به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها کتاب جریانشناسی سلفی-تکفیری، تبیینی از مسائل «سلفی-تکفیری در جهان اسلام» است که توسط محققان، محمد حقی و محمدعلی لیالی در شش فصل و ۲۰۷ صفحه به همت اداره مشاوره و پاسخ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها سامان یافته و توسط نشر معارف چاپ شده است.
از حجتالاسلام محمدعلی لیالی تاکنون آثار زیادی در زمینههای پژوهشی، آموزشی، مقالات و کتب منتشر شده است که برخی از این آثار عبارتند از: حماسه دهم، جریانشناسی ایران معاصر، بررسی آرا و آثار و احوال هشام بن الحکم و جریانشناسی جریانهای سلفی، تکفیری و جهادی و....
سرفصلهای این کتاب عبارت است از فصل اول: مفاهیم و شاخصهها (مفهومشناسی جریانهای سلفی تکفیری، سَلَفی یعنی چه؟ تکفیری به چه معناست؟ و جریانهای سلفی تکفیریها چه افرادی هستند؟ شاخصههای فکری جریانهای سلفی تکفیری و…)، فصل دوم: طیفبندی، گروهها و رهبران سلفی تکفیری (طیفبندی گروههای سلفی، جریانهای سلفی شامل چه طیفهایی میشوند؟ تفاوت گروههای سلفی جهادی با گروههای تکفیری، گروههای سلفی جهادی چه تفاوتی با گروههای تکفیری دارند؟، تفاوت عملیات انتحاری با عملیات استشهادی) و فصل سوم: مهمترین گروههای سلفی تکفیری (القاعده، طالبان، داعش، جبهةالنصره، بوکو حرام، گروهک تروریستی جندالله، رهبران و شخصیتهای سلفی تکفیری) است.
همچنین فصل چهارم: خاستگاه و زمینههای ظهور جریانهای سلفی تکفیری (آمریکا و جریانهای سلفی تکفیری و جریان تکفیری؛ نقش قدرتهای منطقهای و…)، فصل پنجم: عملکرد و چالشهای جریانهای سلفی تکفیری (چالشهای فکری و کارکردی؛ عملکردهای چالشزا در عرصه اعتقادی و فرهنگی؛ تضعیف محور مقاومت و خشونتگرایی و اسلامهراسی) و فصل ششم: راهکارهای مقابله با جریانهای سلفی تکفیری (راهکارهای علمی و فرهنگی و سیاسی و آینده جریانهای سلفی تکفیری و…) از دیگر سرفصلهای این کتاب است.
نظر شما