روزه از شش درجه و ۳۸ دقیقه قوسی شمال عطارد می‌گذرداظهار کرد: مشاهده این مقارنه از موقعیت رصدخانه لارستان دشوار خواهد بود، زیرا ارتفاع آن‌ها از افق زیاد نیست. این دو جرم ساعت ۱۹:۳۲ در موقعیتی ۱۰ درجه بالاتر از افق غربی شما، با تاریک شدن آسمان قابل مشاهده می‌شوند. سپس به سمت افق فرو می‌روند و یک ساعت و هشت دقیقه بعد از خورشید در ساعت ۲۰:۲۵ غروب می‌کنند. امشب قدر ماه منفی ۹.۳ و عطارد ۰.۲ است و هر دو در صورت فلکی سنبله قرار دارند.

ماه در حضیض خورشیدی

وی افزود: دوشنبه _هفتم شهریور_ ماه به نزدیک‌ترین فاصله‌اش از خورشید (1.0076 AU) می‌رسد. این پدیده تقریباً با عبور ماه نو از موقعیت مقارنه خورشیدی اتفاق می‌افتد. در لحظه حضیض ماه، زمین در فاصله 1.0100 AU از خورشید قرار خواهد گرفت. فاصله بین زمین و ماه 0.0026 AU خواهد بود. امشب ماه در صورت فلکی سنبله ساعت ۲۰:۴۳ غروب می‌کند.

عطارد در فاز نیمه روشن

این کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: دوشنبه _هفتم شهریورماه_ سیاره عطارد در ظهور شامگاهی شهریور ۱۴۰۱ به فاز نیمه روشن می‌رسد و با قدر ۰.۲ درخشان خواهد بود. مدار عطارد به دور خورشید نسبت به مدار زمین به دور خورشید نزدیک‌تر است بدین معنا که همیشه این سیاره در نزدیکی خورشید به نظر می‌رسد و در بسیاری از مواقع در درخشش خورشید غیر قابل رصد می‌شود. بهترین موقعیت برای رصد زمانی است که به بیشترین جدایی از خورشید می‌رسد؛ این موقعیت فقط چند هفته قابل مشاهده است. این پدیده تقریباً هر سه تا چهار ماه یک‌بار تکرار می‌شود.

وی تصریح کرد: فازهای عطارد بسته به موقعیت آن نسبت به زمین متفاوت است؛ هنگامی که از میان زمین و خورشید عبور می‌کند، طرفی که به سمت زمین است، مانند ماه نو کاملاً بدون نور است. برعکس، وقتی در مدار خود در مقابل زمین قرار دارد و تقریباً از پشت خورشید می‌گذرد، مانند ماه کامل کاملاً روشن به نظر می‌رسد. هر چند، در این زمان در فاصله بسیار دور از زمین قرار دارد و در واقع ضعیف‌تر از زمان‌های دیگر است. زمانی که عطارد نیمه روشن است که فاز نیم‌تاب عطارد نامیده می‌شود، در دورترین فاصله از خورشید، در بیشترین کشیدگی قرار دارد. زمان‌های دقیق این دو رویداد ممکن است چند روز با هم فاصله داشته باشد، زیرا مدار عطارد کاملاً با مدار دایره‌البروج منطبق نیست.

فخرایی‌فرد افزود: سیاره گریزپای تیر ساعت ۰۸:۳۳ صبح طلوع و ۲۰:۲۴ غروب می‌کند و تا زمان غروب خورشید دوشنبه سیاره فقط به ۱۵ درجه‌ای بالای افق می‌رسد. در صورت استفاده از ابزار اپتیکی، هنگام غروب خورشید هرگز سعی نکنید دوربین دو چشمی یا تلسکوپ را به سمت این سیاره نشانه بگیرید. به دلیل نزدیکی به خورشید انجام این کار ممکن است منجر به نابینایی فوری و دائمی شود.

کد خبر 600457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.