نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال را بشناسید

انتخابات هشتم شهریورماه فدراسیون فوتبال از رگ‌ گردن به ما نزدیک‌تر است و بسیاری از اهالی فوتبال، برای مشخص شدن رئیس جدید و تبعات احتمالی آن در سال حساس جام‌جهانی و جام‌ملت‌ها، شگفت‌زده هستند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فدراسیون فوتبال پس از نزدیک به شش ماه بلاتکلیفی بالاخره کمتر از دو هفته دیگر و در موعد هشتم شهریورماه، رئیس‌دار خواهد شد و سه نامزد تأیید صلاحیت شده توسط کمیته ثانویه باهم به رقابت خواهند پرداخت. سه چهره اگر چه آشنا برای فوتبال‌دوستان ایرانی اما نگران کننده از جهت عملکردشان در سطوح مدیریتی فوتبال در سال‌های گذشته بایکدیگر به رقابت می‌پردازند؛ این موضوع سبب شده بسیاری حتی انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال را به انتخاب میان "بد و بدتر" تعبیر کنند.

با این وجود امروز فوتبال ایران بیش از هر زمان به انتخاب سکان‌داری مستقل و مقتدر نیازمند است؛ کسی که جسارت و توانایی لازم برای پذیرش مسئولیت فدراسیون در یکی از حساس‌ترین برهه‌های زمانی تاریخ را داشته باشد. خواه‌ناخواه تیم ملی کمتر از ۱۰۰ روز دیگر در جام‌جهانی به مصاف انگلیس خواهد رفت و تا این لحظه، اسکوچیچ و شاگردانش حتی یک دیدار رسمی تدارکاتی برای حضور در این تورنمنت مهم نداشته‌اند. به طور قطع مسئولیت دشوار رئیس جدید فدراسیون می‌تواند هیجان‌انگیز باشد؛ چرا که موفقیت در قطر، در کوتاه‌مدت مهر قبولی بزرگی در کارنامه او ثبت خواهد کرد.

بنابر اعلام فدراسیون فوتبال مهدی تاج، میرشاد ماجدی و عزیزاله محمدی، سه نامزد اصلی انتخابات هشتم شهریورماه خواهند بود و برای کرسی ریاست باهم رقابت خواهند کرد؛ سه چهره متفاوت صنعتی، فوتبالی و نظامی که باید دید کدام یک دوای درد فوتبال پر رنج ایران خواهند بود. در ادامه به ترتیب اعلامی در سایت فدراسیون، به طور جداگانه به بررسی کارنامه مدیریتی هر یک خواهیم پرداخت:

سیاه و سفید نه، تاج خاکستری است!

مهدی تاج اگر جدی‌ترین نامزد ریاست فدراسیون نباشد، به طور قطع جنجالی‌ترین آن‌ها در انتخابات است. مردی که سابقه سه ساله سکان‌داری فدراسیون را با خود به یدک می‌کشد و به همان اندازه که حامیان قدرتمندی دارد، مخالفان جدی فراوانی نیز دارد؛ برای همین غالب اهالی فوتبال و طرفداران یا منتقد سفت و سخت او هستند یا هوادار بی‌منطقش‌! با این حال آنچه درباره تاج مثل تمام اشخاص به حقیقت نزدیک‌تر است، تلفیق نقاط سیاه و سفید در کارنامه او است که خاکستری می‌زند.

او متولد ۱۳۴۱ در اصفهان و از جمله مدیرانی است که از صنعت، به سمت فوتبال آمده است. تاج پیش از انقلاب همزمان با تحصیل دوران متوسطه در دبیرستان شناخته‌شده هراتی اصفهان، در تیم‌های مختلف شهر توپ می‌زد و حتی چندین مسابقه برای سپاهان در جام تخت‌جمشید به میدان رفته است. با این وجود تاج تحصیلات خود را در رشته مهندسی مکانیک ادامه داد و در سال‌های جنگ تحمیلی، از نزدیکان شهید خرازی بود و مسئولیت بهداری لشکر امام حسین (ع) را بر عهده داشت.

پس از جنگ تاج به صنعت و البته تجارت فلزات روی آورد؛ تا جایی که مسئولیت فروش و صادرات دو ابرغول صنعتی اصفهان یعنی فولاد مبارکه و ذوب‌آهن را در برهه‌هایی در اختیار گرفت‌. به گفته بسیاری شغل اصلی او حتی همین روزها هم که بیشتر به واسطه فوتبال شناخته می‌شود، عضویت در هیئت مدیره شرکت‌های صنعتی و تجارت است‌.

نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال را بشناسید +کارنامه مدیریتی

با این وجود علاقه همیشه تاج را به سمت فوتبال سوق داده است‌. او که از نزدیکان سردار ترکان در دوران ریاستش در هیئت فوتبال اصفهان بود، در مقطعی مدیرعامل (سیمان) سپاهان شد. او که تجربه عضویت در هیئت مدیره باشگاه‌های مختلف را داشت، دهه ۸۰ را با ۱۰ سال مدیرمسئولی روزنامه جهان فوتبال که از مطبوعات پیشگام آن زمان بود، گذراند که در جایگاه امروز وی بسیار تأثیرگذار بود.

او در سال‌های ریاست علی کفاشیان، نایب رئیس و رئیس سازمان لیگ فوتبال بود که پس از سال‌ها توانست نظم خوبی در برگزاری مسابقات ایجاد کند. با این حال تاج در سال ۹۵ با کمک کفاشیان، نفر اول فوتبال ایران شد و حاصل تلاش‌های کفاشیان را برداشت کرد.

پنج صعود تیم‌های ملی مختلف ایران به جام‌جهانی و درخشش قابل توجه آن‌ها، (حتی اگر نشود همه را به پای تاج نوشت)، بخش عمده‌اش مدیون او و تلاش‌هایش است؛ عملکردی که فیفا را به این واداشت تا با انتشار خبری در سایت خود، فدراسیون فوتبال ایران را «پنج ستاره» بنامد! ارتباط خوب کارلوس کیروش با مهدی تاج نیز در آن سال‌ها کار را برای آقای رئیس آسان کرده بود تا مسعود سلطانی‌فر، وزیر سابق ورزش با اصرارها و دخالت‌هایش باعث برکناری کیروش و انتخاب فردی جدید شود. مارک ویلموتس به ایران آمد و اتفاقات تلخ بعد از آن، یکی‌یکی رقم خورد.

هر چند عده زیادی کوشیدند همه کاسه‌های تقصیر ویلموتس را بر سر تاج و اطرافیانش بشکنند اما انتشار شواهدی ثابت کرد او اگر چه بی‌تقصیر نیست اما تنها گناهکار هم نبوده است؛ بنابراین برای قضاوت تاج، شاید نیاز به نگاهی منصفانه‌تر باشد. از سوی دیگر تاج تنها نامزدی است که پست مهمی در خارج از مرزهای ایران و AFC دارد که البته حضورش در کنفدراسیون آسیا تا به امروز چندان برای فوتبال کشورمان راهگشا نبوده است.

نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال را بشناسید +کارنامه مدیریتی

فوتبالی‌ترین چهره انتخابات از شمال می‌آید

میرشاد ماجدی فوتبالی‌ترین چهره موجود در انتخابات شهریور، اصالتی گیلکی دارد و سال‌ها در پشت فوروارد برای تیم‌هایی مثل استقلال و کشاورز به میدان رفته است. ماجدی ۴۸ ساله، دکترای راهبردی مدیریت ورزشی و سابقه عضویت در هیئت مدیره استقلال را نیز در کارنامه دارد.

او که اسفندماه ۹۹ با ۲۰ رأی به عضویت هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال درآمد، پس از برکناری ناگهانی عزیزی‌خادم در بهمن ۱۴۰۰، سرپرست فدراسیون شد. با این وجود او در ماه‌های گذشته در مدیریت امور چندان موفق ظاهر نشده است و شاید این سیاه‌ترین نقطه کارنامه مختصر ریاستی ماجدی باشد.

با این وجود او تصمیم گرفت تا شانس خود برای ریاست چهار ساله فدراسیون را بیازماید و نماینده فوتبالی‌ها در انتخابات باشد. ماجدی یکی از حامیان اسکوچیچ در ماه‌های گذشته بوده و در صورت پیروزی او در انتخابات، احتمالاً باید ابقای دراگان برای قطر را قطعی دانست.

عزیزالله محمدی چراغ اول انتخابات فدراسیون را روشن کرد

خالق منشور اخلاقی، مشعل به دست در جست‌وجوی ریاست

عزیزاله محمدی در شرایطی نخستین ثبت‌نامی انتخابات فدراسیون بود که نظامی بازنشسته از سپاه پاسداران است‌. او علی فتح‌الله‌زاده، مدیر عامل محبوب استقلالی‌ها را به عنوان نایب رئیس اول همراه خود دارد.

عزیز محمدی در دوران کفاشیان ریاست سازمان لیگ را به عهده داشت و در مدت زمان فعالیتش در این سازمان، منشور اخلاقی عجیب و سخت‌گیرانه‌ای را تدوین کرد که موجب دوری و محرومیت مربیان و بازیکنان سرشناسی از سطح اول فوتبال شد. آرمان‌گرایی محمدی در اخلاقیات بالاخره به ضررش تمام شد و در ادامه نتوانست سمت خود را حفظ کند، بنابراین از جایگاه خود کنار رفت تا تاج جای او را بگیرد؛ حالا او و تاج دوباره پای میز رقابت به هم رسیده‌اند اما این بار در سطحی بزرگ‌تر!

کد خبر 597106

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.