تجهیز ۱۰۰۰ کلانتری به سیستم الکترونیک تبادل پرونده با مراجع قضایی

رئیس پلیس پیشگیری فراجا سیر تحولات این پلیس برای تسریع و تسهیل ارائه خدمات انتظامی به مردم را تشریح کرد.

به گزارش ایمنا، سردار مهدی معصوم‌بیگی با اشاره به تنوع، گستردگی و پیچیدگی مأموریت‌های پلیس از مرز تا مرکز کشور، اظهار کرد: اقدامات گسترده‌ای توسط فرماندهی انتظامی کشور انجام می‌شود و فراجا سازمانی پویا و بالنده در تحول و تعالی است.

وی درباره مهم‌ترین دستاورد پلیس پیشگیری طی سال‌های اخیر افزود: حدود ۲۶ ماه است که در پلیس پیشگیری فراجا توفیق خدمت دارم و معتقدم هر توفیقی که حاصل شده به دلیل عنایت خداوند متعال، هدایت‌ها و حمایت فرمانده و اعضای هیئت رئیسه فراجا و تلاش همکارانم در پلیس پیشگیری است.

رئیس پلیس پیشگیری فراجا ادامه داد: باید از زحمات رؤسای پیشین پلیس پیشگیری تقدیر کنم؛ البته معتقدم که موفقیت، محصول یک فرآیند جمعی است؛ امروز هم سیر تحولی و کسب دستاوردهای روزافزون در پلیس پیشگیری، نتیجه تلاش شبانه‌روزی پیشکسوتان و فرماندهان عزیز است که در این مسئولیت، زحمت کشیده‌اند و امروز شاهد پویایی و بالندگی این پلیس هستیم.

پلیس پیشگیری؛ قلب انتظامی فراجا است

معصوم‌بیگی با بیان اینکه پلیس پیشگیری یکی از پلیس‌های گسترده و تخصصی فراجاست و بیشترین مراودات را با مردم دارد، افزود: رهنمودهای داهیانه و فرامین فرمانده معظم کل قوا در حوزه کلانتری و پاسگاه‌ها و پیشگیری از جرم به همراه تدابیر راهگشای سردار اشتری و پشتیبانی‌های هیئت رئیسه فراجا، به واقع فرصت و قوتی است تا با اهتمام کامل و برنامه‌ریزی مدون نسبت به اجرای مأموریت‌های پلیس پیشگیری در حوزه‌های مختلف کلانتری‌ها، پاسگاه‌ها، یگان‌های امداد، ایستگاه‌های ایست و بازرسی، پلیس راه‌آهن، فرودگاه و یگان‌های حفاظت سازمان‌ها و دستگاه‌ها اقدام شود.

وی با بیان اینکه پلیس پیشگیری، قلب انتظامی فراجا است، گفت: پلیس پیشگیری فراجا در این سال‌ها حرکت رو به جلو و سنگ بناهای عظیمی را داشته است، اقداماتی همچون طراحی و عملیاتی کردن آئین‌نامه اجرایی بند پ ماده ۱۰۸ قانون برنامه ششم توسعه کشور تا ریل‌گذاری در حوزه هوشمندسازی، راه‌اندازی قرارگاه تحول کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها (کوپ)، طرح رتبه‌بندی کلانتران، اجرایی و عملیاتی کردن طرح مبنا (مانیتورینگ بزرگ نیروهای مسلح) در پلیس پیشگیری، تدوین سند تحول کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها رقم خورده است.

رئیس پلیس پیشگیری فراجا با اشاره به اهمیت چابک‌سازی پلیس و ارائه خدمات بهینه توأم با تسهیل و تسریع خدمات دهی به آحاد مردم، گفت: در راستای طرح تحول کلانتری و پاسگاه‌ها پلیس پیشگیری فراجا، طرح خدمات قضائی هوشمند از طریق بستر شبکه‌های فراجا، عدالت، دولت و اینترنت را پیگیری کرد و ضروریاتی نظیر سرعت بخشیدن به درخواست مراجعان، صیانت از کارکنان به دلیل تماس‌های مکرر با مراجعان، تسریع، تسهیل و بهبود کیفیت ارائه خدمات، جلب رضایت مردم و اجرای مواد قانونی ۳۴، ۴۹، ۱۷۵، ۱۷۶ و ۶۵۹ در آئین دادرسی کیفری و اجرای آئین دادرسی الکترونیکی از موجبات اجرای طرح هوشمندسازی در کلانتری و پاسگاه‌ها بود.

وی، ارتباط الکترونیکی کلانتری و پاسگاه‌ها با دادسراها، دادرسی الکترونیکی یا همان تحقیق تصویری، گشت هوشمند، کلانتری مجازی یا دیجیتال و نظارت و پایش هوشمند را از مصادیق بارز هوشمندسازی برشمرد و گفت: بهره‌برداران این مصادیق ۴۲۰ کلانتری و پاسگاه هدف در سراسر کشور هستند که بهبود کیفیت ارائه خدمات انتظامی و قضائی به شهروندان، تسریع در روند رسیدگی پرونده‌ها، افزایش نظارت و کنترل بر عملکرد نیروها و صیانت از کارکنان، اصلاح برخی فرآیندها، افزایش سطح خدمات انتظامی و رضایت‌مندی مردمی از آثار اجرای این طرح‌ها است.

تجهیز ۱۰۰۰ کلانتری به سیستم الکترونیک تبادل پرونده با مراجع قضائی

معصوم‌بیگی ادامه داد: یکی دیگر از پروژه‌های هوشمندسازی "پلیس من" است که با ظرفیت‌هایی که ایجاد شده به کلانتری "مجازی" یا "دیجیتال" تبدیل شده و دیگر نیازی به مراجعه حضوری مردم به کلانتری نیست؛ به‌طورمثال اگر خودرویی سرقت شد، مردم می‌توانند در این سامانه سرقت خودرو را ثبت کنند و دیگر نیازی به آمدن به کلانتری نیست، از همین طریق می‌توانند حتی پرونده‌شان را پیگیری کنند که در چه مرحله‌ای قرار گرفته است. مورد دیگر هم الکترونیکی کردن ارسال و دریافت پرونده‌ها به مراجع قضائی است که هزار کلانتری به این سیستم مجهز شده‌اند.

رئیس پلیس پیشگیری فراجا با اشاره به افزایش سرعت ارائه خدمات انتظامی در سامانه موبایلی "پلیس من"، مطرح کرد: "پلیس من"، برنامه‌ای کاربردی است که کاربران می‌توانند از طریق آن بسیاری از امور وابسته به انتظامی را به صورت غیرحضوری پیگیری کرده و در زمان خود صرفه‌جویی کنند.

وی در اشاره‌ای به افزایش سرعت ارائه خدمات انتظامی در این سامانه موبایلی خاطرنشان کرد: در این سامانه حتی این امکان وجود دارد که به طور مثال اگر ماشین شما سرقت شد، با نصب این اپلیکیشن، وارد سامانه شده و همان لحظه می‌توانید اعلام سرقت کنید تا از همان لحظه فرآیند پیجویی سرقت خودرو پیگیری شود و ۲۴ ساعت وقت دارید که مدارک و اسناد را تحویل کلانتری داده تا روند تکمیلی برای پیدا کردن وسیله نقلیه صورت بگیرد.

معصوم‌بیگی افزود: در پروژه آزمایشی دیگری که در هشت استان در حال اجراست، ظرفیتی تعریف شده که مراحل آئین دادرسی در مرحله تعقیب و بازجویی به روش ویدئوکنفرانس انجام می‌شود؛ یعنی نیاز نیست متهم را به مرجع قضائی بفرستیم، بلکه اتاقی در کلانتری تعبیه شده و قاضی به صورت " وبینار" سوال مطرح کرده و جواب متهم را می‌گیرد و در ادامه قرار لازمه را صادر می‌کند. مسئله جدید دیگر این است که موارد مرتبط با پزشکی قانونی ازجمله استعلامات نیز در حال حاضر در کلانتری‌ها از طریق سامانه انجام و دریافت‌ها و پرداخت‌ها اجرا می‌شود.

آخرین وضعیت دوربین‌های البسه

وی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از اقدامات، تجهیز خودروهای پلیس به مدیریت ناوگان خودرویی یا مدیریت گشت‌هاست که پنج هزار گشتی پلیس به این سامانه مجهز شده و امکان نظارت و پایش گشتی‌ها به وجود آمده است؛ به طور مثال اینکه این گشتی آیا در جغرافیای مأموریت خود قرار دارد؛ ساکن است یا که در حال حرکت؛ سرعتش مجاز است یا خیر؛ به طور کلی رفتار گشتی‌های انتظامی توسط سامانه پایش گشتی‌ها رصد می‌شود.

وی افزود: مؤلفه دیگری نیز تحت عنوان گشتی‌های هوشمند وجود دارد که ۱۵۰۰ گشتی مجهز به دست‌افزارهای هوشمند هستند که این امکان برایشان فراهم شده که اگر با خودروی مظنونی مواجه شدند بتوانند در لحظه استعلام گرفته و خودرو را متوقف کنند، البته به مرور تمام گشتی‌ها به دست‌افزارها برای استعلام مجهز خواهند شد.

وی درباره تخصیص امکانات ازجمله دوربین البسه به کلانتری‌ها، خاطرنشان کرد: درحال حاضر سه هزار کلانتری و پاسگاه در سطح کشور داریم که ۴۲۰ کلانتری به عنوان کلانتری هدف تعیین شده‌اند؛ در حقیقت در جغرافیای این تعداد کلانتری، فراوانی جرم، جغرافیای جرم و میزان تماس با ۱۱۰ از جمله ویژگی‌های خاصی هستند که مدنظر قرار گرفته می‌شوند. لذا براساس این موارد به این ۴۲۰ کلانتری تمرکز خاص داریم، اما باید گفت که مابقی کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها نیز در بحث تقویت قرار گرفته‌اند، چون یکی از اولویت‌های شانزده‌گانه فراجا بحث تحول در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها در سال ۱۴۰۱ است؛ قرارگاهی هم در این زمینه تشکیل شده که فرمانده‌اش سردار "حسین اشتری" فرمانده کل انتظامی است که ۱۰ کمیته تخصصی را دنبال می‌کند.

منبع: ایسنا

کد خبر 587364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.