به گزارش ایمنا، نخستین مورد ابتلاء به ویروس آنفلوآنزای گوجهفرنگی در تاریخ ششم ماه مه میلادی (۲۰۲۲) در ایالت «کرالا» در هند شناسایی شده که از آن تاریخ تاکنون ۸۲ کودک به آن مبتلا شدهاند.
آنفلوآنزای گوجه فرنگی که به «تب گوجهفرنگی» نیز معروف است، به دلیل اینکه منجر به بروز تاولهای قرمز و دردناکی در سراسر بدن میشود، با این نام شناخته شده است. این تاولها همچنین شبیه تاولهایی است که ویروس آبله میمونی در بدن بزرگسالان به وجود میآورد.
براساس گزارش هفتهنامه پزشکی لنست، آنفلوآنزای گوجه فرنگی یا تب گوجه فرنگی پس از ابتلای کودکان زیر پنج سال به این ویروس در هند گسترش یافت؛ همچنین ازآنجاکه سیستم ایمنی بزرگسالان به طور کلی قویتر از سیستم ایمنی کودکان است، این عفونت در آنها به ندرت تشخیص داده میشود.
علائم آنفلوآنزای گوجه فرنگی شبیه علائم کووید ۱۹ است و معمولاً با بدندرد، تب و خستگی شروع میشود. علائم دیگر این بیماری نیز عبارتند از: تورم مفاصل، حالت تهوع، اسهال، کمآبی بدن، درد مفاصل و تب بالا.
با این حال تعداد کمی از افراد مبتلا به این بیماری ایجاد بثورات روی پوست خود را گزارش کردهاند. براساس گزارش لنست، این بیماری میتواند از اثرات بعدی بیماریهایی مانند تب دنگی باشد.
درحالحاضر، این بیماری به عنوان یک عفونت ویروسی درمان میشود و گزارش هفتهنامه پزشکی لنست در مورد این بیماری نشان داد که داروی خاصی برای درمان آن وجود ندارد.
در این گزارش آمده که این آنفلوآنزا «خودمحدودکننده» است با این حال گفته شده که باید آن را جدی گرفت.
به گزارش ایندیا تودی، هفتهنامه پزشکی لنست، قرنطینه فرد مبتلا، استراحت و استفاده زیاد از مایعات را برای درمان این بیماری عنوان کرده است.
منبع: ایسنا
نظر شما