به گزارش ایمنا، حجتالاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی روز یکشنبه در نشست ستاد فرهنگی خانواده و جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: طبق تبصره ماده ۳۷ قانون خانواده و جوانی جمعیت از امروز هیچ مجموعهای با عنوان انتخاب همسر در فضای مجازی یا حقیقی اجازه هیچ فعالیتی ندارد و ظابطان قانونی اجازه برخورد با این سایتها را دارند.
عزت زمانی گفت: صدور مجوز به صورت طبیعی بیش از ۱۰ روز طول نخواهد کشید ولی چون در شروع کار هستیم و ممکن است حجم پروندهها زیاد باشد، باید دید میزان مراجعات و سطح بندی چقدر خواهد بود ولی تلاش خواهیم کرد بیش از ۱۰ روز نباشد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: در آیندهای نزدیک دعوت خواهیم کرد تا کنشگران مردمی در حوزه جمعیت به ارائه نظرات خود از سطح سیاست گزاری تا اجرا بپردازند و این برنامه در قالب ۳۰ رویداد با همکاری بنیاد ۱۵ خرداد صورت میگیرد و یک نمایشگاه ملی نیز طی چند ماه آینده برگزار خواهد شد.
رئیس ستاد خانواده و جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تبصره ماده ۳۷ قانون حمایت از خانواده گفت: سامانه مراجعه و ثبت درخواست مجوز مراکز تسهیل ازدواج را فعال کردیم و همه فعالان این حوزه میتوانند با مراجعه به سایت سازمان تبلیغات اسلامی، درخواستهای خود را ثبت کنند و طبق فرایندی از طریق وزارت ورزش و جوانان صادر خواهد شد. درخواست کنندگان با مراجعه به سایت سازمان تبلیغات میتوانند روند ثبتنام را طی کنند تا مجوزها به سرعت صادر شود.
حجتالاسلام محمدصادق ابوترابی درباره نحوه جزئیات ثبتنام سایتهای همسریابی و همسرگزینی توضیحاتی داد و گفت: علاقهمندان پس از مطالعه شرایط عمومی و اختصاصی در سایت سازمان تبلیغات باید مدارک مرتبط تأیید شده را بارگذاری کنند و مدارک، طی چند مرحله مورد بررسی قرار میگیرد و پس از تأیید، وارد مرحله تحقیق میدانی میشویم. اگر تحقیق میدانی یک مجموعه درخواست کننده تأیید شود، به متقاضی اطلاعرسانی خواهد شد و مدرک تأیید شده تحویل میشود که این مدرک را به وزارت ورزش و جوانان تحویل میدهند تا مجوزشان صادر شود.
وی با اشاره به آماده بودن زیرساختهای وزارت ورزش و جوانان برای ثبت این مؤسسات گفت: نیازی به حضور افراد در وزارت ورزش نیست و طبق هماهنگیهای انجام شده، تاییدیه سازمان تبلیغات را در سایت وزارت ورزش بارگذاری و در صورت تأیید حتی میتوانند آن را چاپ کنند.
ابوترابی درباره مدت زمان صدور تاییدیه گفت: در وزارت ورزش حداکثر طی یک ماه مجوز صادر میشود ولی در سازمان تبلیغات بستگی به تعداد درخواست کنندگان دارد.
۱۵۰۰ میلیارد بودجه برای فرهنگسازی جمعیت
وی افزود: طبق ماده ۳۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت قرار شد یک برنامه جامع تدوین کنیم که این کار انجام شده و برای ستاد ملی خانواده و همچنین مجلس شورای اسلامی ارائه شده و درخواست ما از ستاد ملی خانواده این بوده که هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از بودجههای حمایتی فصل پنجم مربوط به مؤسسات اختصاص یابد تا جریان فرهنگسازی و به میدان آوردن نهادهای مردمی و همچنین حلقههای میانی از گروههای مردمی شکل گیرد تا با اتصال به مراکز دولتی بودجههای موردنظر هزینه شود.
به گفته عزت زمانی این بودجه فقط برای جریان تولید محتوا و تولید رسانهای، جریان به میدان آوردن هیئتها و مساجد و حلقههای میانی است. این کار همچون کاری است که زمانی برای فرزند کمتر، زندگی بهتر انجام شد به گونهای که از در و دیوارهای شهر گرفته تا پشت دستمال کاغذیها و تلفنها و ورودی ادارات و لباسها تبلیغات میشد.
وی با استناد به ماده ۳۳ قانون حمایت از خانواده گفت: وزارت آموزش و پرورش مکلف است با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی و در چهارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقداماتی را انجام دهد که همکاریهایی در این زمینه با وزارت آموزش و پرورش داشتهایم و گزارش مربوطه را مسئولان مربوطه ارائه خواهند داد.
معاون سازمان تبلیغات گفت: زمانی مجبور بودیم به دلیل حجم بالای جمعیت اقداماتی برای کنترل جمعیت داشته باشیم ولی سهل انگاری و فراموشی باعث شد تا کنترل جمعیت ادامه پیدا کرد و امروز باید برای جمعیت کشورمان سرمایه گذاری کنیم. برخی کشورها با وجود پیشرفتهای علمی و فناورانه به دلیل پیری جمعیت، نیمی از بودجه خود را صرف افراد سالمند میکنند.
وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از خانواده و جمعیت گفت: این قانون به منظور جبران کاستیهای سالهای گذشته به تصویب رسید که بیش از ۴۰ ماده مربوط به مسائل اقتصادی است. البته معتقدیم رزق و روزی انسانها به دست خداست و چه بسیار فرزندانی که باعث توسعه رزق خانواده میشوند.
عزت زمانی افزود: بسیاری از کشورها از مشوقهای فراتری از قانون ما استفاده کردند ولی هنوز موفق نشدند اما بنیه فرهنگی مهمترین مسئله در این زمینه است. هجمههای دشمن به ویژه بعد از تصویب این قانون در حالی است که فرزندآوری را در کشور خود ترویج میکنند.
وی افزود: ۱۰ ماده از این قانون یعنی مواد ۲۸ تا ۳۸ به مسائل فرهنگی اختصاص دارد و سازمان تبلیغات از محرم سال گذشته برنامههایی را با شعار ما نسل به نسل درپناهت هستیم، آغاز کرد و تمام ظرفیتهای تبلیغی این سازمان با محوریت این شعار برای تحقق نهضت خانواده و فرزندآوری به کار گرفته شد. در حوزه هنری نیز پوسترهای فاخری تولید و توزیع شد.
این پژوهشگر مذهبی ادامه داد: در آبان سال گذشته که قانون حمایت از خانواده به تصویب رسید، سازمان تبلیغات اسلامی ضمن تشکیل ستاد خانواده و جمعیت یک شبکه تبلیغی گفتمان خانواده ساز را ساماندهی کرد تا متناسب با بوم سازی هر استان به مسأله شناسی بپردازد و همه استانها موظف شدند مسأله جوانی جمعیت را پیگیری کنند.
وی افزود: تولید محصولاتی مانند کتاب و کلیپ، برگزاری دورههای آموزشی، وبینارهای گوناگون و همچنین رویداد هماهنگ با همکاری وزارت ورزش و جوانان اجرا شد. در حوزه مساجد، مهروارههایی مانند مهرواره همدل برگزار شد تا یک فرصت هم افزایی بین مؤمنین شکل بگیرد که ۵۰ هزار نفر ثبت نام کردند و ۱۱ هزار نفر تا پایان راه یعنی حل مسأله حضور داشتند.
عزت زمانی اضافه کرد: در مهرواره اوج با همین ظرفیت وارد شدیم و امسال نیز مهرواره بانور را با محوریت حل مسئله خانواده و جمعیت آغاز کردیم که ویژه بانوان است. بخش ویژه مهرواره هوای نو که مدتی پیش به پایان رسید به موضوع خانواده و جمعیت اختصاص داشت.
طبق ماده ۳۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی در چهارچوب اساسنامه خود موظف است برنامه جامعی جهت حمایت از فعالین مردمی در حوزه فرزندآوری و تسهیل ازدواج، در قالب هیأتها، مساجد، کانونهای فرهنگی، اعزام مبلغ و مانند آن تدوین نماید و ماده ۳۱ تصریح دارد: وزارتخانههای کشور، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و سایر نهادهای ذیربط مکلفند حداقل ۳۰% از بودجه حمایتی از سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای فرهنگی را به مجموعههایی از قبیل گروههای فرهنگی و جهادی، کانونهای فرهنگی مساجد و سازمانهای مردم نهاد که در جهت کاهش سن ازدواج، تسهیل ازدواج جوانان، تشویق به فرزندآوری و استحکام خانواده با رویکرد دینی تشکیل شده، اختصاص دهند.
ماده ۳۱ نیز میگوید: وزارت راه و شهرسازی و کلیه شهرداریها و دهیاریها مکلفند در سطح شهرها، روستاها، راههای مواصلاتی و سایر اماکن عمومی، حداقل یک سوم ظرفیت اسمی سالانه تبلیغات محیطی که جهت تبلیغات فرهنگی در نظر گرفته شده است را به موضوع ازدواج، فرزندآوری، رشد جمعیت و تعالی نهاد خانواده اختصاص دهند.
تبصره این ماده تصریح دارد: در اجرای این حکم، حداقل ۴۰% از ظرفیت این ماده با نظارت سازمان تبلیغات اسلامی در اختیار نهادهای مردمی از قبیل گروههای جهادی و سازمانهای مردم نهاد دارای مجوز که در حوزه ازدواج و خانواده فعالیت میکنند، قرار میگیرد.
حدود دو ماه پیش حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی طی حکمی عزت زمانی را به عنوان رئیس ستاد خانواده و جمعیت این سازمان منصوب کرد. در حکم قمی آمده است: به میدان آوردن ظرفیتهای درونی سازمان جهت فرهنگ سازی نسبت به تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده؛ حمایت و محوریت بخشی به جریان فرهنگی فعال مؤثر در حوزه خانواده و جمعیت با استفاده از ظرفیت گروههای مردمی؛ تدوین سند جمع خانواده و جمعیت سازمان و تقسیم کار ملی متناسب با اسناد بالا دستی کشور و توجه ویژه در تحقق وظایف محوله و قوانین موضوعه کشور، همچون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تدوین ساز و کارهای ارزیابی و پیشرفت وظایف از اهم وظایف این ستاد خواهد بود.
منبع: ایرنا
نظر شما