تاثیر ظرفیت‌های فرهنگی در تحقق و تضمین موفقیت‌های دیپلماسی

رئیس سازمان سینمایی گفت: هر جایی که فرهنگ و هنر به کمک دیپلماسی آمده است، شاهد شکل گرفتن دست آوردهای پایداری هستیم.

به گزارش ایمنا و به نقل از پرتال وزارت فرهنگ، محمد خزاعی در دومین روز از سفر خود به بغداد، با محمدکاظم آل صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق دیدار کرد و در نشستی مشترک به تبادل نظر و بررسی مسائل فرهنگی و سینمایی دو کشور ایران و عراق پرداخت.

وی در این دیدار با اشاره به جایگاه منطقه‌ای و ظرفیت‌های سینمای ایران به اهمیت توسعه فعالیت‌های فرهنگی و سینمایی بین دو کشور عراق و ایران گفت: توسعه دیپلماسی هنر و سینما برای تسهیل و تقویت روابط سیاسی ملت‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: سفارتخانه‌ها می‌توانند نقش اساسی در بازار منطقه‌ای و بین‌المللی برای معرفی ظرفیت‌های سینمایی و رونق اقتصادی و تحرک در چرخه اکران فیلم‌ها داشته باشند.

وی با بیان اینکه دیپلماسی تصویر و سینما یا فرهنگ در تقویت مناسبات بین‌المللی ملت‌ها حائز اهمیت است خاطرنشان کرد: استفاده از محصولات سینمایی برای دوستی و نزدیکی ملت‌ها و گسترش سایر مناسبات از برنامه‌های دستگاه دیپلماسی و رایزنی‌های فرهنگی است که خوشبختانه با اهتمام ویژه‌ای به این حوزه نگاه می‌شود.

خزاعی با اشاره به اینکه موفقیت دستگاه دیپلماسی با ظرفیت‌های فرهنگی محقق و تضمین می‌شود، افزود: هر جایی که فرهنگ و هنر به کمک دیپلماسی آمده است، دستاوردهای پایداری شکل می‌گیرد.

وی اضافه‌کرد: متأسفانه ما فرصت‌های زیادی را در سال‌های گذشته به دلیل غفلت نسبت به نقش بی‌بدیل فرهنگ و سینما از دست داده‌ایم.

رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه ابزاری مانند سینما می‌تواند کشورها را از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نزدیک‌تر کند، گفت: خوشبختانه بین دو ملت ایران و عراق تعاملات فرهنگی و هنری خوبی در حال گسترش است و دو کشور به دلیل اشتراکات دیرینه دینی و تمدنی قابلیت‌های بسیاری برای گسترش همکاری دارند.

محمدکاظم آل‌صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق در این دیدار با استقبال از حضور رئیس سازمان سینمایی در بغداد گفت: زبان هنر زبان بلیغی است و با توجه به اشتراک‌های فرهنگی و تمدنی و دینی دو کشور می‌توان از ظرفیت سینما و سریال برای تقویت و تعمیق همکاری‌ها و مناسبات استفاده کرد.

وی با اشاره به جایگاه هنرمندان و سینماگران خاطرنشان کرد: کشورهای شرق دور به خاطر نقش هنرمندان در دیپلماسی عمومی به همه هنرمندان کشورش گذرنامه دیپلماتیک داد و این اهمیت و تأثیرگذاری هنرمندان را نشان می‌دهد.

آل‌صادق با بیان اینکه اشتراکات موجب شده مردم عراق از محصولات سینمایی و سریال‌های ایرانی استقبال کنند، افزود: استقبال گسترده از آثاری، چون مریم مقدس، سریال مختار و به وقت شام نشان می‌دهد که روح حاکم بر تولیدات سینمایی و تلویزیونی این گونه آثار با جامعه عراق همگن است.

وی با اشاره به اینکه همیشه دنبال ایجاد فرصت برای تولیدهای مشترک بوده‌ایم اضافه کرد: ملت عراق ملتی بامحبت، عاطفی و میهمان‌نواز هستند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق تاکید کرد: اشتراک‌های زیادی بین مردم ایران و عراق وجود دارد از جمله موضوعاتی چون سلمان فارسی، اشتراک‌های تاریخی، غدیر، حماسه اربعین و داعش که فیلم‌سازی در رابطه با آن‌ها تأثیرات مثبت بر پیوند دو ملت می‌گذارد.

آل‌صادق پیشنهاد داد: در تولیدات مشترک از عوامل و بازیگران مشترک دو کشور استفاده شود.

سفیر ایران در عراق با بیان اینکه فیلم و سریال می‌توانند کمک کنند تا حقایق تاریخی دو ملت حفظ شود، تصریح کرد: از هنر و فرهنگ برای انتقال مفاهیم و مبانی اعتقادی مشترک استفاده شود.

وی از آمادگی سفارت ایران در عراق برای همه‌گونه همکاری در حوزه فرهنگ و سینما خبر داد.

کد خبر 590375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.