ایران، تجارت ۲۰۰ میلیارد دلاری با همسایگان را هدف‌گذاری کرده است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجارت ۲۰۰ میلیارد دلاری با همسایگان را هدف‌گذاری کرده‌ایم، اظهار کرد: برای تسهیل مراودات تجاری بین ایران و ازبکستان باید یک هاب لجستیکی بین دو کشور طراحی کنیم.

به گزارش ایمنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و هیئت همراه در نخستین برنامه دومین روز کاری خود صبح امروز _چهارشنبه بیست‌ودوم تیرماه_ در ازبکستان با بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی مقیم ازبکستان نشست مشترک داشتند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست تاکید کرد: معمولاً برنامه کاری ما این بوده است که در همان بدو ورود و قبل از هر ملاقات رسمی به ویژه در حوزه اقتصادی و فرهنگی ملاقات‌هایی را با بخش خصوصی داشته باشیم تا افراد مقیم در کشورهای مختلف مسائل، چالش‌ها و دیدگاه‌های خود را بیان کنند.

قالیباف با تأکید بر اینکه مجلس و دولت یک سیاست قطعی دارند و آن این است که افزایش تبادلات با کشورهای منطقه و همسایگان را در اولویت سیاست‌های خارجی خود قرار دهند، گفت: محوریت ما مباحث اقتصادی و فرهنگی بوده است و قصد داریم با سیاستگذاری، بخش خصوصی را در این حوزه‌ها فعالیت کنیم.

وی تصریح کرد: متأسفانه برخی اوقات در این حوزه‌ها فصلی و بزنگاهی عمل و بعد از حل یک مشکل آن را رها می‌کنیم، در حالی که امور در این حوزه باید متناوب و پیوسته تداوم داشته باشد، تا کار به نتیجه برسد.

قالیباف با تأکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه نیز به دنبال افزایش تبادلات با کشورهای منطقه هستیم، افزود: این موضوع مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده و در اسناد بالادستی نیز قید خواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید بپذیریم که بخش خصوصی مجاهدان اصلی عرصه اقتصادی هستند، گفت: دولت باید نقش خود را در حوزه اقتصادی، تسهیلگری و سیاست‌گذاری بداند و شرایط را برای حضور بخش خصوصی فراهم کند.

وی با بیان اینکه باید نیازمندی‌ها و محدودیت‌های خود را بشناسیم، اضافه کرد: در بعضی اوقات تحریم‌ها موجب شده است برخی از شرکای تجاری دست به عصا رفتار کنند که می‌توان برای این موضوع چاره‌اندیشی کرد و با اولویت قرار دادن موضوعاتی از جمله افزایش تبادلات دوجانبه، این مسائل را حل و فصل کرد.

قالیباف با یادآوری اینکه مطالعات نشان می‌دهد در بسیاری از حوزه‌ها مزیت‌های بیشتری نسبت به کشورهای رقیب در بازار کشورهای همسایه داریم، افزود: براساس مطالعاتی که صورت گرفته، ما می‌توانیم رقم ۲۱۶ میلیارد دلار در سال ظرفیت تجاری جهت تبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید بپذیریم بخش خصوصی پیشران این حوزه بوده است و می‌تواند در تحقق این اهداف به خوبی عمل کند. در سفری که به مسکو نیز داشتیم، طی دیداری که با بازرگانان ایرانی روسیه برگزار شد، مسائل و موضوعات را دنبال کردیم و در حال حاضر شاهد هستیم که اتفاقات خوبی در حوزه بانکی بین دو کشور رخ داده است.

قالیباف با یادآوری اینکه موضوع حمل‌ونقل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است، تصریح کرد: در بسیاری از امور ما اگر کار خود را انجام دهیم، بخش خصوصی می‌تواند به خوبی فعال شده و به عنوان هاب منطقه‌ای قرار بگیریم. برای مثال اگر بتوانیم بانک‌های دولتی را در کشورهای منطقه فعال کنیم و مشکل تسهیل ارتباطات مالی حل و فصل شود، بخش خصوصی با فراخ بال بیشتری می‌تواند نسبت به تحقق اهداف اقتصادی اقدام کند.

وی حمل‌ونقل ترانزیتی از طریق کامیون‌های باری و حل مسئله ویزا و همچنین حل تعرفه ترجیحی را از جمله موضوعاتی دانست که از طریق کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان در مجلس پیگیری خواهد شد تا این موضوع حل و فصل شود.

رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: ایران در حوزه خدمات مهندسی و دانش‌بنیان ظرفیت‌های بالایی دارد و با توجه به ظرفیت‌هایی ایران به لحاظ سرعت، دقت و کیفیت، می‌توانیم از سهم بیشتری در این حوزه‌ها در کشور ازبکستان برخوردار باشیم.

قالیباف با یادآوری اینکه وزارت خارجه نقش کلیدی در افزایش فعالیت بخش خصوصی در ازبکستان دارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه در تاریخ بیست‌وپنجم و بیست‌وششم شهریور اجلاس شانگهای در ازبکستان با حضور رئیس‌جمهور کشورمان برگزار خواهد شد، افزایش ارتباطات دیپلماتیک می‌تواند به حضور و فعالیت بیشتر بخش خصوصی کمک کند و این فرصتی است که بخش خصوصی باید از آن استفاده کند.

وی افزود: با وجود فشردگی این سفر اما یک روز از آن را برای حضور در سمرقند و بخارا اختصاص دادیم که اشتراکات فرهنگی بسیاری در این منطقه فارسی زبان بین دو ملت وجود دارد، قطعاً نزدیکی ملت‌ها موجب افزایش تبادلات در سایر حوزه‌ها نیز خواهد شد.

وی تصریح کرد: ایران در بسیاری از حوزه‌ها مزیت‌های بهتری نسبت به سایر کشورها دارد و ما باید از این مزیت‌ها به خوبی استفاده کنیم.

قالیباف تاکید کرد: با هدف گذاری تبادلات تجاری ۲۰۰ میلیارد دلاری با کشورهای همسایه می‌توانیم از میزان حداقل رقم دو میلیارد دلار را برای کشور ازبکستان در نظر بگیریم تا بتوانیم به سمت مثبت کردن تراز تجاری حرکت کنیم. اگر نتوانیم تراز تجاری را در کشورمان مثبت کنیم، با ناترازی مواجه خواهیم بود که این ناترازی اجازه نمی‌دهد چرخ تولید در کشور بچرخد.

در ابتدای این دیدار نمایندگان تجار و تولیدکنندگان ایرانی ازبکستان، نسبت به فرصت‌ها و ظرفیت‌های پیش روی برای افزایش تبادلات اقتصادی بین دو کشور نکاتی را بیان کردند.

از جمله نکات مطرح شده در این نشست از جانب رئیس مرکز توسعه ایران و ازبکستان و نماینده اتاق مشترک ایران و ازبکستان و نمایندگان بخش خصوصی ایرانی در ازبکستان، ضرورت تقویت حضور بخش خصوصی در ازبکستان به دلیل اهمیت این کشور در حوزه کشورهای آسیای میانه به علت برخورداری از جمعیت بالا، ضرورت تقویت حمل‌ونقل ریلی برای استفاده از کریدور ترانزیتی، تسهیل شرایط برای اخذ ویزا، مشکل ارسال ارز حاصل از صادرات و واردات، استفاده از کشت فرامنطقه‌ای و افزایش پروازهای مستقیم بین دو کشور بود.

منبع: ایرنا

کد خبر 587816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.