به گزارش خبرنگار ایمنا، منصور مزارعی، امروز _سهشنبه، چهارم مردادماه ۱۴۰۱_ در همایش آموزشی راویان و پیامآوران ایثار استان اصفهان، اظهار کرد: دفاع مقدس مجموعهای از ایثارگریهای مردم مسلمان در برابر هجوم ارتش بعث عراق به ایران اسلامی بود و مردم از آن سرافراز بیرون آمدند. این نبرد از پیرانشهر تا تنگه هرمز بیش از ۲۲۰۰ کیلومتر انجام شد.
وی افزود: هر جا انقلاب اسلامی و اسلام در خطر است، فرهنگ شهادت آن را نجات میدهد. در زمان دفاع مقدس اسلام، انقلاب اسلامی را نجات داد. در برابر دنیا و عراق، ایران قدرت نظامی چندانی نداشت اما فرهنگ ایثار و شهادت پیروزی را رقم زد.
این ایثارگر گفت: در ابتدای جنگ، نیروی هوایی و نیروی دریایی با اتکا به خداوند در خطوط دفاعی دریاها از نظام جمهوری اسلامی دفاع کردند. در عملیات بیتالمقدس با بهرهگیری از نیروی آبی-خاکی، گردانی از منطقه دوم نیروی دریایی ارتش با شناورهای سازمان یافته و نیروهای مردمی بوشهر وارد کارون شدند و لشگریان را از آن عبور دادند.
مزارعی با اشاره به تأسیس قرارگاه نور در دفاع مقدس، اضافه کرد: ارتش و قسمتی از گارد ساحلی سپاه در خلیج فارس که سومین خلیج بزرگ دنیا است، از کشور دفاع میکردند. جبهه دریایی در اسکورت شناورهای دریایی، حفاظت از قلمرو و پدافند جزایر خلیج فارس و سکوهای نفتی، بازرسی کشتیها و عملیاتهای مقابله به مثل فعالیت میکرد.
وی تصریح کرد: جنگ در دریا بسیار مشکلتر از جنگ زمینی است. پشتیبانی عملیات خیبر و شناسایی هور، عملیات بدر، والفجر ۸، کربلا ۳، ۴ و ۵ از جمله وظایف نیروی دریایی در آن زمان بود. جنگ نفتکشها از روز آغازین جنگ شروع شد. عملیات مروارید بینظیرترین عملیات نیروی دریایی در ابتدای جنگ بود.
این راوی دفاع مقدس گفت: در سال ۱۳۶۴، نیروهای چندگانه و نیروی دریایی سپاه تشکیل شد که در عملیات والفجر ۸ شرکت کردند. این نیرو در شناسایی، بستن تنگه اروند و خور عبدالله و انتقال تجهیزات نقش بسزایی داشت. سال ۶۵ اوج درگیریها در منطقه خلیج فارس بود. در آن زمان روسیه کشتیهای کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله کویت را بیمه کرد تا با پرچم این کشور وارد عملیات نظامی با ایران شوند.
مزارعی اضافه کرد: مینریزی، قایقهای تندرو و موشک زمین از ساحل به طرف دریا، روشهای مقابله به مثل در عملیاتهای دریایی آن زمان بود. دو کشتی روسی در آن زمان مورد اصابت نیروی دریایی ایران قرار گرفت که پس از آن روسیه عقبنشینی کرد. در ادامه آمریکا ۱۱ کشتی کویتی را بیمه کرد تا با پرچم این کشور به ایران حمله کنند.
وی ادامه داد: در زمان حرکت کشتی بریجتون رسانههای آمریکایی در هر لحظه گزارش عبور این کشتی نفتکش از خلیج فارس را ارائه میکردند. ۱۲ فروند مین و دو شناور آماده سازی شد تا با این کشتی مقابله کنیم. شهید نادر مهدوی شجاعت زیادی داشت بسیار مقاوم بود. یک شخصیت نظامی و یک شخصیت معنوی داشت. در خط دفاعی جمهوری اسلامی ایران روح امام (ره) در رزمندگان دمیده شده بود و آنچه امام (ره) میخواستند انجام میدادند.
همرزم شهید مهدوی گفت: دو شناور با ۱۲ مین دریایی به فرماندهی حسین خوش نظر خداکرم قاسمی به سمت سوپر نفتکش بریجتون حرکت کردند. در آن زمان شهید مهدوی مقاومت کرد و اجازه بازگشت این شناورها را نداد. سحرگاه دوم مردادماه ۱۳۶۶ عملیات مینگذاری انجام شد. در حالی که اسکورت شناورها حرکت کردند و سایتهای خبری لحظه به لحظه این حرکت را گزارش میکردند.
مزارعی اضافه کرد: در نهایت در زمان عبور کشتی بریجتون، این کشتی با مینهای ایرانی برخورد کرد و انفجار مهیبی رخ داد. این حماسهای بود که شهید نادر مهدوی و همرزمانش رقم زدند. پس از این عملیات در حسینیه جماران با امام خمینی (ره) دیدار کردیم.
وی خاطرنشان کرد: کشتی شهید نادر مهدوی در روز پانزدهم مردادماه ۱۳۶۶ مورد هدف قرار گرفت. شهید مهدوی با شناورهای سوخته دفاع را ادامه میدهد و فرار نمیکند. او اسیر شد و همانجا پس از شکنجه و بازجویی به شهادت رسید. عملیاتهای مقابله به مثل نیروی دریایی تا زمان تصویب قطعنامه ادامه داشت.
نظر شما