به گزارش ایمنا، امیرحسین نقشینه درباره منشأ گردوخاک در برخی از نقاط کشور، اظهار کرد: گردوخاک در مناطق غرب و جنوبغرب کشور منشأ خارجی و در مناطق مرکزی، دامنههای جنوبی البرز، شرق، شمالشرق، جنوبشرق و جنوب و مرکز کشور منشأ داخلی دارد.
وی افزود: شدت این گردوخاک بهحدی است که کیفیت هوا در برخی از مناطق در شرایط «ناسالم» و در برخی از مناطق در شرایط «خیلی ناسالم» قرار خواهد گرفت.
این کارشناس هواشناسی درباره میزان غلظت گردوخاک در مناطق مختلف کشور، گفت: در برخی مناطق یک استان شرایط میتواند ناسالم و برخی مناطق دیگر نیز خیلی ناسالم باشد بنابراین به تفکیک استان نمیتوان میزان آلودگی را تعریف کرد، وزش باد میتواند در مناطق مستعد، غلظت بیشتری از گردوخاک را ایجاد کند اما در مناطقی که مستعد وزش باد نیست، غلظت کمتری از آلایندهها را در پی دارد.
وی از استانهای سیستانوبلوچستان، خراسانجنوبی، سمنان، غرب خوزستان، ایلام، شرق و جنوب خراسانرضوی، شمال و شرق اصفهان و شرق کرمان به عنوان مناطقی نام برد که شدت بیشتری از گردوخاک را تجربه میکنند و گفت: در این مناطق کاهش شدید دید و کیفیت هوا پیشبینی میشود و احتمال آسیب به تأسیسات حساس به گردوخاک، صنعت کشاورزی و احتمال لغو پروازها وجود دارد.
نقشینه افزود: استانهای اصفهان، یزد، کهگیلویهوبویراحمد، شمال بوشهر، لرستان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، البرز، قم و تهران نیز جزو مناطقی هستند که امروز (۱۶ تیر) خیزش گردوخاک را با شدت کمتری نسبت به مناطق غربی تجربه خواهند کرد.
این کارشناس هواشناسی تاکید کرد: دستگاههای امدادی در حال آمادهباش باشند و از استفاده از هواپیماهای سبک و بالگردها در این مناطق هنگام وزش تندبادهای شدید پرهیز شود.
منبع: ایسنا
نظر شما