محمدمهدی فردوسی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شهرداریها نوک پیکان ارتباط با مردم هستند و هیچ نهادی به اندازه شهرداریها با مردم در ارتباط نیست.
وی با اشاره به تعریف ۳۵۰ وظیفه برای شهرداریها، افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی، اقلیم و جمعیت ساکن در هر شهر، شهرداریها با چالشهای مختلفی روبهرو هستند، اما مهمترین و نخستین چالش شهرداری نبود درآمد پایدار است.
شهردار گلدشت خاطرنشان کرد: شهرداریها وظایف گستردهای دارند و برای انجام آن نیازمند درآمد پایدار هستند، در غیر این صورت مشکلات زیادی به وجود میآید.
فردوسی تصریح کرد: تراکمفروشی در شهرهای بزرگ و سطح پایین خدمات در شهرهای کوچک از مشکلات نبود منابع درآمد پایدار است که موجب نارضایتی شهروندان و مهاجرت آنان میشود.
وی ادامه داد: اگر امروز شاهد مهاجرت مردم از روستاها به شهرهای کوچک، شهرهای بزرگ و کلانشهرها هستیم، دلیل اصلی آن نبود خدمات و زیرساختهای رفاهی و تفریحی است.
شهردار گلدشت تاکید کرد: برنامهمحور نبودن طرحهای شهرداریها موجب میشود با تغییر مدیریت شهری، رویکرد و برنامههای شهرداری نیز تغییر کند، به علاوه برنامههای مدون استراتژیک ۲۰ ساله یا برنامههای عملیاتی چهار و پنج ساله کمتر در شهرهای ایران مورد توجه است.
فردوسی با بیان اینکه اجرای پروژهها به صورت موردی موجب اتلاف انرژی، کاهش درآمد و خدماترسانی نامطلوب میشود، تاکید کرد: برنامهریزی استراتژیک مدون براساس برنامه آمایش سرزمین، مطالعات و نیازسنجی راهبردی انجام میشود.
وی با بیان اینکه شهرداریها در نظام تصمیمگیری کشور جایگاه تخصصی ندارند، گفت: اگر وزارتخانه تخصصی برای شهرها و شهرداریها وجود داشت، توسعه و عمران شهری بهتر مدیریت میشد و وضع فعلی شهرداریها بهتر بود.
شهردار گلدشت با بیان اینکه مهمترین معضل شهرداریها نبود مدیریت جامع شهری است، افزود: در قانون اساسی آمده است که شهرداریها باید بر تمام امور شهر نظارت داشته باشند؛ بنابراین لازم است این قانون اجرایی شود تا تمام نهادها تحت نظارت شهرداریها مدیریت شوند.