سیداحمد علوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص بزرگترین مشکل تشکلهای مردمی و سمنها، اظهار کرد: یکی از مباحثی که در دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران از روزهای ابتدایی مورد توجه بود و اهمیت داشت، رویکرد تغییر قوانین به نفع شهروندان بود و اینکه بتوانیم از ظرفیت دولت جهت توسعه عمومی و شهروندی قدم برداریم و تلاش کردیم بتوانیم خدمات مطلوب و بهینهای را در این زمینه ارائه کنیم.
وی ادامه داد: از موضوعاتی که میتواند در توسعه و رونق مشارکت عمومی نقش مؤثری داشته باشد، الگوی مناسب حکمروایی است که این الگو در تعامل میان دولت و شهروندان و شهروندان با یکدیگر باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس ستاد سمنهای شورای اسلامی شهر تهران گفت: هدفمان در این دیدگاه مشارکت کردن شهروندان در امور حکمروایی عمومی کشور بوده است و این موضوع باعث میشود شهروندان در کنار مدیریت شهری قرار گیرند و چالشها و هزینهها بسیار کاهش یابد، علاوهبر این حس نوعدوستی و توسعه عمومی نیز گسترش مییابد.
وی اضافه کرد: قوانین حمایتی در رابطه با حضور سمنها، تشکلهای مردمی و گروههای جهادی باید ایجاد شود و مشکل اصلی این است که در بعضی موارد قوانین در مشارکت مردمی دارای ضعفهایی است که مانع از حضور سمنها میشود، بنابراین قوانین مشارکت مردمی باید در پایههای شهرداری و شورای اسلامی شهر دوباره مورد بررسی و قانونگذاری قرار گیرد.
علوی خاطرنشان کرد: اساسیترین مشکل تشکلهای مردمنهاد و گروههای جهادی در خصوص همکاری با مدیریت شهری است، وجود بوروکراسیهای اداری و نبود سازو کار مناسب جهت تعامل با تشکلها و نگاه پیمانکارمحور از مشکلات تشکلهای مردمنهاد برای همکاری است.
وی افزود: موانع و مشکلات سمنها از حضور و همکاری این مجموعهها جلوگیری میکند و نکته قابل توجه این است، اگر قرار باشد یک تشکل مردمی مانند مجموعههای خصوصی، ضوابط پیمانکاران را داشته باشد دیگر تشکل مردمی و جهادی نیست. نبود قوانین و لوایح مشخص در حوزه مدیریت شهری بزرگترین مشکل سمنها و تشکلهای مردمی و گروههای جهادی است که باید به آن اهمیت داده شود و مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما