به گزارش ایمنا، بوریس جانسون امروز _پنجشنبه سیام ژوئن_ در اجلاس سران ناتو با اعلام این تصمیم ادعا کرد: وحشیگری پوتین همچنان جان اوکراینیها را میگیرد و صلح و امنیت را در سراسر اروپا تهدید میکند.
وی مدعی شد: از آنجایی که پوتین نتوانست دستاوردهایی را که پیشبینی میکرد و امیدوار بود، به دست آورد و بیهودگی این جنگ برای همگان روشن شد، حملات او علیه مردم اوکراین به طور فزایندهای وحشیانه شده است.
نخستوزیر انگلیس خاطرنشان کرد: ما مستقیماً پشت سر مردم اوکراین خواهیم ایستاد تا از شکست پوتین در اوکراین اطمینان حاصل کنیم.
بر اساس این گزارش، کمک مالی انگلیس برای افزایش قابلیتهایی از جمله سیستمهای پیشرفته پدافند هوایی، وسایل نقلیه هوایی بدون خدمه، تجهیزات نوآورانه جنگ الکترونیکی و هزاران قطعه کیت حیاتی برای سربازان اوکراینی اختصاص یافته است.
انگلیس از ابتدای جنگ در اوکراین تاکنون ۲.۳ میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین ارائه داده که شامل پنج هزار فروند موشک ضد تانک، سامانههای راکت پرتاب چندگانه دوربرد و سامانههای توپخانه است. این کشور همچنین برنامه جامعی را برای آموزش نظامی نیروهای اوکراینی ترتیب داده است که در خاک انگلیس جریان دارد.
دولت انگلیس با تخصیص یک میلیارد پوند کمک نظامی بیشتر به اوکراین، اکنون در رده دومین کشور ارائه دهنده کمک نظامی بعد از ایالات متحده قرار دارد.
اما این تصمیم زمانی اهمیت پیدا میکند که بدانیم محبوبیت نخست وزیر انگلیس در داخل کشور بهسرعت رو به کاهش است و او برای بقا در قدرت به جنگ اوکراین متوسل شده است.
تازهترین نتایج نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که بیشتر مردم این کشور خواهان برکناری بوریس جانسون از قدرت هستند. طبق این نظرسنجی حزب اصلی مخالف دولت (کارگر)، از محبوبیت بیشتری نسبت به حزب جانسون برخوردار است.
جانسون از سوی همحزبیهای خود تحت فشار است تا برای جلوگیری از سقوط اعتبار حزب محافظهکار از قدرت کنارهگیری کند؛ اما او که بهشدت شیفته قدرت است، تلاش میکند تا به بهانه شرایط اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین و مشغلههای دولت ادامه حضور خود را توجیه کند.
نخستوزیر انگلیس میگوید که مشکلات داخل کشور را درک میکند اما در صورتی از قدرت کنار میرود که قرار باشد اوکراین و حمایت از این کشور در برابر روسیه را رها کند.
این درحالی است که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. این واقعیت که دورنمایی از بهبود اوضاع دیده نمیشود و مقامات رسمی هم درباره تشدید اوضاع هشدار میدهند، مردم کشور را شوکه کرده است.
شاخص نرخ تورم در انگلیس بر اساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۹.۱ درصد در ماه گذشته میلادی (می) رسیده است که بالاترین رقم در ۴۰ سال گذشته بهشمار میرود.
پیش از جنگ اوکراین پیشبینی میشد که نرخ تورم با وجود فشارهای ناشی از برگزیت و بحران همهگیری کرونا در محدوده دو درصد سیر کند. اما حالا اقتصاددانان پیشبینی میکنند که نرخ تورم به دلیل افزایش بهای انرژی، تا پایان سال جاری میلادی به بالای ۱۱ درصد خواهد رسید.
این روزها نارضایتی عمومی از وضع موجود به شکل برگزاری اعتصاب نمود گستردهای پیدا کرده است.
هفته پیش بالغ بر ۴۰ هزار نفر از کارکنان شبکه ریلی انگلیس دست به بزرگترین اعتصاب در سه دهه اخیر زدند و به مدت یک هفته نظام حمل و نقل این کشور را زمینگیر کردند.
وکلای دادگستری انگلیس به مدت چهار هفته دست از کار کشیده و دیروز هم رانندگان تراموا در جنوب لندن به مدت ۴۸ ساعت اعتصاب کردهاند.
زمزمههایی درباره برگزاری اعتصاب از سوی کارکنان سایر بخشهای عمومی نیز شنیده میشود.
جانسون اخیراً در گفتوگویی مدعی شد که رأی دهندگان انتظار دارند که دولت روی مسائل مهم از جمله جنگ در اوکراین متمرکز شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا موضوعی اصولی وجود دارد که او را وادار به استعفا کند، گفت: اگر مجبور شود اوکراین را به دلیل پیچیدگی اوضاع یا افزایش هزینههای حمایت از این کشور رها کند، استعفا میدهد.
نظر شما