به گزارش ایمنا به نقل از مدیسن نت، PFOS در طیف وسیعی از محصولات مصرفی و صنعتی استفاده میشود و به آنها "مواد شیمیایی همیشگی" میگویند، زیرا بسیار آهسته تجزیه میشوند و هم در محیط و هم در بافت انسانی تجمع مییابند.
محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نمونههای خون و بافت انسان را که به عنوان بخشی از یک مطالعه در مقیاس بزرگ جمعآوری شده بود، بررسی کردند. سپس نمونههای ۵۰ بیمار سرطان کبد را با ۵۰ بیمار دیگر که به سرطان مبتلا نشده بودند، مقایسه کردند.
محققان انواع مختلفی از مواد پلی فلوروآلکیل (PFAS) که PFOS به این خانواده مواد شیمیایی تعلق دارد، را در نمونههای خون بیمارانی که قبل از تشخیص سرطان کبد گرفته شده بود، پیدا کردند.
قویترین ارتباط بین PFOS و سرطان کبد مشاهده شد. محققان دریافتند افرادی که سطح PFOSشان در بالاترین سطح قرار داشت، ۴.۵ برابر بیشتر از افرادی که کمترین سطح را داشتند، در معرض ابتلاء به سرطان کبد بودند.
آنها همچنین شواهدی پیدا کردند که نشان میدهد PFOS فرآیندهای متابولیک طبیعی در کبد را مختل میکند و باعث تجمع بیشتر چربی در اندام میشود. بیماری کبد چرب خطر ابتلاء به سرطان کبد را افزایش میدهد.
«جسی گودریچ»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «سرطان کبد یکی از جدیترین نقاط پایانی در بیماری کبد است و این اولین مطالعه روی انسان است که نشان میدهد PFAS با این بیماری مرتبط است.»
نظر شما