به گزارش ایمنا، غلامحسین حسینینیا از پیشبینی دورههای مهارتی برای توان یابان، معلولان، زندانیان و خانوادههایشان و فارغالتحصیلانی که رشته آنها مورد تقاضای بازار کار نیست خبر داد و اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای برای گروههای مختلف دورههای مهارتی در نظر گرفته است که یکی از این گروهها سربازان وظیفه هستند تا همراه با کارت پایان خدمت خود کارت مهارت هم داشته باشند.
وی افزود: بخش وسیعی از فعالیتهای سازمان درخصوص ارائه مهارتهایی است که یا افراد در زندگی برای خود کسب میکنند یا مهارتهایی است که منجر به درآمد برای افراد میشود.
معاون وزیر کار که در یک برنامه تلویزیونی به مناسبت هفته ملی کارآفرینی و مهارت آموزی سخن میگفت، ادامه داد: مراجعان ما عمدتاً به مراکز آموزش دولتی و خصوصی مراجعه میکنند. در حالحاضر ۶۴۰ مرکز آموزش دولتی در سراسر کشور داریم که ۵۴۰۰ کارگاه فعال را در بر میگیرد و افراد متقاضی دورههای مهارت میتوانند به این مراکز در سطح استانها مراجعه و آموزشهای مهارتی را به طور رایگان در مراکز دولتی فرا بگیرند؛ اما در عین حال میتوانند به مراکز بخش خصوصی که شامل ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای هستند و به تازگی نیز مجوز تأسیس ۶,۰۰۰ آموزشگاه آزاد را صادر و ۱۵۰۰ آموزشگاه راه اندازی شده است، مراجعه و متناسب با استعداد خود از آموزشها با پرداخت شهریه بهره مند شوند.
به گفته حسینی نیا، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) به طور رایگان از آموزشهای مهارتی در آموزشگاههای آزاد بهره مند میشوند که سازمان برای آنها ۵۰ درصد تخفیف قائل شده و ۵۰ درصد دیگر را کمیته امداد تقبل کرده است.
وی در ادامه با اشاره به ظهور مشاغل آینده و لزوم تدوین آموزشهای مهارتی متناسب با آن، اظهار کرد: ما با سیر تحول شگرفی در مقوله تکنولوژی و تأثیر آن بر زندگی انسان مواجه هستیم که به سرعت در حال ایجاد تغییر است و شغلهای بسیاری را از بین میبرد. آمار مجمع جهانی اقتصاد حاکی از آن است که تا سال ۲۰۲۵ یعنی سه سال آینده ۷۱ میلیون شغل به دلیل تأثیری که از تکنولوژی میپذیرند، از بین خواهند رفت ولی مجمع آمار دلگرمکننده دیگری هم ارائه میدهد و اعلام میکند که تا سال ۲۰۲۵ به واسطه بکارگیری تکنولوژیها مشاغل جدیدی ایجاد میشوند که تعدادشان ۷۸ میلیون شغل است.
معاون وزیر کار افزود: ما در سازمان آموزش فنی و حرفهای باید افراد را آماده کنیم و مهارتهای لازم را به آنها ارائه دهیم. برخی مشاغل مثل راننده تراکتور در آینده دستخوش تغییر خواهند شد. در تراکتورهای امروزی چیزی به اسم کابین راننده وجود ندارد و کاملاً به صورت خودکار و هوشمند متصل به اینترنت از طریق ماهواره توسط اپراتور فعالیت میکند؛ لذا باید افراد را به مهارتهای روز و مبتنی بر تکنولوژیهایی که در حال تغییرند، مجهز کنیم و برای مواجهه با مشاغل نوظهور در آینده بسیار نزدیک و چه بسا اکنون آمادگی به وجود آوریم.
منبع: ایسنا
نظر شما