محمد درویش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه بشر با بهرهگیری از مصارف سوختهای فسیلی و نیروگاههای حرارتی تولید برق، سالانه ۴۳ میلیارد تن CO۲ در فضا منتشر میکند، اظهار کرد: برای مبارزه با خطرات گرمایش جهان و تغییرات اقلیمی به شکل خردمندانه یکی از راههای کاهش انتشار این حجم از CO۲ در کره زمین، تقلیل مصرف سوختهای فسیلی و خروج نیروگاههای حرارتی از مدار تولید است.
وی درباره اینکه امروزه بهرهمندی از انرژیهای پاک و غیرآلاینده مانند انرژی خورشیدی در جهان روبه گسترش است و ما نیز باید در این مسیر حرکت کنیم، افزود: پیشروی به سمت اقتصاد انرژیهای نو همچون انرژیهای خورشیدی، بادی، انرژی زمین گرمایی و جزر و مد شکلی از انرژی آبی، نه تنها میتواند ثمربخش باشد بلکه فرآیند تولید انرژی خورشیدی پاک به هیچوجه نیازی به تولید CO۲ ندارد.
بهینهسازی مصرف سوختهای فسیلی با بهرهمندی از انرژی خورشیدی
این کنشگر محیطزیست، یکی از مهمترین دستاوردهای کاربردی انرژی خورشیدی را افزون بر کاهش هزینهها و بهینهسازی مصرف سوختهای فسیلی، جلوگیری از تخریب محیطزیست دانست و ادامه داد: هر مترمربع از خاک ایران به لحاظ دریافت بیشترین حد انرژی خورشیدی در بین نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد و هیچ نقطهای از کره زمین نمیتواند مدعی چنین میزان استحصالات انرژی خورشیدی باشد. البته بخشهایی از کشورهای عربستان و استرالیا همانند ایران است.
وی با اشاره به وجود پهنههای وسیع انرژی خورشیدی در کشور، تصریح کرد: در سنوات گذشته، معاونت انرژیهای نو وزارت نیرو اقدام به پهنهبندی گسترده استفاده از انرژی خورشیدی در ایران کرده است که از منظر انرژیهای نو میتوانیم با توجه به جانماییهای دقیق برای سرمایهگذاری، کشور را از ساخت نیروگاههای حرارتی و سدهای برقآبی، بینیاز کنیم؛ کما اینکه نیروگاههای حرارتی به شدت انرژیبر و مخرب محیطزیست هستند.
کاهش آلودگیهای زیستمحیطی در اصفهان با بهرهگیری از انرژی نو
درویش با بیان اینکه ما در کشوری زندگی میکنیم که بیش از ۳۰۰ روز آفتابی دارد و میتوانیم با بهره بردن از انرژی خورشیدی و بادی برق تولید کنیم، اضافه کرد: با بهرهمندی از انرژیهای نو، دیگر نیازی نداریم که تا این حد وابسته به سوخت مازوت نیروگاهها باشیم و میتوانیم بهعنوان کشور صادرکننده انرژی در دنیا حرف برای گفتن داشته باشیم.
وی پیرامون اینکه استان اصفهان با بحران آلودگی هوا و کمبود منابعآبی روبهرو است، گفت: میتوانیم پهنههای شرقی اصفهان را با بهره بردن از انرژی پاک به نیروگاههای استحصال انرژیهای خورشیدی و بادی تبدیل کنیم.
لزوم تولید ۵ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تا پایان برنامه پنجم توسعه
این فعال محیطزیست با بیان اینکه براساس برنامههای چهارم، پنجم و ششم توسعه باید پنج هزار مگاوات برق کشور از انرژیهای تجدیدپذیر تولید شود، ادامه داد: برای تولید این حجم از انرژیهای نو در کشورمان تاکنون حتی به یک هزارم (درصد ناچیزی) از اهداف چشمانداز این برنامه هم دست پیدا نکردهایم.
وی با بیان اینکه چنانچه قیمتهای واقعی مصارف خاک، آب و هوا در کشور را محاسبه کنیم استفاده از انرژی خورشیدی صرفه اقتصادی هم دارد، خاطرنشان کرد: هنوز هزینه تولید انرژیها تجدیدپذیر در سطح انرژیهای فسیلی نیست؛ چراکه برای نیروگاههای حرارتی به هیچوجه هزینههای آلایندگیهای منابعآبی، خاکی و هوا را محاسبه نمیکنیم.
نظر شما