۲۲۰ طرح برای رونق استان مرکزی تصویب شد

رئیس‌جمهور در تشریح دستاوردهای سفر دولت مردمی به استان مرکزی، از تصویب ۲۲۰ طرح برای رونق و رشد این استان خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس‌جمهور، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی شامگاه جمعه _سی‌ویکم تیرماه_ در پایان بیست‌ونهمین سفر استانی دولت که به مقصد استان مرکزی انجام شد، در نشستی با خبرنگاران، با اشاره به جزئیات طرح‌های مصوب این سفر، اظهار کرد: ۵۰ طرح زیربنایی، ۳۹ مصوبه برای کشاورزی و آب و خاک، ۶۵ طرح در حوزه فرهنگی، ورزشی و آموزشی، ۳۰ طرح در حوزه بهداشت و درمان، ۹ طرح در زمینه اشتغال، هشت طرح برای صنعت و معدن، ۲۳ طرح در زمینه رفاهی و اجتماعی و ۱۰ طرح در حوزه انتظامی و قضائی در این سفر تصویب شد.

وی اجرای این طرح‌ها را ضرورت‌ها و اولویت‌های پیشرفت استان دانست و معاون اجرایی خود و استاندار مرکزی را مأمور پیگیری جدی اجرای این مصوبات کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه صنایع بزرگ در استان مرکزی ظرفیت‌های زیادی در زمینه تولید و کارآفرینی و اشتغال دانش‌بنیان دارد، اولین مشکل این صنایع را سرمایه در گردش عنوان و تصریح کرد: دولت تلاش می‌کند به فرایند تأمین سرمایه مورد نیاز این شرکت‌ها کمک کند.

وی دومین موضوع مهم را رونق‌بخشی به محصولات این شرکت‌ها دانست و گفت: وقتی شرکت‌های بزرگ داخلی محصولات باکیفیت تولید می‌کنند، نباید کالاهای مشابه آنها از خارج وارد شود.

آیت‌الله رئیسی افزود: واردات بی‌رویه کالاهایِ دارای مشابه داخلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست و باید به سرعت از این کار جلوگیری شود.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌فعال در سطح استان مرکزی بر لزوم اصلاح مدیریتی در این مجموعه‌ها برای غلبه بر مشکلات تاکید کرد.

وی گفت: باید مدیران مصمم و جهادی در هیئت‌مدیره‌ها و مدیریت عالی شرکت‌ها قرار بگیرند و کار را با جدیت پیش ببرند.

آیت‌الله رئیسی تاکید کرد: خصوصی‌سازی سیاست نظام و تکلیف قانونی است و ما مخالف آن نیستیم اما این کار باید اصولی انجام شود و صنایع به افراد صاحب صلاحیت واگذار و پس از واگذاری به توانمندسازی بخش خصوصی هم توجه شود.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود با اعتبارات اختصاص یافته در این سفر واحدهای تعطیل و نیمه‌فعال احیا و تولیدات آنها رشد جهشی داشته باشد، افزود: هر مانعی که در مسیر رشد و توسعه صنایع و واحدهای تولیدی وجود دارد، باید توسط کارگروهی که زیر نظر معاون اول و استاندار تشکیل می‌شود، شناسایی و برطرف شوند.

رئیس‌جمهور درباره ساماندهی آب شرب و کشاورزی استان هم اعلام کرد اعتباراتی برای تکمیل پروژه‌های فاضلاب، ساماندهی پساب‌ها، ایجاد تصفیه‌خانه‌ها و احداث کانال‌های آبرسانی در نظر گرفته شد.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به مشکل آلودگی هوا در استان مرکزی، گفت: در این سفر مصوب شد که هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش درختکاری قرار گیرد و همچنین ایستگاه‌هایی برای پایش گردوغبار ایجاد و روند نصب فیلترهای کاهنده آلودگی هوا در شرکت‌ها تکمیل شود.

رئیس‌جمهور این نکته را هم متذکر شد که صنایع بزرگ استان باید بخشی از درآمدهای خود را برای مسئولیت‌های اجتماعی از جمله در حوزه مقابله با آلودگی هوا تخصیص دهند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص بازگشت دفاتر مرکزی کارخانه‌ها و صنایع از پایتخت به استان اظهار کرد: این سیاست که دفاتر اصلی کارخانه‌ها و شرکت‌ها در استان باشد سیاست درستی است و دولت از آن حمایت می‌کند.

رئیس‌جمهور افزود: اگر شرکتی ضرورتی برای تأسیس دفتر در تهران احساس می‌کند، طبعاً باید به صورت محدود و حداقلی اقدام به این کار کند، نه اینکه یک سازمان عریض و طویلی برای آن ایجاد شود. وقتی کار اصلی یک کارخانه و شرکت در استان است دلیلی ندارد یک مجموعه عظیم و هزینه‌بر در تهران ایجاد شود. این کار اتلاف منابع است و دولت مثل مردم استان مرکزی با آن موافق نیست.

وی در آغاز این نشست با تبریک «روز اراک»، از این روز به عنوان روز مقاومت و ایستادگی مردم اراک نام برد و یاد و خاطره ۲۰۷ شهید این روز را گرامی داشت.

کد خبر 590095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.