هشدار رئیس سازمان بازرسی به دستگاه‌های سهل‌انگار در اجرای قانون هوای پاک

رئیس سازمان بازرسی کل کشور رئیس دفتر بازرسی امور ویژه این سازمان را مأمور کرد تا با همکاری معاونت نظارت و بازرسی امور تولیدی و سازمان حفاظت محیط‌زیست، ظرف دو هفته وضعیت اجرای قانون هوای پاک را بررسی کنند.

به گزارش ایمنا، ذبیح‌الله خدائیان در نشست با رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور و معاونان این سازمان پیرامون اجرای «قانون هوای پاک» با تاکید بر اینکه بحث آلودگی هوا، خاک و آب با سلامت مردم در ارتباط است، اظهار کرد: موضوع آلودگی هوا به جان و سلامت مردم مربوط است و صرف نظر از اینکه هزینه‌های زیادی روی دست دولت می‌گذارد، خسارت‌هایی را که به انسان‌ها وارد می‌کند زیاد محسوس نیست و همین مسئله باعث شده هیچکس به این موضوع ورود نکند.

وی با بیان اینکه همه می‌دانیم آلودگی هوا به شدت برای سلامتی مردم مضر است و همگی قربانی این آلودگی‌ها هستیم، افزود: مسئولان مرتبط با اجرای قانون هوای پاک شرعا در این زمینه مسئولیت دارند.

خسارتی که به دلیل عدم انجام وظیفه مسئولان به افراد وارد می‌شود حق‌الناس است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: یک مسئله، وظیفه است اما موضوع دیگر حق الناس است، در این میان وظیفه‌ای بر دوش دستگاه‌ها گذاشته می‌شود که اگر خوب انجام نشود، خسارت به افراد وارد می‌گشود که جنبه حق الناسی دارد و باید در پیشگاه خداوند پاسخگو بود، شاید در این دنیا بتوانیم کارهای خودمان را توجیه کنیم؛ اما آن دنیا هیچ توجیهی نداریم.

قانون هوای پاک یکی از بهترین قانون‌هاست

خدائیان در ادامه با اشاره به اینکه قانون هوای پاک یکی از بهترین قانون‌هاست، تاکید کرد: این قانون نسبت به دیگر قوانین تصویب شده، بسیار جامع و کامل است، زیرا در این قانون تکالیف تمامی دستگاه‌ها احصاء و مشخص شده و به صورت کلی نیست، از طرفی برای اجرای آن نیز سازمان محیط زیست به عنوان ناظر اصلی تعیین شده، هرچند که نظارت محیط زیست، مانع از نظارت تمامی دستگاه‌هایی که تکالیف قانونی دارند، نخواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط‌زیست ناظر مستقیم اجرای قانون هوای پاک است، اظهار کرد: در این قانون مشخص شده که کارکنان آموزش دیده سازمان محیط زیست ضابط محسوب می‌شوند. بدین معنی که کارکنانی را که محیط زیست برای نظارت بر اجرای این قانون تعیین می‌کند ضابط هستند و اختیار ضابطین را دارند و نیازی نیست که از نیروی انتظامی به عنوان ضابط کمک بگیرد؛ یعنی خودشان می‌توانند جلب و بازجویی کنند و به دستگاه قضائی گزارش بدهند و مهمتر از همه ضمانت اجرا هم در این زمینه لحاظ شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خطاب به مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: با توجه به تمام این اختیارات واقعاً چه توجیهی برای عدم اجرای تکالیف خود در زمینه قانون هوای پاک دارید، برای کوتاهی در اجرای این قانون هیچ دلیلی پذیرفته نیست، در این مدت چه اقداماتی انجام شده است؟

برای اجرای قانون هوای پاک وارد میدان شوید و با دستگاه‌ها تعارف نداشته باشید

وی خطاب به مسئولان سازمان محیط‌زیست تاکید کرد: در بعضی مسائل هیچ توجیهی در مقابل مردم و در پیشگاه خدا نداریم زیرا به وظیفه‌مان عمل نکرده‌ایم، به شما به عنوان ناظر اجرای قانون هوای پاک تکلیف شده که اجرای وظیفه دستگاه‌ها را دنبال کنید در این راستا ضرورت دارد به جد وارد میدان شوید و این قانون را اجرا کنید، اگر با دستگاه‌ها تعارف نداشته باشید، همه به وظیفه شأن عمل می‌کنند؛ اما وقتی مسئولی می‌بیند مرجع ناظر بر اجرای قانون بی تفاوت است، اعتباری را که باید برای اجرای این قانون هزینه شود را جای دیگر هزینه می‌کند و به تکالیف خود عمل نمی‌کند.

خدائیان با بیان اینکه سازمان بازرسی با جدیت تمام پیگیر اجرای قانون هوای پاک است، افزود: این سازمان با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست باید مورد به مورد تکالیف دستگاه‌ها برای اجرایی شدن این قانون را راستی آزمایی و بررسی کند تا مشخص شود که دستگاه‌ها تا چه اندازه به وظایف خود عمل کرده‌اند و صرف خوداظهاری هم کفایت نمی‌کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی کشور را مأمور کرد تا با همکاری معاونت تولیدی این سازمان و سازمان حفاظت محیط زیست ظرف مدت ۲ هفته انجام وظایف دستگاه‌ها را در راستای قانون هوای پاک بررسی و نتیجه را اعلام کنند تا اگر مجموعه‌ای به وظیفه خود عمل نکرده به دستگاه قضائی معرفی شود.

لیست دستگاه‌های سهل‌انگار در اجرای قانون هوای پاک اعلام می‌شود

وی تاکید کرد: لیست دستگاه‌های سهل‌انگار در اجرای قانون هوای پاک به رئیس محترم جمهور و رئیس محترم قوه قضائیه اعلام خواهد شد و اگر دستگاهی هم به وظیفه خود عمل کرده، قدردانی خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه باید مشخص شود که چرا سازمان برنامه و بودجه برای اجرای قانون هوای پاک ردیف اعتبار تعیین نکرده و در صورت تخصیص کجا هزینه شده، افزود: اگر در این بررسی‌ها حتی مشخص شد که مسئولان پیشین به وظایف خود عمل نکرده‌اند موضوع را گزارش دهید، در صورت نیاز پیشنهادات اصلاحی به دستگاه‌ها اعلام شود و مدت زمان مشخص برای انجام این راهکارها تعیین و اگر پس از پایان این مدت دستگاهی به وظیفه خود عمل نکرد بر اساس قانون برخورد شود.

وی تاکید کرد: اگر هر مسئولی بداند چنانچه به وظیفه‌اش عمل نکند یک روز به سراغش می‌آیند، به تکالیف خود عمل می‌کند.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه قانون هوای پاک قانون جامع و کاملی است، گفت: در این قانون به غیر از انسان‌ها به گیاهان، جانوران، اجسام و… نیز اشاره شده که این امر نشان دهنده کامل بودن قانون فوق است.

احمد رحمانیان با تاکید بر اینکه نظارت بر اجرای قانون هوای پاک بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است، تاکید کرد: در این قانون ضمانت اجرایی خوبی از منظر کیفری برای این سازمان پیش بینی شده که تاکنون حتی یک مورد از آن ضمانت اجرایی هم استفاده نشده است.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه هیچ راهی به غیر از ورود جدی به اجرای قانون هوای پاک وجود ندارد، لزوم توجه به موضوعات فرهنگی را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: در خصوص اجرای این قانون سازمان بازرسی برای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست اعلام آمادگی می‌کند چراکه اجرای آن، نیازمند یک اقدام هماهنگ و عاجل است.

همچنین علی سلاجقه معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه در قانون هوای پاک برای ۱۰ دستگاه به صورت مستقیم تکالیفی در نظر گرفته شده خواستار همکاری سازمان بازرسی با سازمان محیط‌زیست شد و بر لزوم انطباق طرح‌ها و برنامه‌ها با سیاست کاهش آلودگی هوا، تخصیص اعتبارات اجرای تکالیف اجرای قانونی هوای پاک، تقویت سازمان محیط‌زیست در بحث امکانات، تخصیص بخشی از مالیات‌های هوای سبز به صندوق محیط زیست تاکید کرد و از سازمان بازرسی خواست به عنوان یک نهاد نظارتی به سازمان محیط‌زیست کمک کند.

منبع: ایسنا

کد خبر 586837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.